Hogyan lehetne helyreállítani a rendet Szíriában?
A legjobb az lenne, ha föderalizálnák. De ez valószínűleg nem fog megtörténni. A nagyhatalmaknak nem tetszene.
Szerintem Aszad vissza fogja szerezni a hatalmat. Az oroszok és az irániak őt támogatják. Szerintem Irak megtisztítása után a síita milíciák át fognak menni Szíriába, hogy Aszadot támogassák.
A törökök és a szaudiak semmit sem tudnak majd tenni. Légi támogatást nem adhatnak a felkelőknek, mert lelőnék őket az oroszok.
Vannak helyek a Földön ahol csak erőszakkal lehet rendet tartani. Az arab országok többsége és Afrika mellet Szíria is ilyen hely.
Oda kell küldeni egy hadsereget és elfoglalni az egészet pont mint Irakban. Csak utána még 20-30 évig ott kell maradni, hogy stabil legyen az új rendszer.
Nem vagyok orosz párti, de Aszaddal járnának a legjobban. Erőszakos diktátor, visszaszerzi a hatalmat majd kivégzi a lázadók vezetőit, de közben stabilizálja az országot.
Ha egy új kormány jönne létre, gondot okozna, hogy kik legyenek a tagjai, az ISIS saját területi követeléssel él, terrorrszervezetek, min pl az Al Kaida ( meg kevésbé ismertek is ) akarnak vezető szerepet betölteni, stb, tehát nem lehetne stabilizálni az országot. Azaz hiába lenne vége a polgárháborúnak, folytatódna a háború és a külföldi megszállás ( akarom mondani katonai segítség ). Az, hogy ki lesz a megszálló, az csak attól függ hogy ki nyer. Ha Aszad győzne, akkor az oroszok maradnak, ha új kormány jön létre, akkor az amerikaiak.
Én sem az oroszoknak sem az amerikaiaknak nem hiszek. Megy a vetítés ezerrel és sokan bekajálják amit Putyin és Obama bemesél nekik.
Nem fogják Európa és a világ elég kivetíteni a közvetlen igazságot, csak megy a mellébeszélés.
3 verziót tudnék elképzelni:
- Egy erőskezű diktátort hatalomra juttatni, ezek általában rendet tartanak 20-30 évig.
- Felosztani ezeket az országokat, amiket abszolút semmi nem tartja össze. Nyelvi, etnikai, vallási, törzsi szempontok szerint. Az se érdekel, ha Irakból meg Szíriából 40 államot csinálunk, csak azok legalább maradjanak meg nyugodtan a seggükön.
- Bábkormányt az élükre rakni és külföldi csapattokkal fenntartani a rendet - ez a szokásos eljárás, csak drága mint a szemét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!