Trump ha ennyire migráns ellenes, akkor miért nem kárpótolja a valódi amerikai őslakókat, az indiánokat?!
12:
Azért amit az apám/nagyapám/dédapám/ükapám elkövetett, nem csak hogy én nem vagyok felelősségre vonható büntetőjogailag, de ugyanígy ezért pénzt/kárpótlást sem kell fizetnem senkinek.
És ez ugyanígy igaz akkor is, hogyha fehér vagyok/férfi vagyok/keresztény vagyok/stb, akkor KÖZVETETT MÓDON, AZ ÁLLAM ÁLTAL SEM AMINEK AZ ADÓMAT FIZETEM sem vagyok felelősségre vonható olyanért amit nem én csináltam. Magyarul pl az USA se fizessen olyan emberek bűneiért, akiknek már manapság a dédunokái is öregemberek.
22:
És a lényeg, amit ki kell mondani:
ugyanez igaz államokra is, mint emberekre is. Amit egy állam elkövetett 50-100-200-500 éve, annak az államnak az akkori vezetése és lakosai, azért ma az államot nem lehet felelősségre vonni, hiszen akár csak 50 éve is nem ugyanazok az emberek irányították, akik ma is. Ma már egy teljesen más generáció, teljesen más emberek vannak hatalmon, de még a lakosságot is teljesen más emberek alkotják mindenhol mint 50 éve.
Románt, szerbet, szlovákot, zsidót, cigányt, oroszt, németet, törököt, tatárt sem az alapján szeretek vagy utálok hogy mit csináltak ezek 50-100-500 éve, hanem a mostani viselkedésük alapján ítélem meg a más népeket, nemzeteket is.
a kerdezonek errol nincs fogalma.
Biztosan nem hallott meg a ma is ervenyben levo Benes dekretumrol aminek a szellemeben o maga is bunos mar azzal hogy magyar.
25-26:
Erre is ott vannak a válaszok.
1. A migránsellenesség nem azt jelenti hogy minden mingránst utál valaki a világon. Csak hogy általában nem akarja, hogy az országába arab, néger, vagy muzulmán vallású bevándorlók érkezzenek nagy számban.
Én sem bánnám ha Magyarországra háború elől menekült ukránok, Dél-Afrikában a kiírtás elől menekülő búrok, közel-keleti keresztény vallású emberek, vagy akár sárgák a Távol-Keletről jönnének letelepedni.
Róluk ezerszer inkább el lehet képzelni hogy asszimilálódnak.
2. Az indiánok kiírtását nem a mai fehér emberek követték el és nem is a ma élő indiánok szenvedték el.
"Adjál nekem pénzt, mert a dédapád megölte a dédapámat" - Ez kb ez a kategória.
Ja de unalmas már ez a "gonosz fehér ember kiírtja a békés indiánt" duma.
Az amerikai indiánokról meg annyit, hogy őket mindenki irtotta anno, a spanyolok, az angolok, a franciák, sőt még az európaiakkal lepaktáló más indián törzsek is. őket mikor szándékozod ekézni? A sziúkat nem akarod kárpótlása fogni, tekintve, hogy az indiánirtás oroszlánrészét ők maguk csinálták? Sőt, ha azt vesszük, akkor az indiánok indiánirtási motivációi sokkal brutálisabbak voltak, mint az európaiaké, ugyanis míg az európaiak megengedték, hogy rezervátumokban éljenek vagy keresztényként a városaikban, addig a rivális indián törzsek totális irtóhadjáratokat rendeztek egymás ellen, ahol a cél nem holmi föld meg arany ellopása, hanem a másik fél teljes és lehetőleg minél kegyetlenebb elpusztítása volt.
Mellesleg meg, ahogy azt előttem is írták, én milyen jogon kérek kárpótlást olyasvalami miatt, ami velem nem történt meg? A nagyfateromat anno elütötte egy busz, akkor most keressem meg a buszsofőr unokáját és kényszerítsem arra, hogy fizesse meg azt, amit a nagyapja tett az enyémmel?
Az a hiszti, amit most itt lerendeztél semmiben sem különbözik attól, mint amit a turbó magyar szuper jobberek szoktak csinálni, amikor a trianoni békeszerződést az azt kitaláló franciák dédunokáin akarják leverni. Gratulálok, sikerül hoznod a bomber dzsekis kopaszok értelmi színvonalát.
(Ezt pedig csak így zárójelbe, mert tudom, hogy a csökött agyad úgyse fogja fel, de elárulom, hogy Trump nem utálja a migránsokat, neki az Államok területén illegálisan tartózkodó emberekkel van a baja, a legálisan bevándorló, vízummal és zöldkártyával rendelkező emberekkel nincs baja, bár gondolom ebből se fogsz fel semmit és csak a szád habzik továbbra is. További jó hisztizést!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!