Hol voltak a jogvédők, amikor Obama tiltotta ki az iraki menekülteket még 2011-ben?
Ez jogos kérdés, de Obama a menekülteket előtt zárta el az utat, ami amúgy is szűk volt. Szerintem majdnem ugyan az, mint amit Trump tett.
Egy Irakit 10x vizsgálnak át az országba lépésekor, gyakran nem fogadják el a vízumát és más egyéb indokkal elutasítják. Így 1% iraki az aki mondjuk bemehet amerikába, menekültek nuku.
"Szerintem majdnem ugyan az, mint amit Trump tett. "
Annyi a különbség, hogy szerintem Trump megnézett egy térképet és rábökött pár országra és ennyi.
"Magyarország nem azért sért emberi jogokat,mert csak legálisan enged be embereket,hanem azért,mert hagyta,hogy a kerítés mellett álljanak pár napos babával a hidegben úgy,hogy a kormány megtiltotta az orvosoknak és az önkénteseknek,hogy kimenjenek és meleg ételt,meleg ruhát és orvosi ellátást biztosítsanak a rászorulóknak."
Emberi jogok blabla... ki kérte őket, hogy jöjjenek ide és álljanak a hidegben? Jöjjenek be a legális határátkelőn ha be akarnak jönni papírokkal. Aki meg papírok nélkül, a hatóságok tiltása ellenére belopakodik az országba az örüljön, hogy nem lőttük le.
Amúgy aki itt a "családok, barátok, kutyák-gazdák" szétszakításáról beszél, az nem gondol arra, hogy Amerikából is lehet utazni?
Nem úgy van ám az a tilalom, hogyha bemegy amerikaiként Líbiába, akkor ott fog megpusztulni, mert nem mehet haza. Az állampolgárok továbbra is szabadon mászkálhatnak.
Továbbá, Amerikába eddig sem jutottál be vízum nélkül. Ha úgy döntenek, hogy egy adott országból nem fogadnak el kérelmet, megtehetik.
Az már más kérdés, hogy a légitársaságok nem fognak egy embernek gépet indítani. . .
U.i.:
Aki pedig emberiség ellenesnek bűnnek tartja, hogy az arabok fáznak a kerítés mellett, az menjen ki az utcára, és invitálja be télire az első hajléktalant az utcáról. Ha ez megtörtént, akkor lehet osztani az intelmeket!
Tudom, nem a témához kapcsolódik, de
"Aki pedig emberiség ellenesnek bűnnek tartja, hogy az arabok fáznak a kerítés mellett, az menjen ki az utcára, és invitálja be télire az első hajléktalant az utcáról. Ha ez megtörtént, akkor lehet osztani az intelmeket!"
Ez egy olyan álszent mondat, itt már nem először hallok ilyeneket. Nem akarok feltételezni, de akik ilyeneket mondanak, azok nagy százaléka valószínűleg eddig sem foglalkoztam mások megsegítésén. Miért van az, hogy sokak szerint attól jön meg az emberek segítőszándéka, hogy meglátnak egy menekültet? Ez nem így van.
Én az USA-ban is adtam a hajléktalannak, mert megtehettem, hogy segítek.
# 24/28 Időpont ma 12:11
Tehát szerinted az értelmes, hogy egyik percről a másikra mindenkit kitilt földrajzi terület alapján? Nem fogod fel hányezer munkavállaló van az USA-ban aki nem amerikai állampolgár? Törvénytisztelő, dolgozó emberekről beszélünk. Nem hiszem el, hogy ez ennyire bonyolult, hogy felfogd.
Hol írtam olyat, hogy ez a rendelet logikus és/vagy etikus? Tulajdonképpen, állást sem foglaltam a beutazási tilalommal kapcsolatban.
Nekem csak ez az álszent "szétszakadnak a családok" maszlag bántja a szemem.
Tény: Az Államoknak joga van megtagadni egy adott régióból/országból érkező vízumkérelem/beutazás elutasítását. Igazából, erre minden független országnak megvan a joga. Hogy nem élnek vele, az egy dolog.
Tudtommal, senki nem lett kitoloncolva. Innentől kezdve, nem lehet azt mondani, hogy most "szétszakadnak a családok". A család akkor szakadt szét, amikor Líbiából, stb. országokból bevándorolt dolgozni. Az én szememben egy ilyen elhatározás azzal jár, hogy akár évente egyszer/évekig nem látod azokat, akik otthon maradtak. Ritka az olyan külföldi munkavállaló, aki hetente hazajárkál ekkora távolságokból. Innentől, ha valaki nem bír ki 120 napot, az ne is menjen messzire dolgozni.
Ennyi erővel Magyarország is szétszakítja a családokat, mert a gyárak csak leállás alatt engedik szabira az alkalmazottakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!