Jobb élet lenne ha az egész bolygó angolul beszélne és az összes többi nyelvet beszüntetnénk? Miért nem tesz valamit ennek érdekében az ENSZ?
Marhaság. Miért pont az angol? Még csak nem is a legtöbb ember által beszélt nyelv.
Mi az, hogy "beszüntetni" egy vagy több nyelvet? Ezt fejtsd ki bővebben.
Akkor többet nem lehetne Jókait, Mikszáthot, Krúdyt, Kodolányit, Móriczot olvasni? Vagy csak angol fordításban? Jó vicc.
Ha holnaptól mondjuk "beszüntetnék" a magyart, és az angol lenne kötelező - aránylag jól beszélem egyébként - csak azért sem szólalnék meg egy kukkot sem többet, legalábbis akkor, amikor az adott helyzetben amúgy magyarul beszélnék.
Magyar a magyarral mi a fenének beszéljen angolul? Akinek meg a munkája miatt külföldiekkel van dolga, az meg amúgy is beszél már valamilyen világnyelvet.
"1. A soknyelvűség gátolja a nemzetközi kereskedelmet és a szabad munkaerőáramlást."
Aki kereskedelmi területen dolgozik, vagy rendszeresen külföldiekkel van kapcsolatban, az úgyis beszél már valamilyen nyelvet.
"2. A nyelvtanulásra felesleges idő megy el. Heti 8 órában kellett idegen nyelvet tanulnom középiskolába."
KözépiskolábaN. Magyaróra nem volt? Egyébként ha "beszüntetnél" nyelveket, akkor millióknak kellene "felesleges" időt eltölteni nyelvórákon, tekintve, hogy nem angol az anyanyelvük.
"3. Aki nem angolnak születik az eleve hátrányba van, mert kevesebb tudományos szakirodalomhoz jut hozzá."
Ne viccelj már, egy tudományos területen dolgozó embernek gond lenne az angol? Hát nem kell nyelvvizsga a diplomához? Vagy csak az van, csak épp nyelvtudás nincs?
"Ja, lehet mosogatni. De a közgazdász diplomámat nem tudnám hasznosítani."
Kedves kérdező, ne haragudjál, de ezt a kérdést te diplomás emberként tetted fel???
Na de várjál, itt valami nem stimmel!
Most én is bajban vagyok ugyan mert nem tudom, hogy pontosan hány nyelvvizsgát KÖTELEZŐ letenni ahhoz, hogy megkapj egy diplomát. Egyet mindenképp!
Magyarul, ha letettél egy diplomát, akkor megvan a kellő szintű nyelvtudásod is ahhoz, hogy el tudj helyezkedni külföldön!
Szóval, nem értem a problémát!
Amint írtam, ha olyan papírod van, amivel életképes vagy külföldön, akkor a kellő nyelvtudásnak is meg kell hozzá lenni. Ha az nincs meg, akkor valami piacon vetted a diplomát!
Azt meg ahogy írtad, mosogatni ki lehet menni nyelvtudás nélkül is. Szóval, fölösleges mindenkire ráerőltetni egy közös nyelvet, mert munkavállalás szempontjából akinek tudnia kell a nyelvet, az most is tudja, akinek meg nem, az megvan nélküle is.
"Magyarul, ha letettél egy diplomát, akkor megvan a kellő szintű nyelvtudásod is ahhoz, hogy el tudj helyezkedni külföldön!"
Sajnos az angolok határozottan jobban tudnak angolul mint én, nem tudok velük versenyezni egy telített piacon. De ha közgazdász-hiány alakul majd ki, akkor már lesz esélyem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!