Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szerintetek mi lesz a menekült...

Szerintetek mi lesz a menekültválság végkimenetele Európára nézve?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 6. 18:38
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

"azonban éjszaka a 8ker mélyébe ép eszű ember nem járkál egyedül de még társasággal is ritkán."

Én rendszeresen járok a 8ker mélyébe, általában este 7 és hajnali 3 között. Nem ritkán 1-1 csinos lány társaságában. Nem raboltak el/ki minket, meg se szólított még ott senki rosszarcú.

Ettől még tisztában vagyok azzal, hogy nem Budapest közbiztonságának csúcsa a kerület, de a fenti mondat sem igaz.

"menekült áradat kb 2 éve kezdődött tehát ez simán lehet már 10%-on is."

Ha a saját számaid alapján utánaszámolsz, az jön ki, hogy Franciaországban a 10%-hoz 2,6 millió új muszlimnak kellett volna érkeznie. Ehhez képest tudjuk, hogy egész Európába összesen jött ennek a fele, tehát ez nem igaz.

"Nos ha azt vesszük hogy az iszlám vallásúak szaporulata jóval magasabb mint az "őslakosoknak" ez tény."

Magasabb, bár kérdés, mit nevezünk "jóval magasabbnak".

A teljes muszlim világban az egy családra jutó gyerekek száma 1995 és 2010 között 4,3-ról 2,9-re csökkent (Doug Sanders adatai alapján), további csökkenést prognosztizálnak. A Wikipedia a Pew alapján 3,1-et ír, nem tudom, mitől az eltérés, de végülis kb. ugyanaz. Országonként pedig még kifejezetten alacsony számokat is találhatunk, például a jelenlegi válság legnagyobb donor országában, Szíriában konkrétan csökkent a lakosság a háború előtt. Iránban a születési ráta 1.7, ami nagyjából megegyezik az európai átlaggal.

A nagy születési rátájú országok közül Mali lehet érdekes, mivel nekik hagyományosan vannak francia kapcsolataik és 2015-ben a világ egyik legnagyobb termékenységét produkálták (6 körülit).

A szőnyeg alá szokták söpörni, pedig ez az egyik legfontosabb a témában: a bevándorlók szaporulata egy generáción belül jelentősen esik, az asszimilációnak része az is, hogy a családmodellt is átveszik: kevesebb gyerek, jobb életszínvonallal. Ettől még lehet, hogy több gyerekük van, mint az átlag Európainak, de itt már tizedekről és századokról beszélünk.

"Tehát ismét mobdom hogy 1-2 nemzedék és a muszlimok el fogják érni az 50%-ot Franciaországot."

Ez a mondat nincs összefüggésben a fölötte lévőkkel. Az adatok előtte korrektek, de ezt nem támasztják alá.

Például ezt mondod előtte:

"a gyerekek 23.9%-ának legalább 1 szülője külföldi főleg afrikai"

Valóban. De az afrikaiak nem mind muszlimok. Afrika 45%-a keresztény, 40%-a muszlim. Ráadásul a szülők nem szükségszerűen örökítik át a vallásukat. Sok első generációs muszlim bevándorló már maga sem gyakorolja a vallását, kikerülve a muszlim családi környezetből és ugye egy vegyesházasságban pláne kérdéses, hogy milyen vallású lesz a gyermek.

"kötelező ramadán" - ?? erről írnál többet, ilyesmiről sose hallottam. Törökország valóban éppen vallásos törvénykezés és autokrácia irányába halad, de még mindig vallásszabadság van ott - és kérdéses is, hogy az utóbbi változások hosszú távon mit eredményeznek; volt példa rá, hogy a hadsereg megvédte az állami vezetés ellenében Törökország szekuláris, kemal atatürki hagyományait.

"átlagosan 12%-al nő a lakosság pusztán bevándorlásból."

Ez hol van? Átnyálaztam, de nem találom ezt az adatot.

Viszont azt írják a Demographics_of_France wikiben, hogy 229 600 bevándorló érkezett 2012-ben az egész világból összesen, minden vallásból (!) a franciákhoz.

Ha ezek mindegyike muszlim lenne (ami nyilván messze nincs így), akkor is csak 5,7%-os növekedés jön ki nekem, nem 12%. Szerintem itt valamit benézhettél.

2016. ápr. 15. 01:20
 32/34 anonim ***** válasza:
68%

A demografiai vita hulyeseg.

Az iszlamizalodas nem attol fugg. Ha 50%+1 fo a muszlim, akkor az iszlamizalodas? De ha 50%-1 fo a muszlim, akkor az nem iszlamizalodas?

Na ugye!

Eppen eleg, hogy egy allam szavazoinak 1/4-e legyen muzulman, es az orszag maris megvaltozik.

Pedig ez a szam ugye nem elerhetetlen a kozeli 30-50 evben, kulonos tekintettel arra, hogy az ott szuletettek automatikusan szavazati joggal fognak rendelkezni.

Tehat akik az 50%-os demografia fele terelik a kerdest, azok egyszeruen vagy tevednek, vagy szandekosan segitik Europa iszlamizalodasat.

2016. ápr. 15. 07:59
 33/34 anonim ***** válasza:
Az előttem szólónak adok teljes egészében igazat.
2016. ápr. 15. 08:53
 34/34 anonim ***** válasza:

" az ott szuletettek automatikusan szavazati joggal fognak rendelkezni. "

Az állampolgárságot Európában általában nem a születés helye szerint kapják az emberek. Ez a rendszer (Jus soli) a világon is csupán 30 országban él - közöttük ugye a legfontosabb az Egyesült Államok.

Közben megnéztem: Franciaországban elvileg meg lehet kapni születés alapján az állampolgárságot - nyilván náluk ez összefüggésben van a külbirtokokkal és az erős Maghreb-kapcsolattal, a legtöbben onnan is kapnak állampolgárságot. (Más forrásokban nincs benne FRO ebben a halmazban, gondolom azért, mert nem JÁR, csak Kérvényezhető az állampolgárság)

Viszont Németországban a helyben születettek csak tartózkodási engedélyt kapnak.

2016. ápr. 16. 10:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!