Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az Arab Liga lehet valaha...

Az Arab Liga lehet valaha olyan, mint az Európai Unió?

Figyelt kérdés
2014. aug. 2. 10:56
 1/7 anonim ***** válasza:
44%

Nem igazán.

Az arab népek túl primitívek hozzá, hogy ilyen mértékben összefogjanak.

Nekem van egy tunéziai ismerősöm és ő mesélte, hogy úgy általában az összes szomszédjukat ki nem állhatják és azok is egymást.

2014. aug. 2. 11:06
 2/7 anonim ***** válasza:
71%
Bár amikor zsidókról van szó, akkor egyből nagy az egyetértés köztük.
2014. aug. 2. 11:07
 3/7 anonim ***** válasza:
88%
Az Arab Liga más céllal jött létre, mint az Európai Unió.Ezért nem is lehet olyan.
2014. aug. 2. 11:07
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen, minden régiónak megvan a maga kezdeményezése hasonló gazdasági/politikai céllal. Délkelet-Ázsia, Latin-Amerika, Afrikai Unió is van... stb. Talán az EU jutott a legtovább ebben az együttműködésben.
2014. aug. 2. 11:34
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

#1 "úgy általában az összes szomszédjukat ki nem állhatják és azok is egymást."

Ez mintha nekem ismerős lenne valahonnan. :)

2014. aug. 2. 12:34
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem, de van 6 arab ország ami már hasonló irányba tart. Olvass utána:

[link]

2014. aug. 2. 13:00
 7/7 anonim ***** válasza:
54%

Az arab (iszlám) kultúra a középkorban világszínvonalú volt, ők mentették át az utókornak az ókori klasszikusokat és kiemelkedő tudósaik, mérnökeik, orvosaik voltak. Ma egyes arab országokban ismét fellendülőben van a kultúra, tudomány. Egyetemeket alapítanak, ahová a világ minden tájáról meghívnak vendégprofesszorokat és az arab hallgatók is megjelennek a világ minden rangos egyetemén.

Én remélem, hogy az arab világ is újraéled, egyesül és megtisztul a mostani problémáitól. Ha túl lesznek a nehézségeken, leküzdik a saját szélsőségeseiket, akkor újra nagy nemzet lehetnek és valóban létrehozhatják a maguk virágzó unióját. Az EU számára ez nagyon jó lenne, mert egy ilyen békés, kulturált Arab Unió elsőszámú partnerré és szövetségessé válhatna már csak a földrajzi közelség, de a közös mediterrán múlt miatt is. Talán velük együtt létre lehetne hozni egy közös Uniót is, a Földközi tenger medencéjében, a régi Római Birodalom határai között, de a mai EU egészét is magába foglalóan.

A kérdés inkább a "valaha". Vagyis, hogy mennyi idő kellene ehhez. Hát én félek, hogy legalább 100 év, de örülnék ha menne hamarabb is.

2014. aug. 4. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!