Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Sztálin különb mint Hitler?

Sztálin különb mint Hitler?

Figyelt kérdés

2017. jan. 25. 13:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Utolsó, Sztálin a minimális becslések szerint is legalább annyi embert öletett meg ok nélkül, de valószínűleg a többszörösét. És Hitler oldalán az áldozatok közé számítják a "partizánokat", a kommunista vezetőket és sok millió hadifoglyot. Rákosi, Trockij, Lenin, Marx, Péter, Gerő, Lukács, Kaganovics pedig Hitlerné jóval több embert öletett meg ok nélkül. Többek közt 7 millió embert Ukrajnában...
2017. jan. 25. 19:48
 12/18 anonim ***** válasza:
89%
#8: németország valóban egy demokratikus ország lett, de nem "Hitler Németországa". Olyat meg én sehol nem olvastam, hogy a keleti blokk, győztes hatalom lett volna. A Szovjetúnió igen, de csak a 2. vh-ban. Ahol pedig Németország, valóban vesztes hatalom volt. Legalábbis én, csak ebben az értelemben hallottam, olvastam, erről.
2017. jan. 25. 23:49
 13/18 Vazul1972 ***** válasza:
Nem.
2017. jan. 26. 02:34
 14/18 anonim ***** válasza:

Sztálin egy elvileg jó ügy nevében alkalmazott gonosz eszközöket.

Hitler viszont egy elvileg is gonosz ügyet szolgált gonosz eszközökkel.

Ipari technológiával megtervezett tömeggyilkosságot eddig csak Hitler rendszere alkalmazott a világtörténelemben, így a sátáni olimpia dobogójának legfelső foka nem vehető el tőle. Ez olyan dolog, hogy más tömeggyilkosok ezüstérmesek sem lehetnek mellette, de a bronzot megkaphatja Sztálin, megosztva másokkal.

2017. jan. 26. 09:43
 15/18 anonim ***** válasza:
Sokan vitatnák etz az elvileg gonosz ügyet, például Rákosi, Trockij, Hess, Lenin, Marx, Péter, Gerő, Lukács, Kaganovics több mint 100 millió áldozata. Az is ipari méretű volt, csak sokkal nagyobb. Hitlernek sok jó tulajdonsága volt, a politikát leszámítva, emberileg nem volt kimondottan gonosz Sztálinnal ellentétben. Mellesleg eszméi által, ha kicsit finomítanánk, sokkal jobb lenne az életszínvonal (genetika, természet megóvása, stb.).
2017. jan. 26. 11:05
 16/18 anonim ***** válasza:
Na és Sztálin meg az elvileg jó ügy... Egy embertelen, a vezetőkön kívül mindenkit nyomorba döntő, szürke diktatúrát létrehozni a társadalom 90%-ának akarata ellenére, az ellenállókat vagy átlagemberek millióit megölni csak a komcsik számára jó ügy. A tömeggyilkosság együtt jár a kommunizmussal. Sztálinnak és a világ többi komcsijának sosem állt szándékában egy jó rendszert létrehozni, jó szándék sem volt bennük.
2017. jan. 26. 11:08
 17/18 anonim ***** válasza:
"Sztálin vörös, Hitler barna, mindkettő az ördög fattya" - falfirka Budapesten 1942-43 körül. A lényeg tökéletesen benne van.
2017. jan. 26. 12:03
 18/18 anonim ***** válasza:
Egyformán véres kezűek voltak. Viszont a II. Világháborút nem Sztálin kezdeményezte
2017. aug. 7. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!