Az EU mióta terjesztette ki magát gazdasági közösségen túlra?
"Én gyerekkoromban még azt tanultam"
Egy halom ember meg a fiatalkorában írógép-műszerészetet tanult. Valószínűleg ők is továbbléptek és képezték maguk.
"Egy gazdasági közösség mióta szól bele"
Mióta túlnőtte magát egy gazdasági közösségen, és mi ebbe bele is egyeztünk mikor csatlakoztunk.
"Az EU mióta terjesztette ki magát gazdasági közösségen túlra?"
1993-ban a Maastrichti Szerződéssel és '97-ben az amszterdamival, plusz 2007-ben a lisszabonival. Azóta a csatlakozni kívánó államoknak el kell fogadniuk a csatlakozás feltételeit. Nálunk is volt ún. "jogharmonizáció", vagyis, hogy a törvényeink megfeleljenek az EU-s normáknak. Örülök, hogy segíthettem.
Kérdező, ha van egy társaság, ahová rendszeresen jársz, akkor a tagok mennyire szólnak bele abba, hogy mi történjen? Hisz a tagok maga a társaság. És még szerződést se kötöttek.
Azt hiszem el kellene gondolkodnod a közösség fogalmi jelentéséről. Azután lehet tovább lépni.
"és mi az amibe az EU nem szólhat bele?"
Pl. a monetáris politikánkba....abba akkor szólhatnának bele, hogy bevezetnénk az eurót, de arra meg amúgy sem vagyunk még képesek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!