Az Eu egy kicsit másképp, mit gondoltok az elképzelésemről?
Kedves Kérdező!
Az EU eredeti koncepciója valami ilyesmi volt, amit leírtál. Mármint a közösen egy szintre fejlesztésre gondolok. Sajnos, én úgy látom, hogy ez nem valósult meg teljesen, és a változások is nagyon egyenlőtlenül mentek végbe területileg. Gondolok itt például Olaszország déli részére, Nagy Britannia egyes területeire, stb.
A nyelvekkel kapcsolatos dologhoz nem szólok hozzá, mert úgy gondolom, semmi értelmeset nem tudok írni róla.
utolsónak
tehát ha én pl megakarom csinálni a jogosítványomat Finnországban azt magyarul is megcsinálhatom?
Kérdező! Te nem az vagy aki a múltkori kérdéseket is kiírta? Mert már ott is elmondtam, hogy nem a tagállamok eltérő fejlettsége a gond. Az USA-ban van olyan tagállam amit egy csomó újonnan felvett EU-tag is lehagy mind gazdaságilag, mind jólétileg. Ez az egyenlőtlenség egy baromság! Magyarországon is a Tiszántúl fejletlenebb mégis "működik" az ország. Itt a probléma az a mérhetetlen nacionalizmus, amit a leprához tudnék hasonlítani. A 19.század óta szedi áldozatát és most úgy néz ki, hogy Oroszországot is ledönti a lábáról. De kinek jó ez? Hát gazdaságilag az ott élőknek nem, csak a nacionalistáknak mert ezentúl verhetik a mellüket, hogy mostmár van államuk, az viszont mindegy hogy nyomor van. A magyar királyságot is ez döntötte le a lábáról. Nem beszélve arról, hogyha minden egyes nemzetnek lenne külön állama, akkor Európán át Ázsiáig minden nagyobb állam szétesne. Egyedül az amerikai kontinensen maradnának csak éppen az államok, mert ott nem divat a nacionalizmus.
Ez a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!