Szerintetek mi lesz a menekültválság végkimenetele Európára nézve?
Először is, az Európai Uniónak közös bevándorlási illetve menekültügyi politikája lesz, ezzel folytatódik az európai integráció.
Másodszor, az elkövetkező időben több terrortámadásra számíthatunk ami miatt meg fog nőni a kormányzati ellenőrzés és megfigyelés.
Harmadszor, Görögország végérvényesen kiírta magát a komolyan vehető országok közül, illetve a Schengeni egyezmény csak korlátozottan fog ott érvényesülni.
Továbbá az egész Európai politika jobbra fog eltolódni. Az Orbáni illetve a Le Pen-i irányba (NEM a Jobbik irányába). A baldoldali és az úgynevezett "liberális" pártok leírták magukat, a következőévekben szerintem egy választást sem fognak nyerni.
És a Brexit egyre valószínűbb, mivel az angolok nem hülyék, és nem akarják befogadni a sok ingyenélőt illetve illegális bevándorlót.
Végszóként:
Több ilyen illegális bevándorlási hullám nem lesz.
És ezzel vége is a menekültválságnak.
(szerintem a Török-Eu megállapodást meg úgysem fogják betartani mivel a balkáni útvonal lezárásával okafogyottá vált a dolog.)
Nem szabad bedőlni a szándékos manipulációnak:
Szerintem a menekülteket befogadó államokban megerősödik a demokrácia és azzal együtt a gazdaság is fellendül. Európa megerősödik, de a rasszista, nacionalista kelet-európai államok leszakadhatnak és lemaradhatnak, ahogy ez eddig is történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!