Európában miért nem merült fel soha az az ötlet, hogy a cigányoknak külön országot adjanak?
Nem provokálásnak szánom a kérdést.
Ugye a második világháború alatt nem csak a zsidókat ölték meg tömegesen, hanem a cigányokat is. A zsidók kárpótlásul megkapták vagyis inkább visszakapták az ősi területüket Izraelt, és ott létre is hoztak nekik egy államot.
Viszont a cigányoknál akár a második vh. után akár előtte miért nem merült fel soha, hogy adnak nekik egy külön országot valahol?
A második vh. idején az akkori (felosztott) Lengyelország és Ukrajna határvidéke meglehetősen elnéptelenedett, ugyanúgy a lengyel-fehérorosz határvidék, vagy akár Kelet-Ukrajna. Itt ki lehetett volna a cigányoknak egy kisebb országot alakítani, mely Ukrajnával meg Fehéroroszországgal együtt a Szovjetunió része lett volna önálló tagköztársaságként. Akkor rá lettek volna kényszerítve arra, hogy dolgozzanak, alakítsák az országukat, mert a Szovjetunióban még azt sem tehették volna meg, hogy elvándorolnak, vagy akárcsak a Keleti-Blokkban.
Nem lett volna ez megoldás? Aztán a Szu. szétesésekor sem vándoroltak volna már el onnan, mert biztosabb megélhetés lett volna nekik, mint elmenni másik országba, és ott vagy kapnak segélyt, vagy nem. Ráadásul Cigányország állampolgárai lennének.
Nos.
Mondandómat azzal az elcsépelt szöveggek kezdem, hogy nem minden cigány bűnöző, sőt vannak köztük kifejezetten rendes értelmes jószándéku emberek is.
Ezt szerinem az emberek többsége egyet ért csak aránylag kevés ember osztja azt a tévhitet, hogy minden cigány bűnőző.
A probléma az arányokkal van.
matemaikailag elmondhatjuk, hogy a cigányág - némi kivételtől eltekintve - egy parazita nép.
Szükségük van egy gazdaországra aminek az egyedeit folyamatosan kirabolhatják.
hangsulyozom, tisztelet a kivételnek, mert van köztük rendes is.
Viccesen azt szoktam mondani, hogy annyi becsületes cigány van, ahány hivatástudatos pedagógus.
olyant is láttam már. Kétszer is!
A párhuzam érdekes, mivelhogy a pedagogunak is szüksége van diákra, igy a cigánynak áldozatra.
Oké, hogy van rendes cigány de neki is szüksége vagy egy nem cigány államra mert a bünözőkkel nem tud államot alapitani max. valami törzshöz hasonlót.
cigányvajdák ezt amugy számtalanszr megoldották, léteznek küzmű nélküli alacsony fejlettségű szintű, de a környezetük kirlása nélkül működő cigányközöségek, de ez megintcsak elenyészű a cigányság teljes létszámához képest.
mi a megoldás?
ha optimista vagyok, az idő megoldja a kérdést
az idővel ők is fejlődnek néhány száz év mulva már lehet fel tudnak zárkózni nem tudom
azt tudom hogy régen a cigányok lovaskocsivaé jártak, majd zsigulival, ma már egyre több a mercis.
és használják a mobilt, számitógépet sokmindent.
de az is tény hogy a többésgük vadászterületének tekinti a fehéreket
vannak kulturáltabbak akik ezt direkt rablással teszik csak sefteléssel, ami azért már egy szintén magasabb rendű cselekedet
A cigányok nem képesek magukat eltartani. Nem szeretnek dolgozni. Aki gazdag cigány az is mástól vette el a pénzt, de a szegény cigányoktól nem tudna mit elvenni. Van kivétel de az nagyon kevés és nem szeretne a saját fajtája közt élni hogy meglopják, kihasználják.
A cigányországnak meg úgy is az lenne a vége hogy elvándorolnának más országokba mint ahogy most a szírek csinálják.
eladnák az országot féláron. ha megkapnák borsod megyét eladnák Romániának:)))
úgyis fáj a foguk nagyon a Tiszántúlra.
Amúgy tényleg, ad valamit az országnak Tiszántúl?
Ért valaki ehhez?
11-es és 12-es!
Olvassátok már el jobban a válaszomat!
Nem azt írtam, hogy a cigányok kifehéredtek, hanem azt, hogy nagyon sok a kevert is. Van olyan, aki cigány, de annyira keveredtek már másokkal, hogy csak egy hajszállal barnább, mint az átlag. Ez nem zárja ki azt, hogy nagyon sok a füstös is, meg a barna.
De még mindig nyitott a kérdés: Kit tekintesz cigánynak? Nem védem őket, szó sincs róla, de ez egy fontos kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!