Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Melyik a biztonságosabb...

Melyik a biztonságosabb ország: Németország vs Oroszország (európai része)?

Figyelt kérdés
2016. júl. 6. 23:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Pontosítsunk kedves utolsó. Nem az igazságot, a te igazságodat merted leírni. Úgy tűnik, többen vannak, akik mást tartanak igazságnak. Sokkal többen. Biztos többen brahiból is, vagy gyűlöletből pontoztak le, de azért remélem, a többség mégse ezért, hanem józan megfontolásból.

Az igazság nézőpont kérdése. Ha sok nézőpontból ugyanolyannak látszik, és kevésből másnak, akkor kezdhetjük valódinak gondolni. De ettől még "egy" nézőpontból lehet alapvetően téves is.

2016. júl. 8. 16:41
 12/19 anonim válasza:

10-es vagyok Szervusz!

Elolvastam amit írtál és nem értek egyet!

"Józan megfontolásból pontoztak le"

Még te beszélsz józan megfontolásról?:DDD

Megnézted az a két videót amit belinkeltem?

Szerinted a svéd és német fiatalok miért nyilatkoznak úgy hogy az európai liberálisok el akarják venni az indentitásukat? És hogy szétakarják rombolni a nemzetállamokat? És a saját elmebeteg akaratukat akarják rákényszeríteni a népekre? És hogy olyan emberekkel akarják megtölteni európát akiket nem tudnak megérteni (igen ezzel csúnya rasszista módon az arabokra céloznak)?

Vagy szerinted miért alakult ki Franciaországban is a Generation Identitaire nevű mozgalom? Ami önvédelmi tanfolyamokat szervez....

Csak úgy poénból?Csak úgy heccből? Mert éppen unatkoznak és kitalálták hogy most hobbiból legyünk a bevándorlók ellen?

Nem hanem azért mert folyamatosan őket is bántalmazzák a saját országukban a "gettólakók" és már a franciák egyötöde érezte már úgy hogy pusztán származása miatt verték meg.

[link]

Légyszíves figyelmesen nézd meg a videót!!!

De komolyan....

Írd be youtube-ra azoknak a "német" rapelőadóknak a nevét amit mondtam és nézd meg a klipbe mi van sokszor tömegesen bohóckodnak ott sok 10-14 éves srácal....

Azt hiszed ezt az utca stílust csak a muszlimok egy bizonyos része követi? Szerinted a muszlim fiatalokat nem vonzza ez? Ők is erre lesznek szocializálva...

Nem akarom a magamét hajtani de mit mondjak ha egyszer ez az igazság?

A muszlim kisebbségek a saját maguk által létrehozott gettókban gerjesztik az erőszakot és a bűnözést....

Menj el és kérdez már meg néhány német embert hogy menyire örül a sok muszlimnak az országában....

Szoktál híradót nézni szoktál informálódni?

Nézd meg hogy Svédországban is mit művelnek a muszlimok... Csak erőszakolni tudnak semmi mást fesztiválokon és egyéb helyeken mint kölnben..

És most nem kell azzal jönni hogy ezt biztos "náci" hírportálokról szedett információ ezért nem igazak, mert nyílt tény hogy a muszlimok kultúrájában teljesen természetes a nők lenézése fegyelmezése ezért szerintem 95% hogy igaz az infó, és mivel ők ezt szokták meg ebben szocializálódtak itt is ezt teszik.

Nézzél már utána hány nemi erőszakot követtek el migránsok az utóbbi időben.........

Ők azt sem értették miért kell a buszon a nőket meg a gyerekeket előre engedni mert ez őnáluk nem divat.

Még liberális segítőnőket is erőszakoltak amit a liberálisok el is akartak titkolni. Be is linkelném neked csak már este hét kor hulla fáradtan nincs kedvem keresgetni de ha válaszolsz holnap kikeres neked és belinkelem az összeset....

Vagy szerinted miért van az hogy egy három évvel ezelőtt még szidták Magyarországot hogy itt a kontinensen a legnagyobb a kirekesztés most meg már ők is nemzeti jobboldali felvonulásokat tartanak...

Vagy amikor a norvégok csak egy kicsi szabályozást akartak a bevándorlók ellen bevezetni azok rögtön tömegesen elkezdtek norvég zászló égetni...

Vagy az egyik londoni muszlim tüntetés.....

Hogy az ott előkerült transzparenseken is miket irkáltak a muszlimok hadd nem mondjam....

Vagy Debrecenben is mit műveltek kérdezd már meg a Debrecenieket féltek-e a muszlimoktól?

Vagy amikor olyat láttam facebookon megosztott hírként hogy egy muszlim apa egy levágott fej mellet pózol a gyerekével és a babának a lábát vigyorogva a levágott fejhez tesz mint ha a gyerek focizna vele.....

Na mondj egy olyan európai országot ahol ez megtörtént ....nem tudsz olyat mondani....

Vagy Ásotthalomnál miért kellet őrjöngve elzárni az iskolabusz útját.....

A muszlimok teljesen más mentalitású és más kultúrájú emberek mint az európaiak és ezt a kultúrát ők nem akarják feladni és nem akarnak beilleszkedni és európai emberré válni....Persze tisztelet a kivételnek....

Csak hát azokból nagyon kevés van.......

Hahó fel kéne már ébredni a rózsaszínködös álomvilágodból kicsi liberális, ez nem nézőpont kérdése itt kőkemény nyílt tények vannak.

Be kéne már fejezni ezeket a liberális agymenéseket hogy nézőpont így meg nézőpont úgy miközben minden okkal történik okkal kezdenek már a nyugati országok is felébredni és a nacionalista oldal felé húzni mert kezdenek rájönni hogy a multi kulti csak káoszt és szenvedést hoz csak ezt az elfogult, galamblelkű, 5 éves kislány módjára gyerekesen gondolkodó, csökevényes agyú, mélyostoba, frusztrált liberálisok kénytelenek felfogni és elfogadni.

A tényeket akárhonnan is nézed azok olyanok maradnak amilyenek tessék ebbe beletörődni.

Persze én nem vagyok fanatikus rasszista tudom hogy vannak normális muszlimok is akár itt Magyarországon is és nem akarok senkit lemészárolni és kiírtan meg ilyen kegyetlen dolgok de az igazság az hogy muszlimok nagyobb számban nem valók az európai kontinensre sajnálom.....

De most komolyan te liberálisként beszélsz nekem józan megfontolásról?:XDDDD PONT TE? Egy liberális? Hát LOOOOOOOOOOOL,:XDDDDDDDD. Már ne is haragudj de mindjárt bepisilek a röhögéstől:DDDDDD

Akik úgy járkálnak a világban mintha be lenne kötve a szemük és bedugva a fülük és nem látják és hallják a tényeket akár a magyar problémákról is pedig azok itt vannak nyíltan a szemünk előtt minden egyes nap.....LOL na mindegy....

Arról meg hogy "sokkal többen" gondolják másképp mint én nem győz meg, sajnos ebben az országban sok agymenést kapott liberális van ezt bizonyítja az az érdekes tény is hogy Orbán Viktort sok külföldi vezető szidta mikor kerítést épített hogy mennyire nem kéne ezt tennie, de a mikor a migráns ügy súlyosabbra fordult pontosan ugyanezt a politikát kezdték el használni a még azelőtt Orbánt szidott külföldiek....

De amikor facebookon megjelent egy kép ahogy egy vízágyús tank előtt pózol két rohamrendőr az ilyen elmebeteg liberálisok tucatjával kezdték szidni és gúgyolni Orbánt...

De érted? Annak ellenére hogy már külföldön is belátták hogy az a helyes amit ős csinál, annak ellenére....

De ez a magyar liberálisokat nem érdekelte mert őnekik meg van az a jó szokásuk hogy azokat a tényeket amik túlmutatnak az ő kis álomvilágukon azt egyszerűen nem veszik figyelembe mint ha azok a tények nem is léteznének.....:DDD

Szóval igen sokan vannak de egy kalap trágyát nem ér a szavuk:D

Ezért jobb ha beletörődsz te is hogy akik lepontoztak azok igenis mind frusztrált kis dühös liberók voltak akiknek fáj az igazság mert a kis érzékeny lelkük nem tuja elviselni....:D

AKIK JÓZAN MEGFONTOLÁSBÓL DÖNTENEK AZOK VELEM ÉS A JOBBOLDALLAL ÉS AZ IGAZSÁGGAL VANNAK!!!!!!!!

Na szerbusz ,és ne feledd ÉBREDJ FEL!!!!!!

2016. júl. 8. 19:54
 13/19 anonim válasza:

Bocsásd meg az apróbb helyesírási hibákat csak már este van és fáradt vagyok:D

De a lényeg ugyanaz.....

2016. júl. 8. 19:59
 14/19 anonim válasza:

Ja és mondtam már de te jó liberálishoz híven kihagytad az a tényt hogy Németország és Svédország államberendezkedése teljesen ultraliberális vagyis ott senki nem diszkriminálja és rekeszti ki őket sőt még a valaguk is ki van nyalva még is agresszívek... még se tudnak viselkedni.....

Mert ugye Magyarországra rá lehet fogni hogy "rasszista" ezért van itt baj, de az a németeknél és a svédeknél nincs így mégis ott is baj van.....

2016. júl. 8. 20:06
 15/19 anonim ***** válasza:
Reménytelen. De nem meglepő.
2016. júl. 9. 12:18
 16/19 anonim ***** válasza:
A lényeget kihagytam: nem a nézeteid miatt. Beszélgetni csak olyannal lehet, aki megérti a másikat, annak megállapításaira reagál, mégpedig annak figyelembevételével. Enélkül csak elbeszélni lehet egymás mellett. Az pedig addig tart, míg az egyik meg nem unja.
2016. júl. 9. 12:21
 17/19 anonim válasza:

Jó figyelj akkor beszélgessünk szépen......

Kezdjük az alapoknál igaz amit írtam vagy nem igaz erre válaszolj?

Meg ha nem a nézeteimmel van baj akkor mivel?

Meghallhatlak légyszíves válaszolj!

2016. júl. 9. 12:38
 18/19 anonim válasza:

Figyelj jó sajnálom hogy lehülyéztelek.

Csak akkor légyszíves fejsd ki részletesebben hogy miért nincs igazam és hogy mi a baj ha nem a nézeteim.

Kiváncsi vagyok rá meghallgatlak!

2016. júl. 9. 12:47
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem gondoltam, hogy értelme van a kifejtésnek. Lehet hogy ez hiba, de ilyen a tapasztalataim többsége.

Úgy tűnik azonban, hogy tévedtem, a vitapartnert tényleg érdekli a véleményem. Megírtam neki. Most arra kér, hogy másoljam ide a válaszom. Szerinte talán másoknak is hasznos. Ilyen kérést nem lehet visszautasítani, mert önmagammal kerülnék ellentétbe. Tehát a kérésre, hogy miért mondtam, amit mondtam, a válasz az alábbi:

"Én korábban is elhittem, hogy kíváncsi vagy. Csakhogy az nem úgy van, hogy ebben az esetben bármit megértünk. Az embernek van előélete, az mind valahogy befolyásolja azt, hogy miképp értékeljük a következő eseményt. Ez egy összetett kérdés, már az sokat elárul, hogy azt gondolod, ilyen keretek között lehet nagyon eltérő nézeteket egyeztetni. Még ha jóindulatúak vagyunk is.

Sokszor hivatkoztál dolgokra. Nem arról van szó, hogy az semmit nem jelent, hanem az eseményeknek súlyuk, fontossági sorrendjük van. Egy pillanatig se vontam kétségbe, hogy azokban igazad van, a társadalmi történéseknek „szabályaik”, „törvényeik” vannak. Körülbelül úgy, ahogy a gravitációnak. Ha kiugrasz a tízedikről, menthetetlenül meghalsz, mert ilyen a természet törvénye. Ha valahol diktatúra van, ott az ország menthetetlenül tönkre megy, mert ilyen a társadalom törvénye. Viszont mindig tudsz példát, hogy itt is vannak rendes emberek, és tisztességesen dolgozók, stb. Mégse ezek határozzák meg a történéseket.

Természetesen Németország biztonságosabb, mégpedig azért, mert ott konszolidáltabbak az emberek (a hosszabb idejű jólét miatt), ezért toleránsabbak, jobban megértik, ha te másképp viselkedsz. Gazdag pozícióból ezt könnyebb, mint szegényből. Hogy miért, az sok nap alatt világítható meg annak, aki nem érti. És ha nem figyel, reménytelen. Ez viszont már pedagógia. Szóval a németek alapból jobban megértenek, viszont mégse fogod jól érezni magad teljesen, mert ugyanezért önteltebbek is. Van mit veszíteniük.

Az oroszoknál hamarabb kerülhetsz nehéz helyzetbe (a hivatalos szervek előtt), mert ilyen a diktatúra természete. Ugyanakkor az oroszok sokkal barátságosabbak, befogadóbbak, ezért ott jobban is érezheted magad.

Eddig oké, és most jönnek a bonyodalmak. Aki oda megy, annak is van egy személyisége. És nem mindegy, hova megy, nem mindegy, mennyire ismeri a közeget, ahova megy. Nekem például van véleményem, és nem szoktam véka alá rejteni. Mégis mindkét helyen jól érezhettem magam, mert tudtam, hogyan érdemes viselkedni.

Mindig azon múlnak az ilyen dolgok, ki mit tart fontosabbnak. Én azért mentem mindkét helyre, mert szeretek utazni, népeket megismerni. Tudtam, mi tetszik nekik, és mivel fontosabbnak tartottam, hogy megismerhessem őket, nem esett nehezemre gesztusokat tenni. És ezt mindenütt hálásan fogadják. Ezért mondom, hogy – ebben az értelemben – egyformán biztonságos mindkét hely. Viselkedhetek úgy, hogy belém kötnek, vagy nem érem el a célom. Ekkor nem biztonságos. És viselkedhetek úgy, hogy érdekeljem őket. És akkor ők is megnyílnak. Persze mindkét helyen vannak veszélyes helyek, buta öntelt kötekedő emberek. Ha ezek közé mész, van esélyed, hogy bántsanak. Ha még beképzeltnek, lekezelőnek is tűnsz a szemükben, biztosan bajod esik. Tehát a döntés rajtad áll.

Voltam olyan veszélyes helyeken, amelyre azt mondták nekem, hülye vagy öregem, meg akarsz halni? Nem, csak kíváncsi voltam rájuk. Na és persze előzetesen tanulmányoztam, mit lehet és mit nem. Az eredmény, hogy e veszélyes helyek nekem nem voltak azok. DE! Azért nem érdemes kísérteni a szerencsét, összeakadhattam volna olyannal is, aki előbb lő, aztán kérdez. Mondjuk az IS környékére nem mennék, bármennyire is érdekelnek.

Egy hely biztonsága mindig azon múlik, mennyire ismered önmagad. Ha tudod, hogy képes vagy megfelelően viselkedni, és nem tévedtél, nem lesz gond. Ha tévedtél, lehet. Az előbbi példához: tudom, hogy nem tudnék úgy viselkedni, ami az IS-nek megfelel. Tehát hamar összeakadnék olyannal, aki „lő”. Ha „szerencsém” van, utána sajnálkozik. Erről inkább lemondok.

De mi motivál téged? Miért szeretnéd ezt tudni? És ha elfogadsz egy választ (mindegy melyiket), az miben befolyásol? Lehet, hogy e téren van közöttünk különbség, nem tudom. Én nem kérdezek, ha nem használom a választ fel. Legalább arra, hogy szélesebb legyen a látóköröm."

Ha csak még egy ember megérti, már sikeres évem volt.

2016. dec. 31. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!