Ti kit vártok győztesnek Eurovíziós Dalversenyen?
Oroszországnak hatalmas hátországa van, hiszen szinte az egész egykori Keleti Blokk nekik adja a 12 pontot, függetlenül attól, hogy milyen a produkciójuk.
2006: 2. helyezés
2007: 3. helyezés
2008: győzelem
2009: 11. helyezés
2010: 11. helyezés
2011: 16. helyezés
2012: 2. helyezés
2013: 5. helyezés
2014: 7. helyezés (ez volt az az év, amikor kifütyülték az ikerlányokat)
2015: 2. helyezés
Szóval az utóbbi idők legsikeresebb országa Oroszország (Svédország mellett). Simán lehet, hogy idén is összejön nekik a győzelem.
Franciaországot is esélyesnek mondják, bár igazság szerint nem tudom miért. Jó szám, de azért nem annyira nagy durranás. Lehet, hogy most elrendelik a franciák győzelmét, mert mostanság nem túl népszerű ott a verseny (a népesség fele inkább hagyná az egész Eurovíziót a francba), és lehet, hogy ezzel próbálják majd növelni a népszerűséget az országban.
De természetesen annak örülnék a legjobban, ha Magyarország nyerne, és végre valami pozitív dolog miatt lennénk benne a világsajtóban. Mindemellett Freddie-nek van szerintem a legjobb hangja a mezőnyben.
Lengyel.
Nekem nagyon tetszik a dal, egészen felemelő.
A magyar is jó, top5 nekem és remélem Európának is.
Viszont Ausztrália indulását nem értem.
Mi köze van Európához?
Oké hogy egyszer a 60. eurovízió alkalmával részt vehettek a versenyen, de erről akkor még nem volt szó, hogy idén is.
Olyan röhejes, ahogy pl írod be a youtubra, hogy "Eurovision 2016 Norvegia, France, Hungary, Poland (...) Austrália(?!)
Nem értem, tényleg!
"Nem értem, tényleg!"
Én azt nem értem, minek kell ilyen véresen komolyan venni egy eseményt, aminek a szórakoztatás a célja. Miért akkora tragédia, hogy ott van egy ausztrál is?
Mert ennyiből bármelyik ország vagy kontinens részt vehetne az EUROvíziós dalfesztiválon.
Sajnálom, hogy csak tizenkilencedikek lehettünk tegnap.
"Mert ennyiből bármelyik ország vagy kontinens részt vehetne az EUROvíziós dalfesztiválon."
Na és akkor mi történne, összedőlne a világ? Nem földrajzóra.
"Megjegyzendő, hogy a részvételi alkalmasság nem függ Európán belüli földrajzi elhelyezkedéstől, a névben szereplő „Euro” ellenére, és nincs semmi köze az Európai Unióhoz. Ez megmagyarázza Izrael részvételét a fesztiválokon, annak ellenére, hogy sem a földrajzi, sem a politikai Európának nem része. 1980-ban Marokkó, egy észak-afrikai ország, is szerepelt a fesztiválon."
Egyébként Izrael például a fociban is Európához tartozik, az UEFA tagja, nem pedig az ázsiai szövetségé.
Ilyen jellegű eseménynél nem feltétlenül mérvadó a földrajz: Izrael kulturálisan pedig sokkal inkább Európa, mint Ázsia. Az országot legfőképpen Európából kivándorló zsidók alapították 1948-ban.
Ciprus európaiságát például senki sem kérdőjelezi meg (ráadásul még EU-tag is!), pedig földrajzilag az sem Európa.
Ausztrália is hasonló esetként kezelendő: a népességének mintegy 60% európai gyökerekkel rendelkezik, így kulturálisan viszonylag szorosan kapcsolódik az öreg kontinenshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!