Felfog bomlani valaha az Európai Unió?
Figyelt kérdés
2016. jan. 13. 20:13
1/11 anonim válasza:
Lazábbá válik.
A migrációs válság miatt, jelentősen megnőttek az érdekellentétek.
3/11 anonim válasza:
A kérdés elméleti, hogy valaha, akár a távoli jövőben vagy óhajtó jellegű, vagyis szeretnéd, ha felbomlana?
Előbbi esetben, előbb-utóbb biztos, a történelemben semmi sem tart örökké, bár a technológia fejlődésével a világ inkább a globalizáció/integráció felé halad, mintsem az izoláció/fragmentáció felé.
Ha az utóbbi, akkor a belátható jövőben elég valószínűtlen. A feszültségeket inkább kezelik átszervezéssel, mint felbontással. A világgazdasági viszonyokat tekintve egy egységes Európa előnyösebb, mint egy megosztott.
4/11 A kérdező kommentje:
Szeretni nem szeretném:D Találtam egy videót, és annak hatására írtam a kérdést.
2016. jan. 13. 20:33
5/11 anonim válasza:
Bizonyára sokat fog még változni, bizonyos területeken lazulni fog az integráció, más területeken elmélyülhet, lesznek tagállamok melyek kilépnek vagy részben kilépnek (pl. schengenből, euróövezetből), lesznek államok, melyek belépnek. Valamilyen formában biztosan megmarad, mivel nagyon kevesen gondolják Európában, hogy fel kellene számolni az egészet.
6/11 anonim válasza:
Szerintem erősödni fog, és ez alatt azt értem, hogy szorosabb lesz az együttműködés, 50 éven belül lesz Európai Egyesült Államok. Ha nem, akkor szétesik, és nem a migráns válság miatt, hanem gazdasági okokból, egységes adópolitika, részben közös költségvetés nélkül ugyanis az egész nagyon sebezhető gazdaságilag, különös gondolok itt az eurózóna válságára.
7/11 anonim válasza:
Igen! Ha nem kis távlatokban gondolkozunk, akkor mindenképpen. A Római Birodalom is hatalmas kiterjedésű, megdönthetetlennek látszó hatalom volt. Aztán elmúlt. Lett helyette más. Az unió helyett is lesz.
8/11 anonim válasza:
Igen, a 2020-as zombi apokalipszis után.
9/11 anonim válasza:
Ahhoz sokkal több kellene, hogy felbomoljon.
10/11 anonim válasza:
Egy zombi apokalipszisnél mi több kellene?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!