Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Costa Rica az USA-hoz tartozik...

Costa Rica az USA-hoz tartozik, vagy még önálló ország?

Figyelt kérdés
És ha valaki le akarna ott telepedni annak az amerikai vagy Costa Ricai-i állampolgárságot kell majd megszerezni?

2015. dec. 23. 17:56
 1/7 anonim ***** válasza:

Costa Rica független állam, sosem volt amerikai fennhatóság alatt. Costa ricai állampolgárok.

Nem véletlen Puerto Ricóval keverted össze?

2015. dec. 23. 18:56
 2/7 anonim ***** válasza:

Kevered kérdező Costa Ricát Puerto Ricoval.

Costa Rica:

[link]

Puerto Rico:

[link]

Puerto Rico társult állam, így elvileg az USA-hoz tartozik, nem független. Costa Rica pedig egy független (és a legnormálisabb) Közép-Amerikai ország.

2015. dec. 23. 19:17
 3/7 A kérdező kommentje:
Igen Puerto Rico-ra gondoltam és nem Costa Rica-ra. Nem értem hogy keverhettem össze?! :D
2015. dec. 23. 19:32
 4/7 A kérdező kommentje:
Tehát akkor ha Puerto Rico-ba akarnék költözni és állampolgárságot akarok ott akkor amerikai állampolgárnak kell majd lennem?
2015. dec. 23. 19:38
 5/7 anonim ***** válasza:

Maradj ott Bivalybürgözdön barátom. Ilyen egyértelmüen minimalis földrajztudással a jó ég tudja hol érnél véget.

Ne rizikózd meg a dolgot.

2015. dec. 24. 00:14
 6/7 anonim ***** válasza:

"Puerto Rico államformája elnöki köztársaság, státusza társult állam. Mint az Amerikai Egyesült Államok társult állama, viszonylagos függetlenséggel rendelkezik, de nem választ saját elnököt, hanem az Egyesült Államok többi államához hasonlóan, itt is kormányzót választanak. Az elnöki köztársaság vezetője tehát a kormányzó, illetve közvetetten az Amerikai Egyesült Államok elnöke, jelenleg Barack Obama"

Magyarul az ott élők is amerikai állampolgárok.

2015. dec. 24. 08:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Visas and Residence Permits for Puerto Rico

As an unincorporated territory of the United States, Puerto Rico has no government body dealing with external affairs. It is therefore subjected to US policy making in areas such as foreign relations, trade, customs administration, immigration and emigration, nationality and citizenship, etc. This means that you will have to go through US immigration authorities in order to get your visa before moving to Puerto Rico.

Getting a residence and work permit for the US is notoriously difficult if you are not going there on a traditional expat assignment. A basic distinction is made between immigrant and non-immigrant visa categories, which also applies to most foreigners moving to Puerto Rico. Applications for a non-immigrant visa for a temporary relocation to Puerto Rico can be made online through Travel.State.Gov. However, you still need to schedule an interview appointment at the US embassy or consulate at your place of residence before going to Puerto Rico.

Residents of countries who take part in the Visa Waiver Program can move to Puerto Rico without a visa if their stay does not exceed three months. However, they cannot take up employment during that period and they must register with the Electronic System for Travel Authorization (ESTA) before moving to Puerto Rico. Please consult our article on Moving to the USA for more information on visa and work permit requirements.

For more information on moving to Puerto Rico, see our articles on non-immigrant US visas and US immigration and citizenship.

[link]

Ezek alapján én úgy értem a beutazásra, bevándorlásra, letelepedésre, állampolgárság megszerzésére ugyanazok a szabályok érvényesek, mint az Amerikai Egyesült Államok esetében.

Ez valószínűleg így is marad, kicsi a támogatottsága annak, hogy Puerto Rico független állammá váljon. Nagyobb az esélye, hogy inkább az USA 51. tagállama lesz.

2015. dec. 24. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!