A skandináv szomszédok is ugyanúgy utálják egymást, mint mi pl. Romániát, Szlovákiát?
Nem pontosan értettem, miért gondolod, hogy én például utálnám bármelyik szomszédos országot.
Ne magadból, és a rosszul szocializált szakmunkásokból indulj ki kérlek.
Innentől azt sem értem, ha mi magyarok alapvetően nem utáljuk a környező országok polgárait, hogyan merülhetne fel bárkiben is, hogy nálunknál civilizáltabb népek miért tennék ezt???
Nem vagyok szakmunkás, még tanulok :D
Apámnak PhD-je van, szerintem tanultabb a családom mint a te egész pereputtyod, szóval felesleges személyeskedned, mert rosszul jössz ki belőle :D
A románok szó szerint gyűlölik a magyarokat, ez tény. Elég retardáltnak kell lenni, hogy valaki ezt ne lássa.
Amúgy meg ha nem tudsz a kérdésre válaszolni, felesleges kinyitnod a szádat, csak büdi lesz.
Inkább csak élcelődnek egymással,tényleges utálat nemigazán van.
A finnek és svédek gyakran leszólják egymást,de egyébként teljesen békésen megvannak egymás mellett. A finnországi svéd kisebbség(ami még a középkorban került oda amikor a svédek meghódították a finneket) autonómiája és nyelvhasználata teljes mértékben biztosítva van,nem éri őket semmi diszkrimináció és sok a vegyes-házasság is. A svéd-finn ,,ellentét" meg ugyebár amiatt van,hogy a svédek évszázadokra meghódították Finnországot amíg az oroszok fel nem váltották őket(az oroszok még sokkalta népszerűtlenebbek a finnek körében mint a svédek.)
A svédek-dánok között is van valamiféle kölcsönös rivalizálás,aminek szintén történelmi okai vannak(a svédek és a dánok a történelem során szinte állandóan versenyeztek egymással,hogy ki legyen a domináns hatalom a környéken.)
A norvégokat pedig a svédek és a dánok kissé lenézik igazából minden alap nélkül. Butának és elmaradottnak tartják őket és amik minálunk a rendőrviccek azok a svédeknél és a dánoknál a norvég-viccek. Cserébe a norvégok nagyképű sznoboknak tartják a dánokat és a svédeket.
De mint mondtam ezekkel csak ugratják egymást tényleges gyűlölködés nincsen.
"A norvégokat pedig a svédek és a dánok kissé lenézik igazából minden alap nélkül. Butának és elmaradottnak tartják őket"
Viszont tudtommal a norvégok a leggazdagabbak közülük, ha az 1 főre jutó GDP-t nézzük. :D
Ezen kívül Svédország meg Dánia között is van egy ilyen "feszültség". De tényleg inkább csak humoros.
Pl. svédországi nagybátyámmal mentünk Dániába, és angolul beszéltünk valakihez. Megkérdezte hogy honnan jöttünk, és a nagybátyá mondta, hogy Svédországből. Ő meg: "Na, svéd vagy, aztán nem érted már meg a mi nyelvünket?".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!