Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Trump el akarja törölni az...

Trump el akarja törölni az Obama-caret? Miért? Nektek mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
Nekem jó dolognak tűnik az Obama care, már amennyit tudok róla...

2016. nov. 10. 09:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
30%

Nekem jó dolognak tűnik az Obama care - persze mert nem itt elsz es fogalmad sincs rola!!!

Itt elek 13+ eve. Bevezettek ezt a marhasagot, es a csaladi statuszom, a lakohelyem es a fizetesem miatt arra akartak kotelezni, hogy a legminimalisabb eu ellatasra kezdjek el havi 260 dollart fizetni!! WTF!? Ennyi penzbol lizingelek egy vadi uj kocsit! Nem is akarmilyet!

Megorultek? Soha a budos eletben nem voltam beteg, mindent megteszek, hogy egeszseges maradjak, de marol holnapra kezdjem fizetni a havi 260 dollart mert az obamacare ugy gondolja, hogy az nekem jo lesz.... a nagy lophaszt!

2016. nov. 12. 01:58
 12/18 A kérdező kommentje:

11, en úgy tudom nem az a célja, hogy neked jó legyen, hanem hogy a nálad sokkal szegényebbeknek ne legyen rosszabb, így összességében a társadalomnak legyen jobb

Te lehet egészséges vagy, de ha az utcán rádköhög egy TBC beteg, mert pénz híján nem kapott kórházi ellátást, akkor neked sem lesz jó, neked sem érdeked, hogy hagyjanak embereket ellátás nélkül..

persze, pénzbe kerül, de mennyiből v8nják azt a 260 dollárt? Tényleg nem kevés, de ha belegondolsz, van aki képtelen ennyit kifizetni..

2016. nov. 12. 11:30
 13/18 anonim ***** válasza:
46%

"hogy neked jó legyen, hanem hogy a nálad sokkal szegényebbeknek ne legyen rosszabb, így összességében a társadalomnak legyen jobb"

szerintem fiatal vagy es naiv

tudod jobb helyeken az ALLAM feladata, hogy a tarsadalomnak olyan alap dolgokat nyujtson, mint egeszsegugyi ellatas, es NEM az egeszseges/szorgos/okos allampolgarok feladata, hogy a tobbieket ellassak!!!!!

Az utcan fetrengo hontalant eddig is ellattak ingyen, ha csonttorese volt vagy kiderult hogy cukorbeteg, bar ezek az emberek ritkan mennek orvoshoz.

Viszont nehogymar en fizessem azoknak az alja embereknek az ellatasat, aki csak zabalja a szar kajat (meki meg a tobbiek), zero sport van az eleteben es csak eszik meg nezi a tevet es a csaladban egy ember dolgozik, az anya meg csak szuli a kolykoket mintha muszaj lenne es a jovedelmuk miatt jogosultak lesznek az orvosi tamogatottsagra amit nekem kell fizetni aki hajnalban kell, hogy legyen idom sportolni, egesz nap gurizek hogy a fizetesembol minosegi kajat vegyek, aztan otthon keszitem magamnak a kajat, hogy ne a gyorsettermek hulladekat kelljen ennem es szerinted ez igy igazsagos, hogy azert mert aranylag jol keresek en fizessem annak az igenytelen ostobanak az ellatasat, aki meg azzal sincs tisztaban, hgoy mi az hogy feherje/szenhidrat/zsir...

Thanks, but no thanks!

Remelem Trump mihamarabb eltorli ezt a borzalmat.

2016. nov. 14. 19:02
 14/18 A kérdező kommentje:
Én nem tudom mit vagy oda, a világon mindenhol az van, hogy az állam beszed pénzt a dolgozóktól és különböző célokra, emberekre fordítja. Adónak hívják. Az államnak, ha így nézzük, nincs pénze, csak amit a dolgozó emberektől kap.
2016. nov. 14. 19:29
 15/18 anonim ***** válasza:

Én nem tudom mit vagy oda, a világon mindenhol az van, hogy az állam beszed pénzt a dolgozóktól és különböző célokra, emberekre fordítja. Adónak hívják. - jaj de kis okos vagy...

Kepzeld fizetek adot, nem is keveset, egy evben tobb mint 12 ezer dollart levonnak a fizetesembol ilyen-olyan adoneven; tudod mennyi penz az? Az egy komolyabb fizetesnek felel meg otthon. Ebbol az adobol fizetik az utepitest, a rendoroket, az anyamkinjat, PLUSZ en meg havonta fizessek majdnem 300 dollart, hogy a tehetetleneknek legyen egeszsegugyi ellatasa ugye?

Tudod hogyan nez ki ez az Obamacare? Hat elmeselem.

Vegyel egy 3 tagu kiscsaladot (es ez egy valos pelda, mert a batyamekrol van szo). Anyu, apu, gyerek. Apu fizujabol levonnak minden honapban kb. 380 dollart 'obamacare'-re.

Ezert nekik van cserebe biztositasuk. DE! es ez egy nagyon eros de, a biztositas ugy van osszerakva, hogy evi 6,000 (hatezer) dollar az ONRESZ!!!! Tudod mit jelent? Elmegy apu egy vesekovel az orvoshoz, a kezelesert kiszamlaznak neki 3ezret, abbol a 3at o fizeti es a biztosito semmit nem fizet, es akkor meg arra az evre mindig maradt az onreszbol 3ezer, es amig azt nem teljesitik, addig a biztosito semmit nem fizet.

Ha peldaul anyu elmegy ev elejen egy komolyabb mutetre, ami mondjuk 7ezer, akkor abbol 6ot fizetnek ok, ezret meg a biztosito, DE, ezek utan az ev tobbi reszeben barmilyen orvosi ellatasra szorulnak, annak meg MINDIG fizetniuk kell a 20%at es csak az onresz teljesitese utan fizet a biztosito 80%ot.

Mostmar eljut kicsiny agyadig, hogy mekkora atb$zas ez az obamacare???? Honnan a pitchabol rantson elo egy kisgyerekes csalad hatezer dollart orvosi szamlara, mikor orulnek, hogy a gyerek iskolaztatasat fizteni tudjak, mert az sincs ingyen, pedig a kicsi megcsak altiba jar!

2016. nov. 14. 22:40
 16/18 A kérdező kommentje:

Értemén.

De akkor az, akinek a sulira se futja, honnan fizessen az ellátásra?

Mármint értelek, rossz, hogy pénzt vonnak el tőled. Az senkinek sem jó. De akkor mi legyen a csóró TBC beteggel? Te hogy oldanád meg a helyzetüket?

2016. nov. 14. 23:36
 17/18 anonim ***** válasza:

Szerintem lejjebb kellene vinni a kórházi tarifákat, nevetséges ami ott megy. Most nézd ezt meg.

[link]

Gyógyszer, 2400 dollár, altatás, 4000+dollár, egy CT 6400 dollár (ez 1.840.000 forint!) Hát ilyen árak mellett nem csoda hogy az embernek nincs pénze egészségesnek lenni, jó, nyilván nem azt mondom az orvosok dolgozzanak ingyen de az állam beszálhatna a pénzbe arról nem is beszélve hogy ennyire hogyha M.o-n fizetnél ennyit a magánklinikán kb kigyúrt chippendale fiúk vinnék az ágyadhoz a koktélt.

2016. nov. 15. 05:32
 18/18 anonim ***** válasza:

kigyúrt chippendale fiúk vinnék az ágyadhoz a koktélt - hahaha, pontosan.

Az a baj, hogy az allam szinte egyaltalan nem vonja bele magat az egeszsegugybe. Rablogazdalkodas folyik, amit az orvosok meg a korhazak muvelnek.

Miert tud egy csomo orszag ingyen ellatast biztositani a lakoinak? Es a nagy amerika, aki allitolag a vilag vezeto hatalma miert ilyen kibXott draga?

A fonokom elment egy vegbeltukrozesre, mert 50 eves kor felett nagyon ajanlott, es a szamla 15ezer dollar volt! Plusz 5ezer az altatas! Neki ebbol nem kellett fizetnie egy fillert sem. Tudod miert? Mert neki jo biztositasa van.... Tudod milyen a "jo" biztositas? Olyan hogy havonta majdnem 3ezer dollart fizet az biztositasi havidijra!!! Mas ember annyit keres havonta, amennyit o kifizet a biztositasra :( Ez normalis szerinted? Orulet ami itt van. A fonokomnek csak 500 dollar az onresze, szemben a batyamekkal akikrol fentebb irtam, ahol 6ezer az onresz...

Te hogy oldanád meg a helyzetüket? - a korhazak annyit keresnek, hogy annak a penznek a toredekebol uzemeltetni lehetne egy csomo ingyen klinikat, ahova a hontalanok/nincstelenek bemehetnek kezelesre.

2016. nov. 15. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!