Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi ez, hogy, Nagy-Britanniában...

Mi ez, hogy, Nagy-Britanniában az orvosi kamara ajánlása szerint nem szabad többet használni az orvosoknak a kismama, meg anyuka szavakat?

Figyelt kérdés

2017. febr. 8. 11:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
95%

Bayer egy kenyszeresen hazudozo elmebeteg.

Normalis ember nem hallgatja.

2017. febr. 8. 13:23
 12/20 anonim ***** válasza:
31%

6:

"Egy szülő személy nem feltétlenül nő."

Ez undorító.

Nem Bayer mondja, hanem itt van egy eredeti angol nyelvű forrás a témáról. Ne Bayerről (?) legyen szó, hanem arról amit a kérdező felvetett.

[link]

2017. febr. 8. 13:56
 13/20 anonim ***** válasza:
38%
Undorítónak undorító, de ez van.
2017. febr. 8. 13:59
 14/20 anonim ***** válasza:
41%

"Nem Bayer mondja, hanem itt van egy eredeti angol nyelvű forrás a témáról. Ne Bayerről (?) legyen szó, hanem arról amit a kérdező felvetett. "

Neked se sikerült érdemben hozzászólni, csak undorítózni egyet. Bizonyára neked van egy jobb javaslatod, hogy hogyan szólítsuk a nem női szülőket.

2017. febr. 8. 14:25
 15/20 Pro Patria ***** válasza:

Ha erkölcsi értelemben használjuk a "szülő" megnevezést egy férfire, apának.

Fizikai értelemben szülni pedig csak egy nő tud. Vagyis ha így kérdezed, hogyan szólítunk egy szülő embert, aki nem nő, akkor az a válasz: szülni csak nő tud. Így értelemszerűen anyának.

2017. febr. 9. 00:13
 16/20 anonim ***** válasza:
54%

14:

Nem érted? Sehogy. Ugyanúgy hivatkozzunk rájuk kismama és anyukaként. Vagy mondok jobbat: Szülőként.

Ez annyira "first world problem", hogy el sem tudom mondani. Nem érted a lényeget? Kb ez olyan vita, mint hogy mit kezdjünk a szemüveges törpe homoszexuálisokkal. Hasonló méretű kisebbségről van szó.

Miért kell foglalkozni ennyit olyan emberekkel, akikből egy 50 milliós országban van mondjuk 50 ember? (De esélyesen még annyi se)

15: Így van.

2017. febr. 9. 02:03
 17/20 anonim ***** válasza:

12-re:

Amit linkeltél, egy bulvár honlap. Fogalmam sincs, mennyit hihetek el abból, amit ír.

BMA = British Medical Association. Az "Association" társaságot jelent. Nem világos, hogy ez a hivatalos kamarájuk; vagy egy gittegylet, ami csupán néhány elvakult embert tömörít.

Nem ismerjük az ajánlás kiadásának körülményeit. Lehetséges, hogy ez egy vitaanyag, nem ajánlás, csak kiszivárgott. Lehet, hogy gyakran adnak ki hasonló ostobaságokat, amiken minden brit orvos csak röhög. Lehet, hogy az újságban kihagytak belőle fontos momentumot, pl. hogy erre csak akkor kell ügyelni, ha a szülő személy transznemű.

Bayer meg ismét megtalálta azt, amin fönnakadhat. Ment volna BKV-ellenőrnek, jobban jártunk volna.

2017. febr. 9. 22:20
 18/20 A kérdező kommentje:
hiába mentegeted őket én simán el tudom képzelni
2017. febr. 10. 03:59
 19/20 anonim ***** válasza:
hat akkor rettegj tovabb, es hallgass bayert. Egy adott IQszint alatt biztos szorakoztato.
2017. febr. 10. 07:04
 20/20 anonim ***** válasza:
50%

Én anyuka vagyok 13 éve, de még mindig megdöbbent mikor úgy szólít meg egy orvos akivel a gyerek miatt vagyok kapcsolatban, hogy "itt írja alá, anyuka!"

szerintem helyénvalóbb lenne az asszonyom kifejezés vagy simán a legyen szíves, én biztos nem vagyok senki anyukája (a saját két gyerekemen kívül)

2017. okt. 16. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!