A osztrákok hogyan viszonyulnak a magyarokhoz?
Síeléskor, mint ahogy előttem is írták, te a legtöbb helyen turista leszel, fizető vendég, akiből ott a sípályán, hotelben megélnek az ott dolgozók. Nem te leszel az első magyar akit látnak. Jó eséllyel kedvesek és odafigyelők lesznek. Úgy általában is kulturált emberekről van szó.
Ettől függetlenül ha osztrák területen síeltem, némi kisebbségi érzésem nekem is mindig volt mert:
- Nem tudok németül, és agresszív hangzású nyelvnek tartom.
- Minden dupla annyiba kerül, és rossz érzés, hogy ha véletlenül valami alapvető dologra is pluszba kell költeni, már megszeppenve keresi az ember a legolcsóbb lehetőséget. Így nehéz felhőtlenül kikapcsolódni.
- Az osztrák óvodás is jobban síel mint én.
Viszont a táj gyönyörű, síelni jó... Nem a helyiekkel kell foglalkozni. Senki nem fog beléd kötni, mert magyar vagy, és a elég nagy részük tud angolul is. Pláne aki síelős helyeken dolgozik.
Én kint dolgozom.
Hát, vegyesek a tapasztalataim.
Valamelyik egészen normális, viszont némelyik olyan, mint a pokróc.Sokuk nem szereti az idegeneket.
Nekem Bécsben kellemes tapasztalataim voltak az osztrákokkal. Néhányszor útbaigazítást kértem pár echte bécsitől, akik hihetetlenül kedvesen magyarázták el, mi merre hány méter. Néhányan meg is kérdezték, honnan jöttem, s a "Budapest" válasz után felcsillant a szemük, mondván, hogy Európa egyik legszebb városa.
Még általános iskolában részt vettem egy némettáborban Salzburg tartományban, a fogadó tulajdonosa magyar zászlót tett ki az épületre az ott-tartózkodásunk idejére. Kedves gesztusnak tartottam. :)
Tény, hogy Ausztriában (is) elég magas az idegenellenesség mostanság (lássuk be, egész Európában elég magas a pár évvel ezelőtti szinthez képest), de nekem pozitív tapasztalataim vannak nyugati szomszédainkkal. :)
Másrészről pedig, értékelik, ha beszéljük a nyelvüket, ami szvsz. szép is tud lenni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!