Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Azt, hogy Európa hanyatlik...

Azt, hogy Európa hanyatlik gazdasági értelemben kell érteni?

Figyelt kérdés

Valóban igaz ez az állítás?

Ha igen miért? :O

2016. ápr. 17. 17:48
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
90%

"hogy életetekben nem jártatok Nyugaton"

Mert amiket felsoroltam helyeket hol vannak? Ázsiában?

A bűnügyi statisztikák meg nem sokat jelentenek egy olyan társadalomban,ahol ha feljelentesz egy sötét bőrűt,még téged büntetnek meg,hogy rasszista vagy. És a saját bőrömön is tapasztaltam,hogy míg pl. az első bécsi látogatásom alkalmával még nyugodtan sétálgathattam a városban,legutóbb már próbáltak arabok kirabolni. És nem ez alapján az egy eset alapján mondom,amit,mielőtt a fejemhez vágnád.

Az hogy gazdaságilag jól teljesít egy adott terület,meg nem sokat jelent. Botswana is jól teljesít gazdaságilag,attól még tengernyi problémájuk van.

Társadalmilag meg mindenképp a szakadék szélén vannak,sajnos ez a balliberális fertő teljesen elvette az emberek eszét.

2016. ápr. 17. 20:15
 12/26 anonim ***** válasza:
88%

Nem igaz.

Ebben a pillanatban az Európai Unió a világ legnagyobb gazdasága, és egységes piaca. Igen, az USA-nál is nagyobb (egy picivel) és az életszínvonal is az egyik legmagasabb a világon.

Elolvastam a cikket amit küldtél.

Na most, a probléma az, hogy a cikk nem mesélte el a teljes valóságot, hanem csak "helyekkel" dolgozott.

Először is tisztáznunk kell mi fontosabb számodra/számunkra:

Egy adott ország teljes gazdasági termelése

avagy

a PPP ami egy adott ország állampolgárainak vásárlóerő paritását méri (mennyire élnek jól az emberek)

Ha a teljes gazdaságot nézzük, akkor nincs kizárva, hogy pár évtizeden belül az EU lecsúszik a 2-3-4-ik helyre.

Viszont, ha a PPP-t nézzük akkor az EU továbbra is a világ egyik leggazdagabb helye lesz.

Egy példával:

Kína gazdasága körülbelül 50%-az EU-nak.

Viszont a PPP-je csak körülbelül harmada az Európainak (EU 28).

Összefoglalva lehetséges, hogy az Európai Unió veszít gazdasági és világpolitikai befolyásából, viszont a népesség jóléte garantáltan nőni fog, és továbbra is a világ egy leggazdagabb régiója lesz.

2016. ápr. 17. 20:21
 13/26 anonim ***** válasza:
25%

"Ostoba károgás az egész. Európa erősebb mint a történelem során bármikor."

Csak a te képzeletedben. A valóság nem egészen ezt tükrözi. :D

2016. ápr. 17. 22:13
 14/26 anonim ***** válasza:

#6 Európáról volt szó, nem egyes államokról.

#9 Mondjuk azért hogy itt kiskirályként élhet a nyugati megtakarításaiból? Vajon miért csak visszavonult, gazdag vagy nyugdíjas emberek jönnek ide, pályakezdőből miért nem jön egy sem?

#13 Nyilván ezt meg is tudod indokolni, alátámasztani. De úgy is jó ha bevallod hogy csak az esztelen gyűlölet fröcsög belőled.

2016. ápr. 18. 00:07
 15/26 anonim ***** válasza:
66%

Ja igen, el is felejtettem, hogy amikor a támadhatatlan tényekkel szembesülnek a károgók, akkor jönnek azzal, hogy hamisítják a statisztikákat, mert ők azt nem hiszik. S mint tudjuk amit ők nem hisznek el, az nem is lehet úgy. Az a valóság, amire ők mondják rá. Véletlenül se fordulhat elő az, amit írtam, hogy azt látják, amit tudat alatt látni is akarnak.

Közben meg Magyarországon jelentősen nagyobb eséllyel (1,3 gyilkosság 100e főre) ölnek meg, mint bármelyik migránsbarát országban, ahol 0,7-1,0 környékén van a legtöbb ilyen adat.

2016. ápr. 18. 02:04
 16/26 anonim ***** válasza:
Minden hanyatlik ami kapitalista. Ez várható volt.
2016. ápr. 18. 07:35
 17/26 anonim ***** válasza:

Európa virágzik és úgy gazdasági, mint kulturális értelemben felszálló ágban van.

Ha az EU belső integrációja felgyorsulna és létrehoznánk az Európai Egyesült Államokat, akkor az ma egyértelműen a Világ elsőszámú nagyhatalma lenne minden téren maga mögé utasítva az USA-t és Kínát is.

[link]

2016. ápr. 18. 12:31
 18/26 anonim ***** válasza:

Nyugat-Európa virágzik és fejlődik, miközben Kelet-Európa már megint kezd lemaradni, pedig még a korábbi hátrányait sem dolgozta le.

A migránsokat már évtizedek óta nagyobb mennyiségben befogadó országok gazdasága, közbiztonsága, oktatási és egészségügyi rendszere, kulturális és tudományos élete egyaránt sikeresebb, jobb, magasabb színvonalú, mint a migránsokat be nem fogadó, lemaradó kelet-európai országoké.

A kulturális sokszínűség, jogállamiság, határok nélküliség, társadalmi szolidaritás, iskolázottság és a liberális demokrácia előnyei bizony pénzben is mérhetőek!

2016. ápr. 18. 12:36
 19/26 A kérdező kommentje:

De azt mégis mivel magyarázzátok, hogy az előrejelzések alapján gazdasági visszaesés várható??

2050-re Németország a mostani 5. helyről a 10.re kerül elvileg...

[link]

2016. ápr. 18. 17:07
 20/26 anonim ***** válasza:

"amikor a támadhatatlan tényekkel szembesülnek a károgók"

Támadhatatlan tény? Szóval pár statisztika támadhatatlan tény?

Különben nem tudtam mennyire tudtad értelmezni,amit leírtam,de egy szóval sem mondtam,hogy hamisítanák a statisztikákat,csupán azt,hogy nem nyom sokat a latban olyan helyeken,ahol a nem európaiak kis túlzással bármit megtehetnek.

Egyébként nem csak nyugdíjasok jönnek,ajánlom figyelmetekbe a következő interjút:

[link]

De mindegy. Én okos enged alapon lezártam ezt a vitát,aztán majd meglátjuk kinek lesz igaza.

Sziasztok.

2016. ápr. 18. 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!