Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mennyi idő alatt csökkenhet...

Mennyi idő alatt csökkenhet le az őslakosság aránya 50% alá a nyugat-európai országokban? Tudom, hogy sok nagyvárosban már most is ilyenek az arányok, de vidéken még relatíve kevés a bevándorló.

Figyelt kérdés
2016. jan. 11. 14:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
47%

"Abból az 500 millióból is csak 300-350 a fehér őslakosság."

Igen, ezt is beleszamoltam, meg a termeszetes fogyas es szaporodas kozti kulonbseget. Meg evi egymillio menekulttel is tobb szaz ev. De teljesen nyilvanvalo hogy nem lesz evi egymillio menekult.

2016. jan. 11. 22:07
 12/13 anonim ***** válasza:

"Ha azzal számolunk, hogy évente átlag 500 ezer bevándorló telepedik le végleg Németországban a következő évtizedekben, akkor 50 év, amíg az őslakosság kisebbségbe kerül."

Ezt azert levezethetned hogy hogyan jott ki matematikailag.

Egyebkent meg ahogy irtad: egy csomo nemetorszagi bevandorlo europai szarmazasu, nekik a gyerekeik mar echte nemetek lesznek, az unokaik meg plane.

De igy jar sok muszlim vagy muszlim hatteru csalad is, legfeljebb kicsit jobban tartjak a hagyomanyaikat es a nyelvuket, mint pl. a torokok, de egy atlagos sokadik generacios torok szarmazasu nemet nem sok vizet zavar.

2016. jan. 11. 22:12
 13/13 anonim ***** válasza:

Úgy becsültem, hogy az őslakosságnál marad a következő évtizedekben is az alacsony 1,3 körüli termékenységi mutató, folytatódik a természetes fogyás és a számuk 50 év alatt 46 millióra csökken. Ezt csökkentheti még az elvándorlás.

A bevándorlók, bevándorló hátterű személyek száma jelenleg kb. 18 millió. Ehhez hozzávéve évi fél millió bevándorlót és feltételezve egy nagyobb termékenységi rátát és természetes növekedést körükben, akkor az ő számuk 50 millió fölé nőhet.

2016. jan. 12. 00:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!