Jobb élet lenne ha az egész bolygó angolul beszélne és az összes többi nyelvet beszüntetnénk? Miért nem tesz valamit ennek érdekében az ENSZ?
És szerinted azért nem tudsz elhelyezkedni egy külföldi telített piacon, mert nem tudod elégé a nyelvet?
Ezt te sem gondolhatod komolyan!
Itt azzal van a baj, hogy semmivel nem érsz többet, mint a többi vetélytárs. Ha többet tudnál felmutatni, már kezdhetnél is! Le se tojnák, hogy te most nem tudsz velük elbeszélni a mikrokozmoszokról.
Mondok egy érdekeset. Nem biztos, hogy egy Angol jobban tud beszélni angolul, csak azért, mert Angol. Meg merem kockáztatni, hogy aki idehaza felsőfokú nyelvvizsgát tesz, annak már bővebb a szókincse, mint egy anyanyelvű Angolnak. Ha a szakkifejezésekkel vannak problémák, akkor az oktatással vannak gondok.
"Meg merem kockáztatni, hogy aki idehaza felsőfokú nyelvvizsgát tesz, annak már bővebb a szókincse, mint egy anyanyelvű Angolnak."
LOL.
Ezen röhöghetsz, de ez az igazság.
Valamelyik még a They're, their, there között sem tudja mi a különbség. És még ők is boldog eléldegélnek odahaza, nem vetette ki őket a társadalom.
Egy idehaza nyelvvizsgázott ember egy ilyen alapvető dolgot mikor kever össze? Mikor használ egy angol 12 igeidőt? Mindent egyszerűsítenek, ebből kifolyólag a legritkábban használt kifejezéseket még nem is biztos, hogy hallották.
De ha ennyire bizonytalan vagy, menjél Amerikába! Ott már aztán már tényleg nem tudnak nyelvet beszélni, pedig ott születtek.
Nem.
Szerintem ne igyál a lázcsillapítóra legközelebb! :D
Szerintem, aki globalizálódni akar, az tanuljon meg angolul, de legyen választható opció a kimaradás is.
Ha muszály, angolul is tudom végezni a munkám, de attól senkinek se lesz jobb ha nem magyarul mondom a gyereknek, hogy menjen aludni...
33:
10 éve van felsőfokú nyelvvizsgám. Amikor letettem, akkor olyan azinten voltam, hogy lehet, hogy lehet, hogy jól ismertem a leíró nyelvtan 90%-át, lehet, hogy bonyolult szövegeket tudtam szótár segítségével fordítani, ugyanakkor még a könnyebben érthető filmekből sem értettem egy mukkot sem, egy vizet nem tudtam volna kérni, angol anyanyelvűekkel egyáltalán nem tudtam volna kommunikálni, és ha elém raktak egy hétköznapi angol nyelven íródott bulvár szrt, abból sem értettem semmit (a hétköznapi angol tele van phrasal verbbel).
Ma már egészen használható az angol nyelvtudásom, munkában rendszeresen kommunikálok angolokkal, amerikaiakkal, vagy olyanokkal akik tanulták az angolt, filmeket nézek, rendszeresen olvasok angolul. Ugyanakkor most biztosan megbuknék az angol felsőfokún.
Szóval teljesen más dimenzió, amit nyelvvizsgán várnak el, meg amit használni is lehet nyelvtudást. Ahhoz képest, hogy majdnem minden IT-s diplomásnak van középfokú nyelvvizsgája, ahol dolgozok, ott jó ha 5-ből 1-nek elég a nyelvtudása. Külföldön ez az arány még alacsonyabb lenne.
Ettől függetlenül hülyeség a kérdező felvetése. Semmit sem lehet kényszeríteni.
Ami használna:
- Jobb idegen nyelv oktatás az iskolákban, nyelvtanozós módszerek elfelejtése.
- Szinkronos filmek helyett feliratozás.
'- Jobb idegen nyelv oktatás az iskolákban, nyelvtanozós módszerek elfelejtése.'
Konkrétan?
Multinál dolgozó helpdeskes ismerősöm mesélte, hogy az amerikai ügyfeleknél nem szabad választékosabb angol kifejezéseket használni, mert egyszerűen nem értik meg.
Egy átlagember max. 1000-1500 szót használ a mindennapi életben (egy kevésbé képzett ennél is kevesebbet), a nyelvtanra sem figyel annyira oda, mint egy nyelvvizsgázó, ebben igaza van az egyik korábbi válaszadónak.
Más kérdés, hogy kizárólag iskolai/tanfolyami nyelvtanulással nehéz vagy szinte lehetetlen megtanulni a nyelv finomabb árnyalatait, a szlenget, a kiejtést és főként a nem irodalmi vagy akcentusos beszélt nyelv megértését.
#29 "Sajnos az angolok határozottan jobban tudnak angolul mint én, nem tudok velük versenyezni egy telített piacon."
Egy elég alacsony szint felett nem az számít, hogy ki tud jobban angolul, hanem hogy ki érti jobban a szakmát.
Lehet, hogy nem ismered az óvodás énekeket, meg hülyén nézel néhány nyelvi/kultúrális alapú vicc hallatán, de ha a munkádat érted, akkor kaphatsz munkát.
Azért meg nem kellene 7 millárd embert megtanítani angolul, hogy a te esélyeid jobbak legyenek...
#32 "LOL"
Pedig igaza van a #31-esnek.
Én éltem Londonban 12 évet, és az átlag valóban nem használ többet 3-500 szónál. Állítólag az USA-ban ennél is rosszab az arány.
A nyelvtant meg még egy itthoni angol érettségivel is jobban vágja egy magyar, mint egy angol melós.
Az igaz, hogy az angol nyelv középosztálytól felfelé egyre kifinomultabb és cizelláltabb, és sokéves gyakorlat kell hogy értse, vagy beszélje a szegény külföldi, de általában a munkához nem ez kell. Már ha nem nem akarsz irodalmál vagy filmkritikus lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!