Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Romániai magyarként érdemes...

Romániai magyarként érdemes szavazni az RMDSZ-re?

Figyelt kérdés
Valóban előny az ha bohócokat juttatunk be az európai parlamentbe?

2014. máj. 21. 18:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Nincs.
2014. máj. 21. 18:20
 2/12 anonim ***** válasza:
93%
Azaz, hogy nem érdemes.Szerintem.
2014. máj. 21. 18:20
 3/12 anonim ***** válasza:
21%
Román állampolgárként egy román pártra érdemes szavazni. Románia a hazád, ugyanúgy az ottani kormány döntéseitől függ az életszínvonalad, mint a magyarul 0 szót beszélő Popescu-nak a szomszédból. Attól, hogy az RMDSZ "magyar", mit tud felmutatni, amivel a hazád, Románia magasabb színvonalon fog élni?
2014. máj. 21. 18:22
 4/12 A kérdező kommentje:
Azon gondolkodom, hogy vasárnap két pecsétet ütök, egyet az UDMR-re (RMDSZ), egyet meg egy másikra. Akkor legalább nem mérgelődöm, hogy nem képviselik az érdekeinket.
2014. máj. 21. 18:23
 5/12 A kérdező kommentje:

Most elmondom nektek az igazat ha valakit valóban érdekli ez az RMDSZ. Helyi szinten egy RMDSZ-es polgármester kifejezetten kártékony tud lenni. Ha mint magyar kérem meg valamire arra gondol, hogy minek csinálja meg, úgyis szavazok rá. Ha román kéri meg valamire akkor megteszi mert hogy jó magyar akar lenni aki szereti a románokat.

Ha román a polgármester és magyarként megyek hozzá akkor megértőbb és inkább meghallgat mint a sajátom akit én juttatok a polgármesteri székbe. Jó románnak akar látszani. Szóval a magyar vezetőkkel kifejezetten szívunk.

2014. máj. 21. 18:28
 6/12 anonim ***** válasza:
81%
Én erdélyi magyarként azt tudom mondani, hogy az 1990 óta elért eredményeik, munkájuk alapján az egész párt egy szégyen.Semmi nagyobb célt nem értek el, a magyarság fogy, a szórványban lassan halálra vagyunk ítélve.Mindenkivel leültek már kormányozni, az egy szál Nagy-Románia Párton kívül.Mindenkinek benyalnak, mindenkit segítenek, a magyarság mégsem halad.Hányok tőlük.Ha nem ilyen kisebbségi helyzetben lenne a magyarság, az RMDSZ-t rég letörölték volna a térképről.
2014. máj. 21. 18:31
 7/12 anonim ***** válasza:
96%
Szlovákiában talán még rosszabb a helyzet. A 2 magyar párt között állandóak a viták, most megjelent egy 3. is, bár rájuk csak a párttagok rokonai szavaznak.
2014. máj. 21. 18:39
 8/12 anonim ***** válasza:
45%
Nekem a magyar pártok közül az RMDSZ az egyik legszimpatikusabb, Magyarországiként is szavaznék rájuk. Ne dőljetek be a Fidesz zsebében lévő pártok szirénhangjainak. Én azt látom, a realitást tekintve a maximumot kihozza a helyzetből az RMDSZ, az összes többi csak hangulatkeltés.
2014. máj. 21. 19:03
 9/12 anonim ***** válasza:

Nem érdemes. A Securitáté alapította, odarakott egy Szekus Béla nevű "költőt" vezetőnek. Aztán amikor a magyarok Erdélyben felébredtek, hogy kellene egy párt, aki képviselje őket, az RMDSZ Securitátés segítséggel könnyedén hárították, még be sem engedték jegyeztetni.

Végül is az erdélyieket senki sem képviseli sehol.

2014. máj. 21. 23:31
 10/12 anonim ***** válasza:
61%

Egyetértek, hogy bohócok. Sajnos sok magyar úgy van vele, hogy "szavazzunk arra, aki magyar", nem pedig hogy "szavazzunk arra, aki előre vinné az országot".

Eléggé meglepett, hogy a szocik milyen jól szerepeltek, pedig várható volt. A románok legtöbbje még ott tart, hogy "eddig is a szocik voltak, ezután is jók lesznem nekünk". A falusiak 80%-a még mindig úgy tudja, hogy Iliescu van hatalmon.

2014. máj. 26. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!