Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A 21. század liberális,...

A 21. század liberális, fogyasztói politikájának egyik fontos sugallása Isten tagadása?

Figyelt kérdés

Elég hasznos dolog ez a világ vezetőinek:

-Ha a birkákkal bevetetik hogy nincs semmi a halál után, és ráveszik őket hogy ezt béégessék akkor ők a mának fognak élni. Gátlástalanul élvezni fogják az életet, háttérbe szorítva embertársaik életét, mert ha csak ez a ~ˇ65 év van, akkor azt élvezzük. És így születnek a lelkileg teljesen rohadt emberek, amivel manapság minden tele van. Az alkalmazottját rabszolgának néző főnök, az osztálytársának életét tönkretevő "barmok", az utcán szemetelő, a barátnőket "fogyasztó", más éves munkáit tönkre vágó én központú beképzelt majmok.

Egyszerű a levezetés: Ennyi az élet? Akkor minek gátlások? Ha csak ennyi akkor mindent sűrítsünk bele, ne törődjünk senkivel, semmivel, csak magunkkal. Legyünk fogyasztó társadalom, Föld, többi ember szembeköpve.

Ma már szinte közhely egyesek szájából hogy "nincs Isten" és csak a barmok hisznek benne. Aztán teszed fel a kérdést, honnan tudod? Az ateisták 90%-a a bibliát kezdi el cáfolni és a mély hívőket gúnyolni. Ez matematikailag annyira értelmes dolog mint azt mondani hogy: Minden páratlan szám prím, mert a 3,5,7-prímszámok. Ugyan ennyi értelme van. Attól hogy a bibliát megcáfolja valaki, Istennek van 10.000 megközelítése, összességében mindenki annyira gondol hogy van valaki, aki számot tart rólunk, és halál után utasít minket tovább valahova......... Ennek a cáfolása vagy bizonyítása soha senkinek nem sikerült még, a "teljes" meghatározásnak, amit nem írok le, sok filozófus sokféle képpen próbálta már fejtegetni mi a közös az összes vallásban. Szóval nyíltan állíthatjuk, annak az ateistának aki fixre állítja azt amit még a világ legnagyobb tudósai is csak feltételként mondanak a világ LEGOSTOBÁBB embere/birkája, akit orránál fogva vezet a fogyasztó társadalom.

Az már más kérdés hogy a világ nagy egyházvezetői nem biztos hogy jól végzik a dolgukat, egyrészt a tudománnyal teljesen tisztában kellene legyenek, elfogadóan közelítsék, és megengedőek legyenek. Erkölcsre tanítsanak, és olyan hitet adjanak ami erőt és időt ad, és nem elvesz. De attól még az igaz, hogy egy olyan kérdés ami Einstein életének is az egyik legnagyobb belső vitája volt arról ha valaki azt mondja hogy ő exaktul tudja hogy úgy van, az a világ legostobább embere.

2016. nov. 26. 18:00
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
76%

Milyen Isten?

Zeusz az igazi Úr! Aki mást állít, azt leölni most azonnal!

Uff, én szóltam!

2016. nov. 26. 22:32
 22/31 KecskeShajt újra! ***** válasza:
26%

Nem csak a 21. századé, már a francia forradalommal elkezdődött. Habár ott volt sokféle irányzat, például az új hit, a Nagy Építőmestert tisztelte.

A francia forradalom volt a legfőbb okozója az erkölcsi fellazulásnak, kiengedte a szellemet a palackból.

Gátlások nagyon is vannak, és elég kevés ember élvezi valóban az életet.

Ha valaki azt mondja, nincs isten, akkor ő hirdeti a kevésbé bizonyítható dolgot.

Hogy keletkezett a semmiből valami?

Hogyan épül fel tökéletes matematikai-fizikai törvények szerint a világ? Hát az emberi DNS?

Isten létét bebizonyították tudományosan, még spirituálisan is.

Az ateistáknak teljesen földhözragadt gondolkodása van, azt feltételezi, hogy alacsonyak a tudományos ismereteik.

2016. nov. 27. 00:44
 23/31 anonim ***** válasza:
49%

"Isten létét bebizonyították tudományosan, még spirituálisan is.

Az ateistáknak teljesen földhözragadt gondolkodása van, azt feltételezi, hogy alacsonyak a tudományos ismereteik."

Én abban a pillanatban kész vagyok hinni Istenben amint bejön a kocsmába és fizet nekem egy sört.

ugyanez vonatkozik a földönkívüliekre is.

Egyébként, igen a Felvilágosodásnál tett be a vallásosságnak. Többet már nem igazán lehet az értelmesebb embereket mindenféle baromsággal hülyíteni, hogy Isten 7 nap alatt tanította a világot, a gyógyszer bűn és egy ács pedig feltámadt és kimászott a féltonnás kőtömbbel eltorlaszolt sírjából.

És sajnos tizedet sem lehet már szedni, meg búcsúcédulákat sem lehet már árusítani :(

2016. nov. 27. 01:17
 24/31 anonim ***** válasza:
Hinni ráér az ember az élet után is, ha valóban van utána valami, amúgy meg carpe diem!
2016. nov. 27. 01:42
 25/31 anonim ***** válasza:
82%

23, elég gyenge az értelmed, ha valaki besétál és fizet neked egy sört és te még mindig csak HISZED a létezését, nem pedig TUDOD :D

Ha valakit közvetlenül érzékelsz, abban nem kell hinned, mert ott van az orrod előtt.

"Hiszem ha látom" elv pont emiatt hülyeség. Mit higyek egy asztalon vagy egy billentyűzeten, amit használok? Itt van és kész. Hinni abban kell, amit nem érzékelsz közvetlenül.

2016. nov. 27. 01:45
 26/31 anonim ***** válasza:
64%
"És így születnek a lelkileg teljesen rohadt emberek, amivel manapság minden tele van". Nem hiszem. Régen, más kokrokban, ugyanígy voltak ilyen " lelkileg teljesen rohadt emberek" és alighanem, még hívők is voltak köztük, akik a maguk kifacsart gondolkodásával azt hitték, hogy amit tesznek, az Istennek tetsző. Egyébként szerintem az, aki a saját normái szerint, nem tartja bűnnek mondjuk, a gyilkosságot, azt nem fogja visszatartani az sem, ha hisz Istenben. Legfeljebb majd meggyónja.
2016. nov. 27. 01:49
 27/31 anonim ***** válasza:
74%

Igazad lenne abban az esetben, ha a vallásosabb történelmi korszakok nem lettek volna úgy általában erőszakosabbak, és a nép nem lett volna jobban elnyomva. Mert így visszatekintve pont az ellenkezője van annak, amit gondolsz: a kizsákmányolt nép száját befogták azzal, hogy majd a túlvilágon az Úristenke a keblére öleli őket, szóval nem számít, hogy ezen a múlandó világon nem jut nekik több pár egérrágta kenyérszeletnél. A világ vallásai úgy általában jók abban, hogy a helyükön tartják az embereket: ha szolgának/parasztnak születtél, akkor ez van, egy nálad sokkal bölcsebb hatalom döntött így, szóval ne vágyj úri címekre, ha nőnek születtél, akkor ne akarj okosabb lenni a férfinál, ha szegény vagy, örülj neki, mert majd egyszer a halálod után hú de nagyon jó lesz neked, mert kiálltad a sok szenvedést.

Ha ez nem agymosás....

Aztán meg az erkölcs, és a vallás nem jár kéz a kézben (sőt! manapság a legtöbb problémát egy vallási szervezet okozza, ráadásul statisztikailag bizonyított, hogy a vallásos emberek sokkal inkább hajlamosabbak a szexizmusra és a homofóbiára) és az ateizmus sem egyenlő a züllöttséggel. Nem kell ahhoz hinni valami teljességgel megalapozatlan dologban, hogy jó ember legyél. Persze nincs azzal semmi baj, ha valaki hisz Istenben, csak ott kezdődnek a bajok, ha emiatt piedesztálra emeli magát, és lenézi azokat, akik másképp gondolkodnak, mint ő.

2016. nov. 27. 03:24
 28/31 Ay carramba! ***** válasza:
49%

EMBEREK!

Kitaláltam egy új vallást! íme:

-Az istene a vallásnak Texcotitl, akinek unikornis-teremtő képessége van, és sokat háborúzott egykoron Remitlenével, a tultenatok vezetőjével.

-A segítői maguk az unikornisok, akik felszúrják a rakoncátlankodókat, és szivárvánnyal meg bölényszóval táplálkoznak.

- Én vagyok a messiás, azaz Turkatrinale.

-A szent könyv/írás a nagy Tapló-papó.

-A többi megtalálható a weboldalamon! (Ami MÉG nem létezik.)

Feladatok:

1. Ha akarod, cáfold meg, hogy a hitem nem létezik!

2. Add fel, mert ellenem nem tudsz úgy harcolni, hogy te se hazudnál!

3. Válj a hívőjévé Texcotitlnak!

Valójában nem találtam ki egy vallást se. Csak szarkasztikusan fejeztem ki azt, amire célzok ezzel az egésszel, amit remélem, ti is megértettek.

2016. nov. 27. 09:39
 29/31 anonim ***** válasza:
49%

# 22/28 Időpont ma 00:44

És istent ki teremtette? Vagy ő csak van? Honnan? A semmiből?

"Hogy keletkezett a semmiből valami?"

Ez az ősrobbanás elmélet, megszokott valláskárosult leegyszerűsítése.

"Hogyan épül fel tökéletes matematikai-fizikai törvények szerint a világ? Hát az emberi DNS?"

A világot írjuk le matematikai-fizikai törvényekkel, nem fordítva.

"Isten létét bebizonyították tudományosan, még spirituálisan is."

Ez még tőled is baromság, ez eddig a mélypont. (Pláne, hogy ezek szerint a - mellesleg lehetetlen és képtelen - spirituális bizonyítás erősebb lenne? Ajaj)

"Az ateistáknak teljesen földhözragadt gondolkodása van, azt feltételezi, hogy alacsonyak a tudományos ismereteik."

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

<nagy levegő>

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

2016. nov. 27. 10:30
 30/31 anonim ***** válasza:
49%

Azt ugye vágjátok, hogy a politika kategóriában, egy olyan kérdés alatt, ahol a liberális és fogyasztói gondolkodás és politika hatásai a kérdés, ti Isten létéről vitatkoztok?:D

Nem az a fontos, hogy van-e, vagy sem. Az a fontoss, hogy hiszel-e vagy sem. Ha hiszel, örülj neki, ha nem hiszel.. örülj neki. Vallásszabadság van, nem mindegy?:D

A kérdés csupán annyi, hogy szerintetek van-e hatással a liberális gondolkodás, vagy a fogyasztói berendezkedés a hitre. Nem az, hogy van-e Isten...

2016. nov. 27. 11:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!