Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az USA mikor segített Magyaror...

Az USA mikor segített Magyarországnak? Pláne a rendszerváltás előtt?

Figyelt kérdés

[link]

"Lengyelország és Magyarország, két hely, ahol az Egyesült Államok és a hidegháború nélkül ma nem lenne szabadság, úgy döntöttek, hogy túl macerás ez a demokrácia dolog, inkább Putyin-szerű vezetést akarnak."

2016. máj. 17. 14:52
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

"Nos sokkal jobb otlet lett volna ket eros orszagot a lengyelt es a magyart felfegyverezni es nem benazni a nemetek patogasara.... "

Persze nézd meg mi lett a lengyelekkel, simán felmorzsolták két irányból alig két hét alatt.

A másik dolgok meg szerintem felejtsük el nyomba, ez ilyen idealista vágy álom, hogy az ország egybe maradt volna, már mindenki távozni akart belőle.

2016. máj. 17. 18:41
 22/32 anonim ***** válasza:

Mint irtam nem benazni ...azaz a francia angol es lengbye magyar gyuruben a nemet nem nagyon ervenyesul az orosz meg akkor meg gyenge volt nem kelle tvolna segiteni es igy megint simman eleg ket eross allam...

De abban igazad van ha nem all oda a fancia angol duo akkor ha nehezebben de vegeznek a nemetek....

2016. máj. 17. 18:45
 23/32 anonim ***** válasza:

Ha meg mindenki tavozni akart belole azaz mondjuk Magyaroeszagbola kkor mirt nem tartottak nepszavazast????

Szerintem azert nem mert ugy is simman ketszer akkora lenne az orszaf a mostaninal ami nem volt a nyugat erdeke......

2016. máj. 17. 18:47
 24/32 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy ezt jobban megérts szerintem bele kéne merülnöd jobban a második világháború utáni politikai életbe.

Tudom, most könnyű itt sírni, magukra hagyták közép-európát, de nekik ezen kívül még foglalkozni kellett Japánnal, Kínával és a többi Ázsia országgal. Újjá kellett építeni Franciaországot, Németországot, Olaszországot és Angliát és még jó néhány államot.

Mikor véget ért Európában a háború a Keleti-blokkban kb. félmillió szovjet katona állomásozott. Ezzel szembe az USA csoportosította át a csapatait a Csendes-Óceáni hadszíntérre, az atombomba bevetése előtt úgy számoltak, hogy 1946 közepe előtt tuti nem ér véget a háború.

A politika sohasem volt egyszerű.

Az első világháborúhoz meg csak annyit, hogy nyugat nélkül ország se lenne amiről beszélnénk. Ha a Kis-Antant feldarabolj minket, ahogyan feldarabolták egykoron Lengyelországot is.

2016. máj. 17. 19:00
 25/32 anonim ***** válasza:

Ezt is megertem de akkor ne allitsak konyorgom hogy segiteni akartak mikor azert csoportositota aat a csapatokat hogy ne legyen kozvetlen kozeleben kommunista baballam inkabb veszen kelet europa mely blokolhato nyugat europaval mig azsiaban vedekezni kell az orosz befolyas ellen...

De ez ismetlem Usa erdek volt tehat ne mondjak hogy anyira fajt a szivuk ertunk ha simman bedobtak.

Ami az elso vilaghaborut illeti a magyar vezetes bizott az antantban hisz ugy gondoltak hogy nemet ellnesnek tartanak marcsak a tortenelmunk miatt....

Ha Karoli nem ereszti szelnek a hadsereget simman ketszer ekkora az orszag...de akkor is ha a Vilsoni elvek ervenyesulnek...

Ugy gondoltak haboru nelkul az elvekkel ugyanazt elerik mert ugye az Usa majd segit hsz ugyis kvazni neki koszonheti az antant a gyozelmet...

Aztan "segitett" mai napig iszuk a levet...

Nem baj majd orajtuk is segit valaki hisz egyetlen nagyhatalom sem orok mint irtam ha a Mexikoi Kanadai hatar Vancuvernel kezdodik leszakitvan Kaliforniat es egebb zsiros allamokat akkor talan eszukbe jut hogyan segitettek nekunk....

2016. máj. 17. 19:34
 26/32 anonim ***** válasza:

Bocsi, de most engem is idegesít, hogy nem Vilsonnak kell írni ha Wilsonnak.

"Nem baj majd orajtuk is segit valaki hisz egyetlen nagyhatalom sem orok mint irtam ha a Mexikoi Kanadai hatar Vancuvernel kezdodik leszakitvan Kaliforniat es egebb zsiros allamokat akkor talan eszukbe jut hogyan segitettek nekunk...."

Szerintem egyből visszafoglalják, ahogyan a törökök se hagyták szó nélkül az egész békét és lásd sokkal jobban jártak.

"Ezt is megertem de akkor ne allitsak konyorgom hogy segiteni akartak mikor azert csoportositota aat a csapatokat hogy ne legyen kozvetlen kozeleben kommunista baballam inkabb veszen kelet europa mely blokolhato nyugat europaval mig azsiaban vedekezni kell az orosz befolyas ellen... "

Szerintem te már össze-vissza tologatod a dolgokat. A háborút le kellett zárni, úgyhogy megszületett egy egyezmény és pont. Ez lett belőle. Te sem tudod megmondani, mi lesz 3 év múlva Magyarország.

Szerintem a legnagyobb bajod az, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítasz az országnak, miközben sohasem volt komoly és meghatározó ország, maximum regionálisan. Európába csak a Habsburgok miatt számított nagy hatalomnak.

"De ez ismetlem Usa erdek volt tehat ne mondjak hogy anyira fajt a szivuk ertunk ha simman bedobtak. "

Mikor voltak igazak a nagy szavak? Hány politikus mond mást nap, mint nap, miközben teljesen más az érdekük.

2016. máj. 17. 20:11
 27/32 anonim ***** válasza:
56%

"Ha Karoli nem ereszti szelnek a hadsereget simman ketszer ekkora az orszag...de akkor is ha a Vilsoni elvek ervenyesulnek...

Ugy gondoltak haboru nelkul az elvekkel ugyanazt elerik mert ugye az Usa majd segit hsz ugyis kvazni neki koszonheti az antant a gyozelmet... "

élvezkedj a kétszer ekkora országra, hamár egy nőt nem tudsz megfektetni, te senki :D

2016. máj. 17. 21:52
 28/32 anonim ***** válasza:

"Szerintem egyből visszafoglalják, ahogyan a törökök se hagyták szó nélkül az egész békét és lásd sokkal jobban jártak. "

En szerintem meg addigra annyira tele lesznek kisebbsegekkel melyek jol szaporodnak nalluk is hogy hamarosan ugyanugy megiszak a levet a dolognak...folleg hogy arrafele lehet simman fegyvered....

"Szerintem te már össze-vissza tologatod a dolgokat. A háborút le kellett zárni, úgyhogy megszületett egy egyezmény és pont. Ez lett belőle. Te sem tudod megmondani, mi lesz 3 év múlva Magyarország."

En nem tologatok semmit az Usa azt allitja segitett rajtunk holott csak onos erdekeit nezte.Mocskol minket olyan dolgokert ami nalluk termeszetes last a mexikoi hatarfalat a tuzparancsal....Szoval inkabb neked nehez elismerni hogy semmit sem koszonhetunk nekik, sot, de ez van.

"Szerintem a legnagyobb bajod az, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítasz az országnak, miközben sohasem volt komoly és meghatározó ország, maximum regionálisan. Európába csak a Habsburgok miatt számított nagy hatalomnak. "

Nem, hanem az a bajom hogy a "szabadsag honaban" adjanak egy kicsit magukra a politikusok ne legyenek mar egyszintem a bolsevik bandaval.

"Mikor voltak igazak a nagy szavak? Hány politikus mond mást nap, mint nap, miközben teljesen más az érdekük."

Ez most beismeres hogy Clinton hazudik?

"élvezkedj a kétszer ekkora országra, hamár egy nőt nem tudsz megfektetni, te senki :D"

Na...meg mindig nem mosta ki a szadat anyad vagy ma mar nem volt szappan amit ellopjon....:)))

Te amugy akkor latsz not 3D-ben mikor Kim normalis lesz.:))))

Tudod csak halkan sugom meg az uriholgyek nem birnak a stilusod de nem biztos hogy felfogod igaz??:)))

2016. máj. 17. 22:38
 29/32 anonim ***** válasza:

jókat lehet nevetni ezeken a hetvenkettes szemellenzős barmokon :DDDDD

igen, az USA rossz, gonosz, az oroszok nagyon jók, a világ minden problémájának az oka az USA :D

amúgy miért is kéne segítenie a magyarokat? ennyire szerencsétlen nullák a magyarok, hogy folyamatosan a nyugat segítségéért kell sírniuk?:D

2016. máj. 18. 00:14
 30/32 anonim ***** válasza:
Idezd hol iram egy o szot is az oroszokrol....
2016. máj. 18. 00:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!