Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Pozsony valóban ennyire...

Pozsony valóban ennyire fejlett lenne?

Figyelt kérdés

Az EU-s statisztikák szerint a Pozsonyi kerületben 51 200 € a megtermelt GDP egy főre vetített értéke (ez 86%-kal haladja meg az uniós átlagot, s ezzel az Unió 6. legfejlettebb régiója.

Összehasonlításképp: Közép-Magyarországon ugyanez az érték 29 500 €, és ez 7%-kal haladja meg az EU-átlagot.

Egyszer jártam Pozsonyban, nagyon nem tűnt egy hiper-szuper fejlett helynek, sőt! Budapestnél is sokkal lerobbantabb.

2016. okt. 18. 23:01
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
És most akkor mire akarsz kilyukadni, hogy rossz a statisztika?
2016. okt. 19. 00:22
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Dehogy lerobbantabb, Pozsony az EU egyik legfejlettebb területe, olyan Németország szinten vannak.

Budapest Magyarországgal együtt meg olyan fekete afrikai szinten, a világ legszegényebb régiójába tartozunk.

Tudom mert mondták az ATV-n és én mindent elhiszek amit ott hallok mert az ATV teljesen független médium.

2016. okt. 19. 10:12
 3/8 anonim ***** válasza:

Az, hogy most "lerobbantabb" vagy sem milyen összefüggésben van az egy főre eső GDP-vel? Lehet, hogy még nem túl régen van így és nem volt idő, vagy szándék visszaforgatni a pénzt.

Közép-Magyarországon mennyire "látszik" ez a 29500€, ami állítólag 7%-kal az eu átlag felett van?

2016. okt. 19. 10:28
 4/8 anonim ***** válasza:

Magas GDP-t termelni lerobban helyen is lehet. Ez nem az utca minőségét, hanem a termelőegységek hatékonyságát méri.

Egyébként Pozsony közel se annyira lerobbant, mint Budapest (2016-os, általam érzékelt adat).

2016. okt. 19. 10:37
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, közép-európai viszonylatban fejlett, de elég szocreál város.
2016. okt. 19. 15:30
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

Te vak vagy, vagy csökkent látású, ha ezt láttad. Pozsony az már nyugat-európai szint, Budapest meg olyan lepukkant mint a balkán, mint Belgrád, mint Bukarest, már Szarajevó is szóba kerülhetne, ha nem bombázták volna ennyire szét a háborúban. De nem véletlenül Budapesten forgatták Angelina Jolie filmjét, ami a balkáni háborút mutatja be. Mert Bp.-n nincsenek aknák meg balesetveszély, viszont pont olyan lepukkant mint a balkán.

Visszatérve Pozsonyra, az egy nagyon virágzó régió.

2016. okt. 21. 00:15
 7/8 anonim ***** válasza:

Ez hülyeség. Budapesten se keres közel se annyit egy ember mint egy olyan országban ahol az egy főre jutó 30.000€. Az szerint a Budapestiek úgy kellene éljenek mint az Osztrákok, vagy a Németek. De még sincs semmi köze hozzá. Pozsony se olyan "fejlett" régió. Budapestnél lehet ha jobban áll.

Az is az okok között lehet hogy Pozsony 500.000-es lakóssága az ország népességének 10%-a, míg Budapest lakóssága az ország lakósságának 20%-a. A Fővárosban sok multinak van székhelye. És ez növeli a főváros termékenységét. Nem értek ehhez annyira, s nem akarok hülyeséget írni. De míg Magyarországon a népesség 20%-ára jut a multik termékenységének nagy része, addig Szlovákiában csak 10%-ra. Nem tudom érthető-e amit írni akarok.

2016. okt. 21. 18:00
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Csak hogy tiszta legyen mindenkinek. Pozsony azért annyira fejlett, mert a szlovák állam a támogatások túlnyomó részét ebbe a szlovák régióban fekteti. Ennek a következménye az, hogy míg Pozsony Európa egyik legfejlettebb régiója, addig Kassa, Eperjes de még Zsolna és Nagyszombat is egy lepukkant szoci cigánytelep. Lehet hogy épp Kassa főtere nagyon szép, de két utcával arrébb kis cigány gyerekek szaladgálnak meztelenül (a tapasztalat beszél belőlem). Ez nálunk nem annyira jelentősen észrevehető. Lehet, hogy Miskolc is lepukkant, de mégis ott van Debrecen és Szeged, melyek keleti elhelyezkedésük ellenére elérik a nyugati fekvésű Győr és Szombathely szintet.

Azt meg sztem senki se mondja, hogy Budapest lepukkant. Főleg ne hasonlítsa Bukaresthez, Belgrádhoz, vagy Szarajevóhoz. Aki ilyennek látja, az vagy vegyen fel szemüveget, vagy töltsön el egy hónapot a felsorolt városok valamelyikében.

Remélem érthető válasszal tudtam szolgálni a kérdés feltevőjének, és kicsit rendbe tudtam tenni dolgokat a fejekben pár kommentelőnek..

2022. jan. 23. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!