Menekülni kell Romániából magyarként?
- Egyre több magyart hurcolnak meg, nyilvános okok, bizonyítékok nélkül ejtenek fogságba.
- Megtiltják hogy magyarok legyünk: (magyar, székely zászló közterületen tilos, magyar feliratok tilosak, székelység történelmet tanítani tilos, rendőrök megbüntetnek ha magyarul szólsz hozzájuk stb. stb.)
És közben a nyugati politikusoktól olyanokat lehet olvasni hogy dicsérik Romániát kisebbség védelem terén.
Szerintem ha semmi nemzetközi következménye nem lenne, ezek egyenként minden magyart kivégeznének, politika terén nem merek dolgozni itt mert engem is bebörtönöznének attól félek...
Lesz itt valaha változás? Nem lenne korszerű átnevezni az országot Náci-Romániának?
@10
"A román szó birodalmi polgárt és nem népet jelölt. Az utóbbi fogalom a 19.-dik században megy át a köztudatban, akkor is rumánként, nehogy összetévesztendő legyen a roman(római)-val"
A román szó a romani vagyis a cigány szóból ered, Románia nevének szó szerinti jelentése Cigány Föld.
Ja és ne youtubról tájékozódj, annyi tudománytalan hülyeség van a neten hogy nem igaz.
,,Nem teljesen igaz amit mondasz. A rendőrök ha mindent betartasz, akk nem köthetnek beléd. Viszont a román magyarok se olyan szabály tisztelők. Amikor vezetnek soha nem isznak, amikor dolgoznak sose lopnak és semmi ilyen nem történik ott, tudom de nincs okom gyanakodni. Csak pont olyanok ott is mint itt."
Ismerősömék azért kaptak büntetést mert rágták a füvet (közterületi rongálás címszó alatt), holott semmit nem csináltak, csak unatkozott a rendőr, s aztán bizonyítsd be hogy nem így volt.
@13
Félreértettél, ahogyan a lepontozók is. A vlachok a 7-8 sz-ban amikor bejöttel a szlávok a Balkánra a folyók mellé felzavarták a vlachokat a hegyekbe, akik egy nagyobb hányada a mai Havasalföldön telepedett le. Ezután jöttünk mi a 9. sz.-ban (ha elvetjük a hun-magyar elméletet és a finnugrizmusban hiszünk).
Így szól a vlach-elmélet. Ez szerint a románok előbb itt voltak mint mi.
De azt akarom mondani, hogy ez téves. Mert olyan, hogy román azt leírtam a 12-válaszban. Ez csak egyszerű keverék nép, ahogyan te is írtad a 6-válaszban. A nelvük is csak a latinból lett lopva. Ha csakugyan dákok vagy vlachok lennének, akkor most azoknak a nyelvét beszélnék.
Ők se értették, csak a szép összegű büntetést.
Amúgy meg az ha valaki elkezdi rágni a füvet az is rongálásnak számítana közterületen (de csak megalázásból mondta a rendőr), pl. a teheneidet se viheted ki az adott város központjába hogy rágják a sövényt, vagy pl. egy focipálya közepére...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!