Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Akik gyűlölik az USA-t azok...

Akik gyűlölik az USA-t azok legalább tudják hogy ott jólét van és szabadság vagy a szocializmus annyira átmosta az agyukat hogy a mai napig ezt hiszik?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 29. 07:38
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz képest milyen hüle kérdést írtál ki volt egypár normális válasz.
2016. ápr. 29. 14:58
 32/55 anonim ***** válasza:
100%

"Valahogy nem jönnek a normális válaszok, szóval szerintem lezárhatjuk ezt a kérdést! Köszönöm, NEM kell többet válaszolni!"

Úgy érted nem jönnek a neked tetsző válaszok! Szánalmas vagy!

Egyébként nem tudom, honnan veszed, hogy nagy szegénység lenne Oroszo.-ban, de a magyarnál egy kicsivel még jobb is ott az életszínvonal. Moszkvában pedig sokkal.

2016. ápr. 29. 16:28
 33/55 anonim ***** válasza:

Nem gyűlölöm az USA-t de ha utánanézel rá fogsz jönni h a jelenlegi "jóléti" politikájával. Kínai hitel és társai.

Előbb utóbb Görögország sorsára fog majd jutni.

Am az a "szabadság" meg nem kell h sétálsz v hol azt rossz helyen vagy és agyonlőttek. Gondolok itt pl bandaháborúkra v iskolai mészárlás....

2016. ápr. 29. 16:34
 34/55 anonim ***** válasza:

Az csak klasszikus atlantista (NATO-istenítő) hazugság miszerint ha valaki nem imádja a saját hazájánál jobban az USA-t az "orosz-propagandista" (és ugye minden orosz bolsevik is, ahogyan azt Washington be is bizonyította).

Antikommunista létemre nem szeretem az USA-t. De a vezetését, nem pedig a lakosait. Ugyanis sosem a kisembert kell okolni, amiért a barom vezetői vannak.

Az USA a jólétét más államok kirablásából, más országok kizsákmányolásából szerezte.

Rövid összefoglaló az USA külpolitikájáról:

https://www.youtube.com/watch?v=fb1fsBn0eIM

Itt van egy link arról, hogy az USA csak 1945 óta melyik országokat rohanta le:

[link]

Ezek pedig nagyon hosszú listák, hogy történelme során melyeket támadta meg:

[link]

[link]

[link]

(elég az egyiket megnézni)

========================

Továbbá nem is említettem, hogy egy olyan országról van szó mely közel 25 millió őslakos indián legyilkolását jogos önvédelemnek állította be, és mely afrikaiak millióit deportálta erőszakkal rabigába. És mely fennállása óta szinte folyamatosan háborúzik és lerohan más népeket:

[link]

2016. ápr. 29. 23:20
 35/55 anonim ***** válasza:

Azt hiszem ez beszédes:

[link]

Aki nem ért angolul, annak leírom a lényeget:

"Ország, mely egy rassz kiirtására és egy másik rassz rabigába döntésére épült."

Ma sincs másként. Csak ma ezt a Közel-Keleten csinálják.

2016. ápr. 29. 23:25
 36/55 anonim ***** válasza:
78%

Hát a kérdező elég negatív kommentjei miatt gondoltam nem éri meg írni ide valamit, de aztán csak leírom a saját tapasztalataimon alapuló véleményem :)

Éltem az usaban, kutató voltam kint, nem mosogató ember, mint az angliai magyarok nagyrésze. Én ebből a szemszögből láttam a dolgokat.

- Amikor kimentem, az első szembeötlő dolog az volt, hogy "mi ez a regneteg szegény ember???". A tévében ezt nem látni. És ja, rengeteg szegény, csóró van kint, sokkal több, mint itthon. És ezek rosszabb körülmények között élnek, mint a szegények itthon. Hidd el, nem akarsz az USAban szegény lenni.

- Igénytelenek. A nem jól kereső emberek házai belülről nagyon nagyon lepukkantak. Még a PhD-sek lakásai is undorítóan néz ki. Nem tudod elképzelni, mennyire igénytelenek ott, a büdösben, koszban, hetekkel ezelőtt eldobott pizzásdobozok és kutyakaja konzervek között élnek rengetegen, amikor csak ki kéne dobni a szemetet meg kitakarítani. De nem. Nekik jó ez így. A kocsik tele vannak szeméttel. Olyan, mintha a szemetet a lakásból nem kivinnéd a kukába, hanem a kocsi utasterébe meg a csomagtartójába hordanád. Láttad a tévében régebben a Pimp up my ride c. Xzibit műsor? Abban voltak ilyen kocsik, hogy amikor felnyitották a hátulját, minden szemét volt benne. Magyarországon az ilyen elképzelhettlen. Ott van ilyen, kollegám kocsija is ilyen volt, autókereskedőknél láttma ilyeneket, házak előtt kocsiba pakolók esetében is láttam. A prof, akinek dolgoztam, volt egy új truckja, qvanagy. A félig megevett keksz meg a kólásdoboz csak úgy landolt valahol hátsó ülésnél vagy a földön, vagy ahová éppen esett. Általános dolog, nem lehet megmagyarázni ezt az igénytelenséget. Ők tipikusan ilyenek.

- átlagfizetésből, ami a mai $ árfolyam mellett kb. 850 000 HUF nehéz kijönni. Nagyon kevés marad belőle hónap végére és ha kint élsz, félre is kell tenned, mert mivan, ha baj lesz? Ott ha baj van, az nagyon drága. Plusz a gyerek egyetemére már születésekor elkezdesz spórolni, hogy 18 év alatt összejöjjön a pénz.

- Az egyetemisták iszonyat csórók. Nincs pénzük semmire. Semmire ! Pizzériában, italboltban, pincérként dolgoznak szabadidejükben, hogy az összejött havi kb. $800-ból fenn tudjanak maradni. Én egy gyengus apartman komplexumban laktam, nekem a havi albi díj $750 volt+rezsi. Csak összehasonlítás képpen mondom. Iszonyat csóróság van kint, ne legyenek illúzióid.

- De pl. a mérnökök (bármilyen) jól keresnek, szép házakban laknak, szép, nagy kocsijuk van, nem kell nézni a boltban, hogy az olcsóbb tejet vegyék meg. De rengeteget dolgoznak. Nem annyit, mint mi magyarországon, hanem...sokat ... :)

- rengetegen el vannak adósodva. Hitelkártyák kimaxolva, fizetik a havi magas törlesztőt, nincs pénz semmire... szórakozásra meg főleg nem nagyon. Fehér amerikaiakról beszélek.

- azt, hogy a white trash mit jelent, amerikában tanulod meg. Ott a fehérektől majdnem mindenki jobban néz ki.

- a szociális biztonság kint sokkal rosszabb, mint itt. Sokkal könnyebb lecsúszni a mindent ellepő adósságba.

- egészségügyi rendszer nagyon drága. Hívsz magadhoz egy mentőt: ~$4500 ! Ha nem akarsz éppen meghalni, ne hívj mentőt, mert nem bírod kifizetni, hogy bevigyenek. Utána még jön a vizsgálatok, kezelés. Van biztosításod, tegyük fel, így egy részét fizeti a biztosító. Egy részét. De ha kimész és először kerülsz be a kórházba, mert mondjuk fáj a hasad, kötelezően csinálnak nálad egy teljes kivizsgálást. Mindent megnéznek, hogy legyer orvosi rekordod. Ez potom $10 000 (!). Ebből a biztosító majd fizet mondjuk 8000-t, neked marad 2000. az mai árfolyam mellett egy hasfájásra is 700 000 HUF. Nemtom, van most erre ennyi pénzed? :)

Egy szülés $30 000 :) Egy vakbélműtét $34 000. Sztem kezdjél spórolni, ha a nagy jólétben akarsz kint élni.

- Szabadság. Ja, könnyebben börtönbe kerülsz kint, mint szinte bárhol. A rendőrnek korlátlan hatalma van fölötted, bármikor. Ha meg tudja indokolni, le is lőhet. És meg is teszi. Szabadság van.

- mindenkinek fegyvere van. még amikor elmentünk kocsmába, a titkárnőnknél is volt pisztoly. Láttam a tévében előben, hogy az autópályán két kocsiból egymásra lövöldöznek arrafelé, ahol én laktam. Az, hogy agyonlőnek valakit, mindennapos.

- tornádó van sok helyen. olyankor vagy meghalsz, vagy nem. de ezt nem te döntöd el.

- fa házban lax. minden ház fából van. mindenkinbek fegyvere van, a falat is átlövik, a tornádó elviszi a házat, a betörő a falon baltával is be tud jönni. Sokáig nem volt biztonság érzetem kint. Utána sem mondjuk, de ehhez hozzá lehet szokni.

- szabadság: ja, oda mész, ahová akarsz, nagy az USA. kb. ennyi :)

- nagyon más hely az usa, mint Európa. Európaiaknak nem való az usa, az amerikaiaknak nem való európa. :) kb ennyi. De ahogy többen is mondták már: kirándulni jó ott :) De ennyi.

2016. ápr. 30. 13:38
 37/55 anonim ***** válasza:
0%

Utolso, te akkor eltel egy napot is az usaban amikor en tadzsikisztanban :D

Eloszor is tisztazzuk, hogy rohadtul nem konnyu itt megelni foleg aki egyetemet nem igenylo munkat vegez, ez ketsegtelen. En 4. eve elek itt, itt nosultem meg, szoval tudom mirol beszelek. De! Azt, hogy pizzas meg colas dobozokban fetrengo patkanyok kepet fested az atlag amerikairol, inkabb szora se meltatom. Viszont a vegefele, foleg az arakkal elegge tulzasba estel. Egy vakbelmutet 34000? Az biztos valami luxus korhazba lehet, egy kozeli ismerosunk testverenek 2 eve volt vakbelmutej 6800 dollar volt.

'A rendőrnek korlátlan hatalma van fölötted, bármikor.'

Ez nem igaz.

'Ha meg tudja indokolni, le is lőhet. És meg is teszi. Szabadság van.'

Magyarorszagon is. Persze itt a megindoklas alatt azt kell erteni, ha ralosz, ratamadsz stb teszemazt. Ezert minden orszagban lelo a rendor. Random embereket nem lovoldoznek a rendorok...

'Láttam a tévében előben, hogy az autópályán két kocsiból egymásra lövöldöznek'

Szinten mindenhol elofordul.

'Az, hogy agyonlőnek valakit, mindennapos.'

Mint minden orszagban.

'tornádó van sok helyen'

Ezt nem is tudtam hova tenni. Most ezzel mit akarsz mondani? Talan az amerikai allampolgarok tehetnek rola, hogy tornado van? Nem inkabb az eghajlat veletlenul?

'olyankor vagy meghalsz, vagy nem. de ezt nem te döntöd el.'

Dehogynem te dontod el. Alsohangon napokkal elotte figyelmeztetnek, ha a helyzet megkivanja. Ertesitenek a teendokrol is. Aki les__zarja az persze bele is halhat, ha belesetal a tornado gocpontjaba na bumm. Be kell tartani a hatosag utasitasait. Ezt nagyon sokan nem teszik meg az is teny.

'fa házban lax.'

Ki? En nem. Mindenki? Hogy lehet ilyen kijelentest tenni? Nevetseges.

'Európaiaknak nem való az usa'

Akkor kik laknak az usaban? Szerintem europaiak.

2016. máj. 1. 12:29
 38/55 anonim ***** válasza:
Egyébként milyen volt Tádzsikisztánban?
2016. máj. 1. 20:41
 39/55 anonim ***** válasza:
5%

El nem tudom kepzelni hogy hol lakhattal, talan egy trailer park-ban ??

Ilyen impressziokat mashol nem nagyon gyujt az ember.

De ettol fuggetlenul, orulok hogy visszatalaltal fejlett Europadba, es ott tovabb vegzed a " kutato" munkadat es nem szenvedsz ebben a csunya Amerikaban

Cheers

2016. máj. 2. 07:46
 40/55 anonim ***** válasza:
70%

#36 vagyok :D

Látom, vannak, akik meg vannak sértődve, hogy nem csak ők osztják az észt az USAból :D Milyen igazságtalan ez velük szemben :D

> akkor eltel egy napot is az usaban amikor en tadzsikisztanban :D

Vicces fiú. :D

>Eloszor is tisztazzuk, hogy rohadtul nem konnyu itt megelni foleg aki egyetemet nem igenylo munkat vegez, ez ketsegtelen.

Köszönöm, hogy alátámasztod a véleményem ! :D

>En 4. eve elek itt, itt nosultem meg, szoval tudom mirol beszelek.

Dúl a láv? :D És megvan már a zöldkártya??? HAHA :D

>Azt, hogy pizzas meg colas dobozokban fetrengo patkanyok kepet fested az atlag amerikairol, inkabb szora se meltatom.

4 éve élsz ott és még nem láttál ilyet? Szerintem ismerkedj amerikaiakkal. Nem amerikában élő külföldiekkel, hanem Ameriaiakkal. Nem hiszem, hogy a 4 év alatt sok ilyen barátra tettél volna szert :D Persze, lehet hogy igen, csak valami fenszi környéken élsz és ott ez nem jellemző :) Persze az igaz, hogy máshol sem mindenki ilyen, de számos példa van rá :) Küldenék képeket, nem azért, hogy téged meggyőzzelek, hanem, hogy mások maguktól alkothassanak erről véleményt :) De inkább maradok anoním :P

> Egy vakbelmutet 34000? Az biztos valami luxus korhazba lehet, egy kozeli ismerosunk testverenek 2 eve volt vakbelmutej 6800 dollar volt.

Lehet volt biztosítása :) Kollegám feleségének nem volt :D Nem volt vicces, amikor közölték vele, hogy mennyi az annyi :D Főleg 2. gyerek után :D Mindkettő kint született :)

'A rendőrnek korlátlan hatalma van fölötted, bármikor.' - Ez nem igaz.

Tényleg nem? :D

>'Láttam a tévében előben, hogy az autópályán két kocsiból egymásra lövöldöznek' - Szinten mindenhol elofordul.

>Tényleg? :D Mondj már egy hírt Európából az elmúlt 15 évből, amikor ez előfordult :D Légyszives :D

>'Az, hogy agyonlőnek valakit, mindennapos.'- Mint minden orszagban.

Tényleg? Mondjuk magyarországon is minden nap értesülsz ilyenről a médiából?

És ahhoz a kijelentéshez mit szólnál, hogy New Orleansban szinte minden este lehet hallani lövéseket ? :) Persze lehet, csak valaki szórakozik :) Mint mondjuk, amikor haverék a másik haver kertjében éjszaka bebaszva lövöldöztek...nem messze a belvárostól :D

>'tornádó van sok helyen' - Most ezzel mit akarsz mondani?

Az életkörülményekhez eléggé hozzátartozik, hogy néha városrészek tűnnek el és sokan meghalnak a nem túl távoli környezetedben. Legalábbis szerintem. Ez mondjuk messzebb volt, de emléxel, amikor Oklahomában Oklahoma Cityre Moore városrészben kb. 2 nap alatt 3 tornádó csapott le :) elkapta a kórházat, meg az egész városrészen végigment, rengetegen haltak meg. Akkor pont Oklahomában voltunk pl. Persze nem az amerikában élők hibája, de azért egy tényező.

>olyankor vagy meghalsz, vagy nem. de ezt nem te döntöd el.' - Dehogynem te dontod el. Alsohangon napokkal elotte figyelmeztetnek, ha a helyzet megkivanja.

:D Vicces fiú vagy te :D A tornádót hogy jelzik neked előre ? Napokkal???? :D Szerintem nem voltál még te ilyen helyzetben, sőt tuti, hogy csak hallomásból ismered a dolgokat :) Szerintem ugorj le délre egy buliszezonra :D

> ha belesetal a tornado gocpontjaba na bumm. Be kell tartani a hatosag utasitasait.

:D tornádó gócpontjába? Amikor a tévében ilyenekről beszélnek, jobban figyeljél :D Tornádó nem egyenlő hurrikán :D Tornádó = néhány perc,de ha elkap meghalsz, hurrikán = hetekig alakul ki, lassan mozog, ha jön, napokig piáltok, buli van. Időjós bemondja időben, hogy honnan húzd el a beled. Te erről beszélsz. Én meg a tornádóról :D

>'fa házban lax.' - Hogy lehet ilyen kijelentest tenni? Nevetseges.

Küldj már képet a közeledben lévő 3 építkezésről, légyszíves! :D

>El nem tudom kepzelni hogy hol lakhattal, talan egy trailer park-ban ?? Ilyen impressziokat mashol nem nagyon gyujt az ember.

De, sajnos nem csak egy lakókocsi parkban van tornádó, drága EÜ, rengeteg szegény ember, igénytelenség bizonyos dolgokra, eladósodottság, white trash, lövöldözés, stb :)

Persze azon a részen/városban/államban, ahol ti éltek ezek a dolgok biztosan nem léteznek :)

>orulok hogy visszatalaltal fejlett Europadba es ott tovabb vegzed a " kutato" munkadat

:D Ennek az amerikaiak annyira nem örültek :D

> es nem szenvedsz ebben a csunya Amerikaban

Nemnem :D

Nektek viszont kellemes elfordulást ! :D

Milyen a érzés a magas lovon? :)

Magyar megy még, vagy a "hogy is van ez magyarul" dumát nyomjátok? :D Minden második szó angol? :D

jajj, jajj, hívhatlak amerikainak? :D Az akarsz lenni, nem ? :D

2016. máj. 2. 13:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!