Az valóban igaz, hogy a nyugati-németek, illetve a bajorok és a kelet-németek egészen máshogy állnak a menekültkérdéshez?
A kelet-németek másabbak, igen.
Ha megnézed, ez a Refugees welcome csődület többnyire nyugati tartományokban volt.
Azt nem lehet mondani, hogy a keletiek nacionalisták, de mondjuk úgy, hogy büszkébbek.
Az elsonek teljesen igaza van. A nyugat nemetek egy agymosott joleti bagazs, a nemet tortenelem folyaman legtobbszor a nemet nemzet ellen voltak: francia zsoldban tamadtak a testvereikre, a nemet egyseget akadalyoztak, a vilaghaborukban kb azonnal megadtak magukat stb.
Nagyon nincsennek egy sulycsoportban a bajorokkal, poroszokkal, osztrakokkal akik mar akkor nagy kiralysagokat es birodalmakat alkottak amikor a nyugat nemetek megcsak a franciaknak kapaltak a szenet.
Ez ilyen proli ex iparos banyasz nepseg, ugytunik a nagy jolet az agyukra ment.
értem akkor eddig helytállónak tűnik a feltevésem ezekszerint, ha jól értem. Én is inkább a nyugati tartományokban olvastam refuges welcome-ról általában...
Na és a bajorok és a kelet-németek mentalitása hasonlónak mondható? Vagy az úgy nem igaz? Mit gondoltok erről?
Mondjuk úgy, a saját nézőpontod és a kettes válasz alapján úgy tűnhet. Annyi igaz is, hogy a hozzáállás eltérő. 80 millió embernél az lenne meglepő, ha nem így lenne. Magyarországon is eléggé letérők a nézetek, pedig sokkal kevesebben vagyunk, kevésbé vagyunk érintettek.
Vizsgálni inkább azt érdemes, miért van ez az eltérés. Az eltérő gondolkodásmódból, az emiatt eltérő ismeretekből következően, és az eltérő befolyásolás miatt. Ez minden másban is így van. Az igazi kérdés az, melyik álláspontnak miben van igaza, és miben nem. ÉS főleg milyen mértékben.
Ebbe az részébe azért nem megyek bele, mert e fórum nem alkalmas annak megvitatására, hogy a kérdésben mit és miért érdemes nézni, miket kell szétválasztani és külön értelmezni.
Nehéz itt mit mondani, mert akármit írsz, mind a 80 millió némettel kapcsolatban nyilván nem lehet tapasztalatod.
A múltkor beszélgettem egy öreg német kamionossal Franciaországban, koblenz - i lakos. AFD szavazó, éltette Orbánt is, szidta a merkel - i politikát mint a bokrot, ugyanakkor panaszkodott, hogy nagy változásra nem számít, mert sok a zöld meg a vörös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!