A rasszizmusról másképp?
Abszolút jogos a kérdés.Ha magyarul beszél egy magyar "szlovákiában"Felvidéken akkor elverik a szlovákok.Lassan úgy lesz ha Magyarországon beszélsz magyarul elvernek a cigányok!
Ez egy nyilvánvaló népirtás,mert a magyar nemzet összetartó(volt),és nagy tettekre volt képes,ma meg összeszereldében dolgoztatják éhbérért!
A másik nagy külömbség,hogy a magyar tud szocializálódni,beilleszkedik,a roma erre képtelen!(ha 20%nál kevesebb=nem tud,ha80%nál több=tud)
Oi!
egyesek válaszból kikönyököl a kultúra -.-
az utálat kölcsönös szerintem az is egyfajta rasszizmus hogy
azt mondjuk cigány zsidó meg ilyenek miért nem lehet azt mondani hogy az az ember mintha egy magyarról beszélnénk nem úgy kell elkezdeni hogy az a cigány..............
hanem az az ember a szlovákokkal amugy meg nincsen semmi bajom embert nem tudok olyanért utálni gyűlölni amit nem személyesen ellenem tett mert amig nem engem bánat az az illető addig nem fogom utálni
érdekes dolgok ezek, amit irtatok is el lehet rajta gondolkodni nem leugatni a másikat : )
u.i.: akkor én is beszólok köcsög pont :D
annyiban igazatok van hogy ők a kisebbség nekik kéne beilleszkedni
további szép napot : )
Egy dolgot akik azt írták van cigány barátom,meg akik köztük élnek azokat meglopják,én cigány telepen nőttem fel az öcsémmel együtt,meg volt más magyar család is minket nem vertek-meg nem loptak-meg az hogy összevesztünk és esetleg volt verekedés az mindenütt elő fordul de akkor egy sokak által szidott rendszer volt.Tény a felnőtteknek volt munkájuk most nincs,nálunk a cégnél is amelyik cigány dolgozik ugyan olyan szegény mint a magyar és kevesebb pénzért.Vagy ott a másik példám egyik roma haveromat felvették egy céghez éjjel nappal a melós göncébe rohangál lássák hogy dolgozik.Na akkor van olyan hogy dolgozna de nem ért semmihez mert van jó esetben 6 osztálya ők a legrosszabbak mert ők tényleg viszik mi mozdítható,van az oláh-cigány öt barátom a büdös életben dolgozni nem fogod látni mert seftel,üzletel,lop,csal, őket még a többi cigány is utálja ennyi.Nem lehet őket egy kalap alá venni.Az tény aki nem köztük nőt fel az fél tőlük teljesen mindegy hogy milyen az ember,egyik sváb haverom azt mondta jó gyerek a Lajos haverom is de utálom mert cigány,akkor mit várunk a szlovákoktól sokan azt írták nincs okuk utálni minket: csehszlovákia 1968. augusztus 20-ról 21-ére
virradó éjjelén való megszállása,persze megvolt rá az okunk nekünk is de szerintem ez nekik is olyan mint nekünk 1956 kitörölhetetlen.Az ember amúgy is olyan amíg 2 van a földön úgyis civakodás lesz.
Míg 2 ember van a Földön összetartás is lesz.
Te olyan félig üres fajta ember vagy!
Aki még egyszer azt írja,hogy sok,de nem minden c.gány olyan,az költözzön közéjük,barátkozzon a 3 rendessel,és viselje el a 30 tolvaj,csicskáztatót!Ugyanis kb ez az arány.
Egy régi mondás szerint az ocsút a búzától könnyű megkülönböztetni!
Én 28 éves cigány nő vagyok! A szüleim egész életükben dolgoztak! A kommunista rendszerben felépítették a 100 m2-es családi házunkat úgy hogy nem loptak nem csaltak soha nem játékgépeztek!
Engem és két testvéremet kiiskoláztak(bár én főiskolára csak most készülök,mert úgy érzem most értem meg rá)! Jelenleg édesapám 2 munkahelyen dolgozik felváltott műszakban, édesanyám most munkanélküli, én Gyesen vagyok, a húgom koordinátorként dolgozik, az öcsém érettségire készül!
A szomszédom ,,magyar'' a lányát nem iskolázta ki, minden pénzét az ittalra költi a feleségével együtt
Szóval ezzel csak annyit szeretnék mondani hogy cigányba is van rossz meg magyarba is, de ha cigány próbál szociálódni akkor azt egyből megbélyegzik hogy lop csal hazudik! Ha visszont ,,magyar'' él úgy mint egy állat arra egyből azt vágják hogy cigány...
"Te olyan félig üres fajta ember vagy!"
Na ha már üres vagyok lehet de mondok valamit amit én látok hallok én abból indulok ki én találkoztam sok olyan emberel aki összetartásról beszélt aztán meg a másik háta mögött köpködött rá nem is egyet az a baj.Lehet hogy ettől lettem félig üres?Azért mert az embert nem származásról ítélem meg?
Lehet ti is olyan emberek vagytok (itt tisztelet a kivételnek akinek nem inge ne vegye magára) mint a sváb barátom,akinek Lajos jó barátja de a háta mögött utálja mert cigány nektek ez a fasza gyerek mi?Akinek igen annak ilyen barátokat kívánók.Én nem tudom de nekem van román,cigány,sváb,tót és még sorolhatnám a baráti köröm de ezek barátok nem haverok ha tudjátok mi a különbség,ha kellet segítettem nekik de volt hogy a román barátom ugyan úgy ingyen csinálta nálam a vízszerelést.
Nem ilyen egyszerű. Én itt élek felvidéken, és nagyagyon jól megvagyunk a szlovákokkal, holott én egy hazafi ember vagyok. Megdöbbenten tapasztalom, amikor fent Észak-Szlovákiában meghallanak engem magyarul beszélni, és megkérdik, hogy nálunk lent bántják-e a szlovákokat.
Az a baj, hogy sok szlovák nem látja, hogy mi történik lent.
Ugyan akkor nem lehet összehasonlítani a cigányokat az ittrekedt magyarokkal, mint pl én. Nem is szeretném magamat ehhez a csürhéhez hasonlítani.Nagyon kevés dolgos cigány van és még azzal is ritkán találkozom.
A cigényok élősödők a felvidéki magyarok pedig két tollvonással el lettek szakítva. Bár sokan mondják nekem, hogy örülnek, hogy Szlovákiában élnek, mert még így is jobb itt a politika, hogy nem tolerálják a kissebségi jogokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!