Észak-Koreában az emberek többsége valóban elhiszi mindazt, amit a kormánypropaganda állít?
Elhiszik.
Már alig van valaki, aki élt volna az agymosás előtti világban, a legtöbben ebben nőttek fel.
Meg amúgy is, ha kezdetben nem hitték el, már annyit ismételték nekik, hogy hisznek benne.
Nem.
Ezért vannak a politikai munkatáborok.
Szerintem a köznép nem tudja nem elhinni, mert 0-24ben ezt hallja anélkül, hogy bármilyen más forrásból valaha tájékozódna.
Akik esetleg megjátszhatják, azok a legfelsőbb pártfunkcionáriusok. De ők meg miért ne játszanák meg, elvégre kiskirályként élnek, nem pedig lágerben...
Mivel nagyon nincs más alapjuk többségében igen.
Bár azt nem tom h bírnám ki röhögés nélkül h embert küldtek a napra. Nem vok csillagász, de azt még én is tom h a felszíne v mi 400.000 fok.
Az a baj hogy fogalmuk sincs hogy mi van a világ más tájain, olvastam oyanokat hogy aki átszökött délkoreában az sokkot kapott Szöül láttán!
Vagy aki megszökött a munkatábórból elmondása szerint azt hogy a világ mindehol olyan mint a munkatáborokban!
Olvasd el a "1984" című regényt:
Szerintem ez a regény tökéletesen bemutatja ami északoreában is zajlik vagyis nekem sokmindenre választ adott az ilyesfajta diktatúrával kapcsolatban!
Ugyanúgy elhiszik, mint nálunk az emberek, hogy az épülő szocializmust kiszolgálók magyarellenes, aljas emberek voltak.
Ezt hajtogatják azok is, akik magasabb beosztásban szolgálták azt a rendszert - és építik most a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!