Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért a portugál Antonio...

Miért a portugál Antonio Gutteres lesz az ENSZ következő főtitkára? Miért nem lehetett volna egy kelet-európai?

Figyelt kérdés

Korábban úgy volt, h a következő főtitkár egy kelet-európai posztkommunista államból fog származni és voltak erre bőven is esélyesek, mint Miroslav Lajcak (szlovák külügymin.), Vuk Jeremic (Szerbia exkülügyminisztere), Danilo Türk (volt szlovén elnök) vagy Irina Bokova, a UNESCO jelenlegi vezetője.

Én azért is vagyok csalódott, mert a II. világháború óta a Föld szinte minden pontjából voltak már főtitkár, csak kelet európai nem volt még, most itt lett volna a lehetőség, erre nem éltek vele és most 2025-ig kell arra várni, h újra legyen esély erre.

Véleményem szerint az ENSZ ezt most eléggé elpuskázta. :/

#ENSZ #főtitkár #Antonio Gutteres
2016. okt. 8. 12:18
 1/4 anonim ***** válasza:
55%
Itt lenne az ideje, hogy kilépjünk az ENSZ-ből is.
2016. okt. 8. 12:21
 2/4 A kérdező kommentje:

Még azért is vok szomorú, mert Kelet-Európa országainak (az oroszokon kívül) nincs nagy befolyásuk a világpolitikára, viszont egy ilyen lépéssel ha a fent említett 4 jelölt közül valamelyik lett volna, akkor nemcsak az anyaországa, de a régió is nagyobb figyelmet kapna a világtól, amiből csak hasznot lehet húzni ha jól kamatoztatnánk.

(P.I.: Korábban Áder is felvetette h indul a posztért, de végül lemondott a tervéről, bár őt nem is tudtam volna elképzelni egy világszervezet főtitkáraként.)

2016. okt. 8. 12:26
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező.

Ez nem így működik.

"Én azért is vagyok csalódott, mert a II. világháború óta a Föld szinte minden pontjából voltak már főtitkár, csak kelet európai nem volt még"

Illetve norvég, svéd, ghánai, osztrák, burmai, egyiptomi és dél-koreaian kivűl nem volt még senki.

Szerintem még nagyon sokat kell várni arra, hogy egy Kelet-Európai főtitkár legyen.

2016. okt. 8. 12:33
 4/4 anonim ***** válasza:

Én örülök, hogy európai lett az ENSZ főtitkára. Erre büszkének kellene lennünk.

A világ országainak képviselői jó vezetőt választottak, egy normális embert, aki képes lehet békét teremteni és végre hatékonyan kezelni a menekültkérdést is. (Korábban menekültügyi biztos is volt.)

2017. jan. 4. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!