Iosephus33 kérdése:
Trump ha ennyire migráns ellenes, akkor miért nem kárpótolja a valódi amerikai őslakókat, az indiánokat?!
Figyelt kérdés
Pl az írókézekeknek, vagy szíúknak miért nem adnak saját államot Amerika területén?2017. jan. 31. 10:20
11/33 A kérdező kommentje:
Most sztálin hogy jön az indiánokhoz? Arról értekezem épp, hogy nem kaptak az indiánok elég kárpótlást. A ma embere is tud adni kárpótlást, senki sem Custer tábornoktól kéri
2017. jan. 31. 11:40
12/33 anonim válasza:
A háború meg a migráció még mindig két külön dolog, bár nem várom tőled, hogy megértsd, mert ehhez már kéne némi 7. osztályos történelemtudás is, ilyen bonyolult dolgot pedig nem várok el tőled.
13/33 A kérdező kommentje:
Tök másról beszélsz, mint amiről én. Elbeszélünk egymás mellett, ugyanis azzel én is tisztában vagyok, hogy a migráció meg a háború két külön dolog. Ebben az esetben a kettő viszont összemosódik. A 19. században, a legelején, az USA az 1783-as állapot szerint a Mississippi folyóig tartott, aztán jött a nyugat felé nyomulás, meg az európai emberek millióinak beáramlása, és a pionírok nyugatra vonaglása millió számra, egészen a Csendes-óceánig. Eközben hogy hogy nem eltüntették az indiánok nagy részét...Most a pionírok ekhós szekéren száz ezer szám özönlése mi a tököm? Amúgy történelem tanár vagyok gimnáziumban, és direkt tettem fel ilyen provokatív kérdést, mert teljesen felháborít, hogy Trump állandóan jön a migránsozással, de az egész USA-ban csak az indiánok a valódi őslakók
2017. jan. 31. 11:49
14/33 anonim válasza:
Elárulom hogy néz ki a történelem, ha már te magad nem értesz hozzá: ha két ellentétes érdekű népcsoport találkozik, akik nem tudnak békés úton dűlőre jutni, akkor abból háború lesz és az erősebb fog győzni. Amerikában egyik fél se törekedett a békés együttélésre, mármost egy háború esetén pedig nem sok esélye volt egy 600 felé tagolt kőkori, vadászó gyűjtögető népcsoportnak egy egységes, iparosodott társadalommal szemben. Ha a telepesek azt csinálták volna, hogy bepofátlankodnak az indiánok közösségeibe, túlszülik őket és belülről formálják át azokat, akkor megérteném az ostoba párhuzamosat a mostani migrációs krízis meg eközött, azonban nem ezt történt. Két kultúra egymás ellen feszült, végül az erősebbik győzött, ennyi. Manapság nem az van, hogy fegyverrel ostromolják az USA határait a migránsok, hanem belopóznak, létrehozzák a saját paralel társadalmaikat a többségi társadalom belül, mígnem akkorák nem lesznek, hogy elkezdik a saját érdekeiket érvényesíteni a többségi társadalom rovására. Ez nem háború, ez belső bomlasztás, ilyen pedig egyetlenegy alkalommal se történt Amerika kolonizálása során.
15/33 A kérdező kommentje:
Köszi a bókokat. Ennek ellenére nem értünk egyet. Az én meglátásom szerint ugye voltak az indián törzsek, esetleg neolotikus szinten álló indián államok, törzsszövetségek, esetenként 50 ezres városokkal. Ezeket szisztematikusan eltakarították, legyalulták a nyugat fel özönlő ultramenő amerikai pionírok száz ezrei, és ezt segítette a nyugat felé hódító drága amcsi lovasság, és hadsereg. Most itt lehet centizni, hogy nem száz százalékosan egyezik ez a mai migrációs krízissel, de az is arról szól, hogy egy népcsoport folyamatosan özönlik erőszakosan egyik irányba. Természetesen előtte nem küld hadüzenetet, csak úgy özönlenek. Én nem látok olyan rettenetes különbséget. Amúgy keresztkérdésem, hogy miért véded ennyire a drága gyarmatosítás áldott hatásait?
2017. jan. 31. 12:10
16/33 A kérdező kommentje:
Tehát az USA esetében sem volt konkrét hadüzenet, hanem csak úgy özönlöttek a pionírok nyugat felé. Két kultúra találkozik, és erősebb győz? Most mi van? Szintén két kultúra találkozik, ami nem nagyon akar egymás mellett élni...
2017. jan. 31. 12:14
17/33 anonim válasza:
15@
ez így van,és ugyanígy ez a belső bomlasztás a nyugat és észak európai országokban.párhuzamos társadalmak mindenfelé.az egész nyugat bomlik.
18/33 A kérdező kommentje:
Azt senki sem állítja, hogy nincsenek párhuzamos társadalmak, és hogy az nem jó. Én csak meg mertem kérdezni, hogy az őslakos indiánok eredeti államainak eltüntetésével már a kutya sem foglalkozik, és helyes e ez?
2017. jan. 31. 12:27
19/33 anonim válasza:
Az indiánok száma az USA-ban, "gyenge" 3 millió, a félvérekkel együtt, több. mint 5 millió. Csakhogy, több, mint 500 indián törzset ismernek el jelenleg az USA-ban. Azt nem tudom, hogy az irokézek és sziúk hányan lehetnek, de a törzsek számából ítélve, nem sokan. Az indiánok 40%-a él kaszinókból egy cikk szerint. Ezek alapján, milyen lenne egy önálló, indián ország? Egyáltalán, hány indián választaná vajon ,ezt az önálló országot? Trump meg, lehet ugyan, hogy migránsellenes, meg azt mondta, hogy "visszaadják a hatalmat a népnek", de aligha az indiánokra gondolt.
20/33 anonim válasza:
Yah, Trump adjon földet az indiánoknak, Románia államfője pedig adja vissza Erdélyt, hiszen több mint ezer évig a miénk volt, nem?
Nem így mennek a világban a dolgok, mert ha ez így lenne, akkor Erdogan Budapestért sírna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!