Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Adolf Eichmannt törvényesen...

Adolf Eichmannt törvényesen hozta ki Argentínából a Mossad?

Figyelt kérdés
Nekem eléggé törvénytelennek tűnik. Megfigyelték és lényegében elrabolták. Az izraeli elnök repülőgépén csempészték ki az országból. Értem, hogy Eichmann háborús bűnös, de nem kellett volna Izraelnek valamiféle diplomáciai kapcsolatot felvennie Argentínával ezügyben?
2016. aug. 11. 19:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
50%
A "szemet szemért" népe a törvény fölé helyezi magát. Eichmann esetében. Is.
2016. aug. 11. 23:08
 12/20 anonim ***** válasza:
41%
#11:Azért hülyeség ez a "szemet szemért népe" szöveg,mert hasonló helyzetben,bármely nép ezt akarná.Csak az izraeliek nem csak akarták,hanem "léptek" is.Ahogy 1976-ban,az ugandai túszdráma esetén is.Töketlenkedhettek,egyezkedhettek volna,ehelyett "bementek" és kiszabadították a zsidó túszókat.Nem vagyok zsidó,nincs is semmiféle kötődésem hozzájuk,de ezt becsülöm bennük.Nem hagyták futni a náci tömeggyilkost az argentin törvények miatt és nem hagyták sz...ban a sajátjaikat,1976-ban sem.
2016. aug. 11. 23:40
 13/20 anonim ***** válasza:
40%

Tévedés. Nem minden nép vallja a "szemet szemért, fogat fogért, életet életért" elvet. A zsidók igen. De hát nekik lehet. Nekik, a választott népnek Isten megengedi, másoknak nem.

Ha annyira természetes volna, hogy mindenki így cselekedne, akkor a Kérdezőben sem merült volna fel a kérdés.

2016. aug. 12. 00:02
 14/20 anonim ***** válasza:
50%
John F. Kennedy meggyilkolását is a Mossad rendezte el, mivel nem volt ínyükre, hogy Kennedy meg akarta volna gátolni, hogy atombombához jusson Izrael. A következő elnök, egyből aláírta az Izraellel kötött atom egyezményt.
2016. aug. 12. 00:04
 15/20 anonim ***** válasza:
#13:Én meg úgy látom,hogy szinte minden nép ezt az elvet vallaná,legfeljebb nincs bátorsága,vagy eszköze a megvalósításhoz.Persze,a politikusok papolhatnak sokmindenről,de én nem róluk beszélek.
2016. aug. 12. 01:24
 16/20 anonim ***** válasza:
Ja és szerintem a kérdezőben sem merülne ez fel,ha teszem azt "csak" párezer,vagy tízezer magyar "gyilkosa" menekülne Dél-Amerikába.Mondjuk,szerintem ez Eichmannra is "áll",de mások szerint nem.
2016. aug. 12. 01:31
 17/20 anonim ***** válasza:

Kedves előző, szerintem hagyd ezt a vitát. A kerdező azert tette fel a kérdést, mert a célja az, hogy a mohamedán bevándorlók helyett inkább a zsidókkal foglalkozzanak az emberek.

Magyar muzulmánok ismert zsidógyűlöletre terelő technikája.

2016. aug. 12. 06:39
 18/20 anonim ***** válasza:
37%
#15, gondolkodásod Roman Polanskiéhoz hasonlít, aki szerint mindenkiben felmerült, hogy gyermeklányokkal szexeljen. Tette ezt azért, hogy saját pedofil bűnét relativizálja, mindenki mást besározzon, hogy ő tisztábbnak tűnjön, és csak egy elnézhető tobábblépésnek lehessen tetkinteni, hogy ő meg is tette, amiről "mindenki" fantáziál. Ez jellemző rátok. Ráfogjátok mindenkire, hogy szív szerint mindenki a ti "szemet szemért" elveteket érvényesíteni, dehát a többség gyáva, ti pedig bátrak vagytok. Nem kérünk belőletek!
2016. aug. 12. 10:37
 19/20 anonim ***** válasza:
#18:"...ez jellemző rátok".Nem tudom kikre gondolsz,mivel én a saját véleményemet írom,hogy te kiknek a nevében beszélsz,gőzöm sincs.De a szemet szemért elvről gondolkodj el akkor,amikor egy-egy gyilkos enyhe ítélete kapcsán, "felháborodik az ország" és rendre erősödik a halálbüntetést visszaállítását támogatók tábora.Amúgy is kíváncsi lennék,mi lenne egy ilyen népszavazás eredménye a halálbüntetésről.Pedig hát ez is erről szól.
2016. aug. 12. 10:57
 20/20 A kérdező kommentje:

Nem értem, hogy kerülnek a témába a bevándorlók. Semmi közük a kérdésemhez.

2016. aug. 12. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!