El tudnátok képzelni Belgium felosztását Franciaország és Hollandia között?
Mondjuk úgy hogy a déli rész megy Franciaországhoz, az északi meg Hollandiához, Brüsszel pedig vagy önálló városállam lenne, vagy Berlinhez hasonlóan kettéosztanák, egyik része Fro-hoz másik része Hollandiához kerülne.
Drábik János szerint Belgium a Rotschildok bábállama. Nem is értem hogy Hitler idejében miért nem oszlatták fel.
Drábik :DDDDD hagyjuk már, szégyen az az ember, mindenrl ír, amiben szenzáció van, Hitler zsidó volt, Jézus magyar, Buddha meg a Mecsekben született
én az ilyen alternatívtörténelmesbarmokat szándékos hülyítésért kivégeztetném
Belgium felosztásának a terve amúgy nem valami nagy újdonság, már régóta fennáll ennek a lehetősége, de én is azon a véleményen vagyok, hogy ez nem fog bekövetkezni.
A felosztást egyedül Flandria akarja, de ők is azért, mert igazságtalannak tartják, hogy ők jóval többet fizetnek a közösbe mint Vallónia. Kiszámították, hogy minden egyes flamand a befizetett adójából napi 3 euróval támogatja Vallóniát, mert Vallóniában néhol iszonyú magas a munkanélküliség. A flamandok egyszerűen unják, hogy ők finanszírozzák az ország szegényebb részeit, ráadásul úgy, hogy a flamandok vannak többségben az országban.
Mellesleg a szétválás a flamandok körében sem annyira népszerű. Vannak az ötletnek támogatói, de korán sem olyan hatalmas mozgalom ez, hogy reális célokat érjen el. Meg ott van a szétválásnál felmerülő legnagyobb probléma: Brüsszel.
Brüsszel francia (vallon) város, ugyanakkor nem tartozik Vallóniához, hanem külön közigazgatási egységet alkot Belgiumon belül, de teljes egészében Flandria veszi körbe. Brüsszel régen flamand város volt, mára már teljesen elfranciásodott. Mindkét nép magának akarja Brüsszelt, és pont emiatt lehetetlen a szétválás.
Ha mégis szétválnának, Flandria inkább független állam lenne, míg Vallónia menne Franciaországhoz.
"Ha mégis szétválnának, Flandria inkább független állam lenne, míg Vallónia menne Franciaországhoz."
Én is azt gondolom hogy így történne, a flamandok állítólag nem szeretik a hollandokat és viszont. Brüsszel lehetne független városállam mint az EU fővárosa. Az arabokat meg kell próbálni távozásra bírni Brüsszelből, persze ez csak akkor lehetséges hogyha a közel keleten, észak Afrikában stabil békét sikerül teremteni és azt megszilárdítani. Ez pedig csak úgy lehetséges ha sikerülne ott gazdasági fejlődést elindítani, mondjuk a nagy német, francia autógyárak egy részének odatelepítésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!