Nem érdekes, hogy a Közel-Kelet "legdemokratikusabb és legfelvilágosultabb" országa ezeket csinálta?
2014-es adatok.
Hivatalos számok, és adatok a pusztításról.
Izrael 2014 nyarán 50 napos háborút indított a világ legnagyobb koncentrációs tábora a Gázai övezet ellen. Erős szikla hadművelet név alatt az izraeli hadsereg július 8.-a és augusztus 20.-a között 50 napos szárazföldi és légi offenzívát indított a közel 2 milliós 360 km2-es túlzsúfolt palesztin terület ellen. Bár az ellenállási mozgalmak felvették a harcot, de ennek ellenérne súlyos károkat szenvedett az amúgy is 9 éve blokád alatt szenvedő Gáza.
A hivatalos felmérések szerint a helyreigazítás minimum 10 évbe telik majd. Ez függ a blokád felfüggesztésétől vagy megszüntetésétől is.
A palesztin emberi jogok szervezete által összeírt károk és veszteségek:
- 2260 ember vesztette életét
– 630 gyermek halt meg
– 77 család halt ki
– 10193 embernek let maradandó sérülése
– 3084 Gyerek sérült meg (33% -közel 1000 gyerek
tartósan fogyatékossá vált)
– 1800 gyerek let árva
– minden második gyerek elvesztette legalább családtagját, vagy valamelyik családtagja súlyosan megsérült
– 10 kórház rongálódott meg
– 12 Klinika semmisült meg
– 5 kórházak teljesen megsemmisült
– 44 egészségügyi központ teljesen megsemmisült
– 16 mentőautó vált használhatatlanná
– 83 egészségügyi szakdolgozói sérült meg
– 23 egészségügyi szakdolgozói vesztette életét
– 161 mecsetet ért támadás (41 teljesen, 80 súlyosan megrongálódott,)
– 16.000 lakás semmisült meg
– 470.000 ember kényszerült elhagyni otthonát (a teljes népesség közel 30%-a)
– 240.000 ember még mindig menekülttáborokban él
– 100.000 ember még mindig nincs hajléka
– 223 iskolát romboltak le
Illusztráció:
Most nem így van? A palesztin áldozatok túlnyomó többsége civil.
Az érdekes lenne. Mert akkor nem igen lőne senki sem egymásra. Mivel a palesztin rakéták nagy részét megtorlásképpen lövik (nyilván persze van kivétel).
Ha pedig igazságosak akarnának lenni akkor ők is a legmodernebb rakéták helyett sufniban összetákolt rakétákat használnának melyek még a fal túl oldalára se mindig jutnának...
" Mivel a palesztin rakéták nagy részét megtorlásképpen lövik (nyilván persze van kivétel). "
Kerdezo, itt tevedsz. Izrael RENGETEGSZER nem valaszol a Gazabol jott raketakra. Sot mi tobb, ALTALABAN NEM.
Viszont, ha mar kezd nagyon sok lenni, akkor elinditanak egy akciot, amit szeretnenek minel elobb befejezni. Az izraeli akcio celja MINDIG, hogy a "csepego raketak" tovabbi "csepegeset" megallitsak.
Lehet igazságosabb lenne, de ugye a háborúban mindent lehet. Volt idő amikor az arabok mögött állt a technológiai fejlettség mégse tudtak vele élni.
Nem értem, hogy a 48-as válaszomat miért hagytad ki. Miért másabb a Gázai-övezet? Ciszjordániában is palesztinok lakják mégse indítanak ellenük támadást és a Fatah se lövi Izraelt. Miért nem ilyen jelentéseket olvasni. Persze vannak kisebb konfliktusok, de nem ilyen veszteségek.
"Mivel a palesztin rakéták nagy részét megtorlásképpen lövik (nyilván persze van kivétel). "
Pont az Erős szikla hadművelet volt a válaszcsapás, mivel a hadművelet 2014. június 8-án kezdődött, amikorra már legalább 40 rakétát lőttek ki Izraelre.
A blokádot pedig Egyiptom is fent tartja, úgyhogy Izrael nem biztos, hogy magára maradna-e harcba.
"Mivel a palesztin rakéták nagy részét megtorlásképpen lövik."
Még csak ötödike van, de nálam megvan a hónap leghülyébb kommentje. Egy dolog palesztin szimpatizánsnak lenni (ahhoz is kell azért egy lelki állapot, de valahol meg tudom érteni őket), de ilyen állatságokat kitalálni..
Gondolom a kérdező a yom-kippuri háborút is úgy mesélné el, hogy Izrael galádul megtámadta a legszentebb vallási ünnepe alatt az összes szomszédját.
Akik tényleg gondolkoznak azon (nem a kérdező, neki már mindegy, legfeljebb az segítene rajta ha a megkapná a Gépnarancsos kezelést), hogy ebben a konfliktusban melyik fél az, amelyik hajlandó lenne a békére, nézze meg, hogy mit tanítanak a gyerekeiknek. Izraelben szerintem senki sem meséli pár éves gyerekeknek, hogy a másik fél nem ember, és meg kell ölni..
#53 #54
Részletesen elmagyarázzák a leggyakoribb tévhitekre a válaszokat:
(érdekes, hogy a néci Németország is ugyanazt a propagandát használta, amit ma Izrael)
+++++++++++
„Izraelben szerintem senki sem meséli pár éves gyerekeknek, hogy a másik fél nem ember, és meg kell ölni..”
Akkor ajánlom ezt a képsorozatot:
Meg javaslom az izraeli igaszságügyi miniszernő beszédét is:
https://www.youtube.com/watch?v=ihFBlipAAwc
Mellesleg az is érdekes, hogy ha a cionisták ilyen jó emberek, akkor vajon miért csinálnak terhes anyák és kesgyerekek lelövésére buzdító pólókat?
https://www.youtube.com/watch?v=9mJp5d3ffP8#t=94
És érdekes Abbas szavai is:
https://www.youtube.com/watch?v=Z0x5jCjN-Zs&feature=youtu.be..
"Akkor ajánlom ezt a képsorozatot: "
Ez komoly, tudod hány ezer ilyen képet lehetne elővenni akár itthon is, mikor egy gyereknapra vagy más nyilvános eseményre kivonul a honvédség vagy a rendőrség. Most akkor ezt az jelenti, hogy Magyarország semmivel se másabb?
NA mindegy további jó szórakozást, látom a mai kérdésed is igen népszerű az emberek között. Igazából nem tudom miről szól, mert túl hosszú, hogy végig olvassam, de látom megint az a csúnya atlantisták készülnek valamire. Erre a válaszra pedig nem kell reagálnod, mivel úgyis kitörlöm a megválaszolt listák közül ezt a kérdést, úgyhogy többet úgyse reagálok rá. További jó harcot a elnyomó, zsarnoki cionista hatalom ellen.
Azok a zsido gyerekek a fegyverekkel - tudod micsoda?
LATRUN!!! Ez egy katonai szabadteri muzeum, fegyverek vannak kiallitva, tankok, felmaszhatsz a tankokra, meg egy regi hadihajo is ott van, abba is bemehetsz.
Ezen kivul minden evben egy napon, a "Fuggetlensegi Napon", a belepes ingyenes, ilyenkor sok ott a nagy csalados latogato, a fiuk pedig elvezik kezbe venni a fegyvereket, belenezni a katonai tavcsovekbe.
Na ezek a felvetelek Latrunban keszultek, egy ilyen Fuggetlensegi Napon.
Érdekes, a Honvédség különböző rendezvényein kölyökkoromban én is taperoltam kézifegyvereket, másztam fel BTR-re, T72-re. Közben biztos le is fotóztak. Valahogy mégsem mentem át Szlovákiába öregeket késelni. Mint ahogy a képeken látható zsidó kölkök sem mászkálnak át gyilkolni, ellentétben palesztin kortársaikkal. De ha mégis megtennék, akkor a szüleik olyan életfogytigot kapnának, hogy öröm lenne nézni, míg a palesztinoknál parádét szerveznek a szülőknek és életjáradékot kapnak. A különbség szerintem ott van ezen kívül, hogy attól még mert valaki megtapizik (egy jó eséllyel hatástalanított) fegyvert, nem fog senkit legyilkolni, ellenben ha gyerekkora óta arra kondícionálják, akkor viszont de. https://www.youtube.com/watch?v=aV9M3mmqOII
Kérdező tisztában van azzal, hogy egy olyan mozgalmat támogat, ami aktívan használ gyerekkatonákat? Ez nem zavarja azért egy kicsit? Vagy itt is valahogy meg lesz magyarázva, hogy nem is úgy van, de ha mégis, akkor az atlantisták tehetnek róla ("ez tény")?
"A palesztin áldozatok túlnyomó többsége civil. "
Ez HAZUGSÁG.
A legutóbbi ( 2014 lúl - aug ) konfliktusban meghalt gázaiak CSAKNEM FELE ( 44% ) NÉV SZERINT AZONOSÍTOTT TERRORISTA ( hamasz, iszlám dzsihad, vagy más szervezetben )
( azért írom, hogy HAZUGSÁG, nem egyszerûen valótlan, mert egyszer már közöltem a valóságot, tehát a valóság ismertében történt a valótlan állítás, ezt nevezik HAZUGSÁGnak. )
"érdekes Abbas szavai is"
amirõl a BBC azt írta: "ne hidd el, amit abbas hazudik!".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!