Mi a véleményetek a Dal című műsorról, ami eldönti, hogy ki képviselje hazánkat az Eurovíziós Dalversenyen? Többi kérdés lent
- A műsort nem nézem, nem érdekel.
- A győztes valami senki, akit majd 2-3 hónapig nyomnak minden rádióban, aztán eltűnik a süllyesztőben (lásd Wolf Kati)
- A dalát nem hallottam, de úgyis valami nyálas szar.
- Nem drukkoltam senkinek, nem is kellene részt vennünk ezen a baromságon, mert 37 millió Forint a nevezési költség és a nálunk lévő politikai helyzet miatt úgysem fogunk nyerni soha. Abból a 37 millióból hány gyerek lakna jól mondjuk egy hétig?
- A zsűri elvileg a hozzáértőkből áll (elvileg). Úgyhogy ha ők kiválasztják a négy legjobbat, akkor (elvileg) ők a szakmailag 4 legjobb. És miért ne őközülük lehessen választani, ha a "hozzáértők" úgy gondolják, hogy a többi nem elég jó?
Csatlakozom előttem szóló kollégához.
Én viszont hallottam a dalt. Olyan... semmilyen. Ha ezt magyarul adja elő külföldieknek, elalszanak rajta (angolul se lenne sokkal jobb). Mondanivaló semmi, zeneileg nulla. Még a gyér magyar mezőnyben se állja meg a helyét, nemhogy nemzetközi porondon...
A Dalt nem néztem. Szenny.
Nem ismerem az Eurovízión való induláshoz szükséges feltételeket, de szerintem a Paddy and the Rats, vagy a Dalriada (csak példák, van még sok tényleg tehetséges banda) ezerszer sikeresebb lenne, mint ezek a nyálas popzenék. Persze feltételezve, hogy tényleg muszáj indulnunk ezen a "versenyen".
A műsort nem néztem, csak a Kedvesemet hallgattam meg félig; annyira rossz, jellegtelen volt, hogy nem bírtam tovább.
Azóta csak egyszer találkoztam vele, amikor belefutottam egy cikkajánlóba, amiben arról írtak, hogy annak ellenére, hogy a szabályok szerint angolul is énekelnie kéne, ő mégsem fog.
Örülök Alex győzelmének, legalább nem egy, a média által agyon futtatott kis sztárocska megy ki egy tucatdallal. Sokan fanyalognak, néznek és hallanak, de nem látnak és nem értenek. Nagyon jól össze van rakva a dal, igaz elsőre még nekem is emésztenem kellett kicsit, de ha valaki igazán elmélyül benne, megérti a lényeget.
Panaszkodnak a hangra is, mely szerint Alex nem rendelkezik ilyennel. Ez igaz. De mi is a műsor címe? DALfesztivál. Sokan a dal szót sem tudják értelmezni. Ez nem magasztár vagy tökömtudja milyen tehetségkutató, ahol hangot keresnek. Itt dalt keresnek tartalommal, mondanivalóval. Márpedig a Kedvesemnek van bőven mondanivalója. Tessenek csak elmélyülni benne, meg lehet találni benne az értéket, csak használni kell egy kicsit mindenkinek az eszét. :)
Érdekes, ez nekem is eszembe jutott, hogy miért pont ByeAlex lett a győztes. Talán ennek a Sanders gyereknek több esélye lenne a svédeknél, de ki tudja.
Már ami ByeAlex számát illeti, van mondanivalója, több mint kellemes szerzemény, de nem biztos, hogy kint is kellően értékelni tudják. De ha már így alakult, akkor szurkolunk! Hajrá!
(Még egy. Lehet, hogy csak nekem tűnt fel, hogy nagyon furcsán áll a mikrofon előtt ByeAlex? Fura a tartása, nincs benne kraft.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!