Nem lehet az iszlám vallást európaiasítani/modernizálni?
Azokra a muzulmánokra értem, akik már itt élnek Európában, vagy akik már 2. vagy 3. generációs bevándorlók.
Meg lehetne valahogy azt csinálni, hogy az itt lakó muzulmánok olyanok legyenek vallás tekintetében, mint az európaiak? Tehát hogy a vallás a mindennapi életükben nemigen játszik szerepet, nem meghatározó. Valamint olyan tanokat tanít, ami tényleg szerepel a Koránban, pl hogy tilos erőszakkal téríteni, meg erőszakot alkalmazni. A Koránnak van ilyen értelmezése is.
Így a muszlimok nem éreznék kirekesztettnek magukat, nem kezdenének el gettósodni, és nem akarnának sharia-t sem.
"Gondolom, te vallásos vagy, és pont nem így értetted, de a szabad vallásválasztásban én is hiszek. Abban nem hiszek, hogy támogatni kéne a vallási intézményeket, meg bevonni őket az állami feladatokba."
A vallás politikai célú felhasználását ellenzem. Sajnos sok helyen sok vallás esetében ez történik.
"Tömény baromság. Néhány száz ember halt meg eddig összesen."
Igy igaz, néhány száz ember halt meg eddig Európában,a Közel-Keleten viszont többmillió a halottak száma, nagyrészt muszlimok. Ennek ellenére egyesek mégis azt állítják a muszlimok gyilkolnak.
Tévhit: Az iszlám előírja ez erőszakos terjesztést.
Valóság: “Nincs kényszer a vallásban!” (2. Szúra 256.)
“S ki akar hát higgyen, s ki akar hát tagadjon” (18. Szúra 29.)
Az iszlám kultúra úgy neveli a gyerekeket hogy a saját elméjük lesz a kényszer.
Amúgy meg ne csak részleteket ragadj ki belőle hanem olvasd végig!
Felszoktam tenni a költői kérdést, hogy a buddhisták vajon miért nem gyilkolásznak? Hasonlítsd össze a Koránt a pl. a Tao Te Kinggel és látni fogod a különbséget!
24-es fogalmad sincs miről is beszélsz. Méghogy budhisták nem gyilkolnak. Pont hogy muszlimokat gyilkolnak tömegesen Mianmarban
https://www.youtube.com/watch?v=xcJTPuAKGsQ
Abban is biztos vagyok hogy sohasem olvastad a Koránt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!