Mit gondoltok arról hogy a román etnikum körében kezd terjedni a cigány nacionalizmus és egyre többen kezdik felfedezni a cigány gyökereiket?
Szoval eddig is tudhattuk hogy a romansag es ciganysag kozott van kapcsolat, ezekrol csak roviden:
-mindket nep nagyjabol a 13. szazad kornyekent jelent meg Magyarorszag deli hatarainal. Ezeknek a ciganyoknak a tobbsege latin (roman) anyanyelvu volt pl a beas ciganyok akik jelenleg is a roman etnikum reszei. De ott vannak meg a vlach (olah) ciganyok akik szinten, itt a migracios terkepuk:
De bongeszes kozben talaltam a neten valami elkepesztot, egy roman cigany identitasu nacionalista szerint osszesen 80 millio (!) roman el Azsiaban, azon belul Indiaban, pujabi tartomanyban ahonnan a beas es olah ciganyok szarmaznak!
Tehat arrol van szo hogy a dakok es getak (akik eleg felelmetes hiru cigany harcosok voltak Indiaban) azonos osoktol szarmaznak, sot a roman nyelvel nagyon sok hasonlosagot mutatnak tobb ezer kozos szoval! Es hogy miert veszi fel sok roman ember a cigany identitast? Nagyon egyszeru:
-a ciganysag Indiabol szarmazik ez az egyik legosibb civilizacio a vilagon, tehat a romansag a vilag legidosebb nepeihez tartozik
-Kelet Magyarorszagon jelentos cigany kisebbseg el, akiknek a vedelme erdekeben ezek a cigany identitasu romanok fellephetnek, es ennek a cigany neppesseg jogan teruleti kovetelesuk van Magyarorszaggal szemben.
Elgondolkodtato es Magyarorszagra nezve veszelyes lehet ha romaniaban elterjed a cigany nacionalizmus, ti hogy latjatok ezt?
Ezt annakidejen en is mondtam az ortodox papnak hogy tudja e hogy Moldova egyik uralkodoja cigany volt...ergo ahogy Vitez Mihaly egy ideig Erdely fejedelme volt es egyesitette az osi teruletet maholnap arra ebrednek hogy lenyegeben osidok ota a romansag a ciganyok osi foldjen mint elnyomo elt...
Megtamogatam meg egy ket hulyeseggel ami a dak kontinuitasban is benne van: azaz ha egy uralkodorol kimutatom hogy nem a nepo leszarmazotja akkor a masik nep elnyomasarol van szo (mindha nem lettek volna fanariota uralkodok is igy ergo ezen dicso nep a gorogoket is enyomta...) aztan ha egy jobagy szamramasut magunkenak hazudunk Kiniszi Psly Paul Kinezunak azzal is baj van mert a Kinezu = kinai a roman nyelvben...Ezaltal ezen dicso nep a kinaikat nyomta el akik felkeltek ellenuk...A ciganysagot valoban elnyomtak hisz az ortodox egyhaz rabszolgakent tartota oket es mivel jobban szaporodnak hiaba nics tortenelmuk az elobi idoszakra ahogy a kontinuitas sem magyaraz mindent de igy az osi foldjukon vannak...Aztan az is hangzatos hogy a roma nevbol szarmazhatik a roman tehat a vlach nep az osi cigany nep nevet is ellpota hogy tortenelmet hazudjon maganak...A vegen az elhult kepu popat megkerdeztem mit szol hozza van olyan jo mint a kontinuitas elmelet...mert mar csak Horea hianyzik hogy gyilkoljanak is ezen elmelet neveben...
Akkora orom volt latni hogy egyszer eljon az ido mikor saajat hazugsaguk rabjai lesznek hogy ihaj...
Ami meg a ddakokat illeti valoban azsiai szarmazasuak igy van egy kis igazsag alapja a cigany elmeletnek is a baj az hogy a dakok a kinaiak szerint azokrol a teruletekrol mentek el ahonnak a magyarok...egyesek mar azt is rebesgetik hogy lenyegeben magyarok lehettek...de summa summarum nem indiabol mentek nyugatra...
Ami meg a kerdesedet ileti az mar egy cigany magyar problema lesz nem roman magyar...mert eloszor a romanokat eszik meg reggelire...de szerintem a magyarsag nem kell feljen mert ha Magyarorszag elesik akkor mar Becs kovetkezik ergo a nyugatnak erdeke lene a magyarsag melle allni
Én nyelvtudományból az tanultam (felelősség hárítva:D), hogy a cigány nyelvekben nincsenek török származású szavak, és ez azzal magyarázható, hogy akkor haladtak át később török területeken, amikor még a törökök nem voltak ott. Ez pedig a 11. század előtt történt.
Ez csak egy kis adalék, kezdj vele amit akarsz:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!