Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A osztrákok hogyan viszonyulna...

A osztrákok hogyan viszonyulnak a magyarokhoz?

Figyelt kérdés
Még nem jártam Ausztriában de holnap síelni megyek a szüleimmel. Azt tudom hogy több pénzük van és jobb kocsik vannak stb szóval nem nézik le nagyon a magyarokat? Kisebrendűnek érzem magam náluk. Ja és nem beszélek németól csak angolul ez baj lehet? Ismerik a magyar akcentust? Ha rámnéznek egyből tudni fogják hogy magyar vagyok?
2017. jan. 27. 19:40
 1/10 anonim ***** válasza:
61%
Hallottál már az Osztrák-Magyar Monarchiáról? Nem kell aggódni ilyenek miatt, oda mész hozzájuk költeni a pénzedet.
2017. jan. 27. 19:43
 2/10 A kérdező kommentje:
Halottam róla igen van érettségim azért, de mégis..
2017. jan. 27. 19:47
 3/10 anonim ***** válasza:
31%
Német kisvárosban a 11-12 éves gyerekek kiköptek oldalra, mikor megtudták, hogy magyarok vagyunk. A labancok még rosszabbak.Tudod, ők adták Hitlert is :)
2017. jan. 27. 19:53
 4/10 anonim ***** válasza:
80%

Síeléskor, mint ahogy előttem is írták, te a legtöbb helyen turista leszel, fizető vendég, akiből ott a sípályán, hotelben megélnek az ott dolgozók. Nem te leszel az első magyar akit látnak. Jó eséllyel kedvesek és odafigyelők lesznek. Úgy általában is kulturált emberekről van szó.

Ettől függetlenül ha osztrák területen síeltem, némi kisebbségi érzésem nekem is mindig volt mert:

- Nem tudok németül, és agresszív hangzású nyelvnek tartom.

- Minden dupla annyiba kerül, és rossz érzés, hogy ha véletlenül valami alapvető dologra is pluszba kell költeni, már megszeppenve keresi az ember a legolcsóbb lehetőséget. Így nehéz felhőtlenül kikapcsolódni.

- Az osztrák óvodás is jobban síel mint én.

Viszont a táj gyönyörű, síelni jó... Nem a helyiekkel kell foglalkozni. Senki nem fog beléd kötni, mert magyar vagy, és a elég nagy részük tud angolul is. Pláne aki síelős helyeken dolgozik.

2017. jan. 27. 19:57
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én kint dolgozom.

Hát, vegyesek a tapasztalataim.

Valamelyik egészen normális, viszont némelyik olyan, mint a pokróc.Sokuk nem szereti az idegeneket.

2017. jan. 27. 20:22
 6/10 Szimeon ***** válasza:
100%
Az osztrákok azon rágódnak, hogy elvesztették a már kezükben lévő Sopront.
2017. jan. 27. 20:23
 7/10 anonim ***** válasza:
10%
Magyarokat utalják mint a szart és le is nézik.
2017. jan. 27. 20:24
 8/10 Donald J. Trump ***** válasza:
100%
Általánosságban kedves, ártatlan csóró szomszédnak tartanak minket, akiknek spúr szokásait ki nem álhatják, a közös történelemről meg max. nosztalgikusan emlékeznek (mondjuk mi is). Ha nem lomizni vagy lopni mégy, akkor semmi bajuk nem lesz veled, kb. úgy viszonyulnak hozzád, mint mi a horvátokhoz.
2017. jan. 27. 20:47
 9/10 llorTllorT ***** válasza:
29%
mondjad nekik kapják be bité sön és hogy szír vagy amúgyis és ha tovább boszantanak és nem adnak segélyt mész merkel mamához minden szír mamájához és panaszt teszel elenük vagy egész trumpig mész és rájuk dobja az atomot.
2017. jan. 27. 21:08
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem Bécsben kellemes tapasztalataim voltak az osztrákokkal. Néhányszor útbaigazítást kértem pár echte bécsitől, akik hihetetlenül kedvesen magyarázták el, mi merre hány méter. Néhányan meg is kérdezték, honnan jöttem, s a "Budapest" válasz után felcsillant a szemük, mondván, hogy Európa egyik legszebb városa.

Még általános iskolában részt vettem egy némettáborban Salzburg tartományban, a fogadó tulajdonosa magyar zászlót tett ki az épületre az ott-tartózkodásunk idejére. Kedves gesztusnak tartottam. :)

Tény, hogy Ausztriában (is) elég magas az idegenellenesség mostanság (lássuk be, egész Európában elég magas a pár évvel ezelőtti szinthez képest), de nekem pozitív tapasztalataim vannak nyugati szomszédainkkal. :)

Másrészről pedig, értékelik, ha beszéljük a nyelvüket, ami szvsz. szép is tud lenni.:)

2017. jan. 28. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!