Trump egyértelműen támogatja Izraelt, és a tisztelet kölcsönös, de mit szólnak ehhez Trump szavazói?
"Az amerikai jobboldal nem annyira utazik antiszemitizmusban."
Egyáltalán nem kell ahhoz antiszemitának lenni, hogy valaki ne támogassa Izraelt.
Remélem nem akarod azt mondani, hogy az Izrael ellen tüntető tízezer New York-i zsidó is mind antiszemita. :D
"Közben megnéztem Trump oldalán a kommenteket egy Izraelt támogató posztja alatt, és elsápadva tapasztaltam, hogy mindenben kiállnak Izrael mellett. Ez elég meglepő annak fényében amit képvisel Trump alapvetően."
Az amerikai választás a pénzről szól, és az AIPAC nagyon erős lobbi, hatalmas befolyással. Minden komoly elnökjelölt legalább szavakban kiáll mellettük, hiszen ezzel sokat nyerhetnek - senkinek nem érdeke, hogy magára haragítsa őket, és nem lehet sok szavazatot nyerni a palesztinok ügyének felkarolásával, mert keveseknek kulcsfontosságú ügy ez. Ezért tapasztalható az, hogy majdnem minden komoly elnökjelölt összehaverkodik az AIPAC-kal, legalább a kampány során. Ettől persze lehet, hogy Obamához hasonlóan később összerúgja a port Tel Avivval.
"Egyáltalán nem kell ahhoz antiszemitának lenni, hogy valaki ne támogassa Izraelt.
Remélem nem akarod azt mondani, hogy az Izrael ellen tüntető tízezer New York-i zsidó is mind antiszemita. :D "
Természetesen nem ezt mondom, magam se támogatom Izrael államot. Csak én nem olyan primitíven látom ezt a dolgot, mint az antiszemiták, akik csak annyiban nyilvánulnak meg, hogy "mindent a zsidók meg a Rothschildek irányítanak". Bár manapság nem könnyű kritikusnak lenni Izraellel szemben úgy, hogy ne mossanak össze az antiszemitákkal.
Nem ertem mit vagytok meglepodve! Trump mar a kampany idejen kijelentette, hogy atteszi az USA nagykovetseget Tel Avivbol Jeruzsalembe.
Azon kivul Trump eleg sokszor es sok helyen elmondta, hogy a politikai peldakepe Natanyahu. (Es ha objektiven megnezed, hogy mind gazdasagilag mind tarsagalmilag milyen magasra vitte fel Natanyahu Izraelt, akkor igaza is van. )
Egyebkent Trump ebben is az amerikai neppel ert egyet. Ime az amerikaiak Izrael vs palesztinok tamagatasa,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!