Nyugat miért utálja ennyire az oroszokat?
A népességük csökken, a gazdaságuk nem nő rohamosan, eladnak nekünk rengeteg földgázt, kőolajat, és nem utolsó sorban legalább akkora demokrácia van náluk, mint nálunk.
45 évig voltak nálunk, nem volt olyan iszonyú a rendszerük. Sokkal kevesebb kárt tettek a világban, mint Amerika, az oroszok nem dobtak másokra atombombát.
Én inkább sokkal jobban félnék a kínaiktól, az indiaiaktól, meg a feltörekvő harmadik világtól.
,,45 évig voltak nálunk, nem volt olyan iszonyú a rendszerük."
Ezek szerint te nem hallottál arról a rengeteg elhurcolt emberről a dicső Szovjetunióba. És az 1945 utáni szovjetizálásról és a SZEB-ről se szabad megfeledkezni.
Harcolt édesapád/nagyapád/dédapád '56-kor? Mert akkor most forog a sírjában.
Egyébként teljesen természetes egy bizonyos szintű ellenszenv, teljesen eltérő kultúrák, eltérő gondolkodásmódú emberek, másféle politikai berendezkedések állnak szemben egymással. Nem tudom honnan szedted ezt a sok hülyeséget, de jelenleg Oroszországban látszatdemokrácia van, meg se közelíti a nyugati államokat ezen a téren. Putyin kiépítette az autokratizmust, gyakorlatilag az van, amit ő mond.
A történelem a másik tényező, ami miatt az oroszok és a nyugat még mindig szembenállnak egymással, több idő kell még, hogy elfelejtsék az emberek a . század eseményeit. Gondolj bele, rengetegen élnek még, akik a hidegháború alatt nőttek fel!
Nem volt olyan iszonyú az oroszok rendszere? Te normális vagy? Hallottál-e már a Rákosi-korszakról? Kérdezz már meg valakit, aki élt már akkoriban, hogy milyen király volt az élet!
Az is hülyeség, hogy Amerika több kárt okozott volna a világnak, mint az oroszok, persze ezen nyilván lehet vitatkozni. A sztálinizmus viszont mindenképp nagyságrendekkel több áldozatot követelt, mint az amerikai liberális demokrácia.
"Harcolt édesapád/nagyapád/dédapád '56-kor?"
Szerintem harcolt, csak pufajkát viselt...
Amúgy igen sok földgázt meg kőolajat ADNAK EL! Tudod PÉNZÉRT!
Bár hozzáteszem a kérdésnek elég erős trollszaga is van...
# 6/6 Időpont ma 13:26
Még mindig forognak a sírjukban az '56-osok.
,,Bár hozzáteszem a kérdésnek elég erős trollszaga is van..."
Nekem is először ez jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!