Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A Hitlerrel kapcsolatos...

DeMoR kérdése:

A Hitlerrel kapcsolatos dolgok mindegyike úgy volt, ahogy?

Figyelt kérdés

Helló!

Nem akarom azt mondani hogy Hitler egy ártatlan kis kutya volt ... de hallottam, olvastam oldalakon hogy valójába csak a világ tette olyanná amilyenek most látjuk .. mert "általában mindig úgy alakul a történelem ahogy azt a győztes fél akarja!" szokták mondani .. egyáltalán nem akarok nagy vitákat kelteni hatalmas naplókat olvasni hogy igenis az volt meg hogy hogy gondolom azt hogy ilyet írok ki ... mivel csak hallottam, láttam valahol .. és csak kíváncsi vagyok hogy mások nem e tudnak erről többet .. és főként azért is hogy tisztába lehessek mindenképp ezzel kapcsolatban!

Az Értelmes Rendes Válaszokat Előre Is Köszönöm !!! :)

2015. dec. 3. 18:53
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
83%
20:De miért is nem az ő hibája?Végülis ő robbantotta ki az egész háborút,aminek a végén Németország romokban hevert.Ami meg a bombázást illeti,nem hinném,hogy a német légierő olyan nagyon figyelt volna arra(pl.:London),hogy csak katonai célpontokat támadjon.Mint ahogy a koncentrációs táborokba sem csak katonák kerültek,sőt, nem is csak zsidók és cigányok...
2015. dec. 4. 15:43
 22/32 anonim ***** válasza:
84%

Imétlem, õrült tömeggyilkos volt.

+++++

"Nem csináltak belőlük többmilliót.A jelenleg "elfogadott" szám 1,1millió."

Nem tudom, ki fogadja ezt el, a NÉMET történészek NEM. Szerintük "5,6 Millionen". - [link]

2015. dec. 4. 15:49
 23/32 anonim ***** válasza:
77%
@22:Az 1,1millió Auschwitzra vonatkozik,míg az 5,6millió szerintem ,az összes zsidó áldozat számát mutatja.
2015. dec. 4. 16:02
 24/32 anonim ***** válasza:
33%

21-es, nem, NEM az ő hibája.

Mindenki azért, és csakis azért a cselekményért felel, amit személyesen elkövet. Németország szétlövésére, felégetésére nem ő adta ki a parancsot. Ezt a logikai levezetést egy ötéves gyerek is megérti.

London bombázásáért Hitler, Berlin bombázásért Churchill, Hirosima és Nagasaki bombázásért Truman viseli a felelősséget.

2015. dec. 4. 16:06
 25/32 anonim ***** válasza:
74%
Ezt a logikát követve,ha én fizetek másnak,hogy öljön meg valakit,nem vagyok felelős,hiszen nem személyesen követtem el.Hát,egy ötéves gyerek talán valóban így gondolja,én nem.Másrészt,továbbra is úgy látom,hogy Németország lerombolásáért elsősorban Hitler a felelős, az ő tetteinek a következménye.
2015. dec. 4. 16:12
 26/32 anonim ***** válasza:
79%
Mert ha egy ötéves gyerek nem is,de egy felnőtt azért tisztában van vele,hogy a tetteinknek következményei vannak.
2015. dec. 4. 16:14
 27/32 anonim ***** válasza:
46%

Ez egy meddő vita, mert én logikusan érvelek, te pedig nem.

1. Kihagyod az ok-okozati láncolatból a legfontosabb láncszemet.

2. Kiforgatod a szavaimat. Én a parancs kiadását írtam, ezért nonszensz a bérgyilkosos példád.

3. Hitler nyilván felel a háború indításáért és felelősség terheli a vesztésért, de az ország felperzseléséért már nem.

A britek fegyvereket (gyújtóbombák) akartak kipróbálni élő célpontokon, ezt be is vetették Drezdában, ahol a pokoli hőtől elfolytak a sínek, ablakok, acél és embertelen kínok között haltak meg gyerekek, nők.

Ez semmilyen háborús indokkal nem magyarázható.

És még százszám voltak hasonló terrorcselekmények, háborús bűnök a szövetségesek részéről.

Persze szerinted ezekért is Hitler a felelős.

Felteszem a kérdés: a szövetségesek vajon felelősek valamiért? Vagy ők ártatlan bárányok?

És nem, Németország lerombolásáért csak az a felelős, aki a parancsot kiadta.

Mondok egy másik példát.

Józsi a szomszéd faluban a kocsmában megkéseli Pistát.

Pista testvére a haverjaival elmegy Józsi falujába bosszút állni és kiirtja Józsi családját és a falu teljes lakosságát.

Szerinted Józsi a felelős a falu kiirtásáért, nem Pisti testvére és a haverjai...

Tanulmányozd kicsit a büntetőjogot.

Ezzel az "érveléssel" kiröhögnének a bíróságon.

2015. dec. 4. 17:50
 28/32 anonim ***** válasza:
71%
#27:"Mindenki azért és csakis azért a cselekményért felelős,amit személyesen elkövet".Ezt te írtad,ezért reagáltam rá a gyilkosos példával.Persze lehet,hogy nem azt írtad amire gondoltál,de erről nem én tehetek.A szövetségesekről soha egy szóval sem írtam,hogy ártatlan bárányok lettek volna,sem azt,hogy nem tehetnek semmiről. De végsősoron,mégsem ők indították el a háborút és mivel emberekről van szó,az előzmények után(lényegében egész Európa német megszállása,a britek esetében London bombázása,stb.,stb.)valahol törvényszerű,hogy iyenkor "megtorlást" akarnak és nem az a legnagyobb gondjuk,hogy mi lesz a német civilekkel.Mint ahogy ez fordítva is igaz,azzal a plusszal,hogy mégiscsak a németek voltak a támadók.Ami meg Németország rombadöntését illeti,ha minden igaz,Hitler döntött úgy,hogy kilátástalan helyzetben is,az "utolsó töltényig" harcoljanak.Sőt,talán mondott is valami olyasmit,hogy a német nép nem érdemli meg,hogy éljen,ha nem képes kivívni a győzelmet.Ez lett az eredménye.A szövetségesek pedig minél nagyobb veszteségeket szenvedtek,annál nagyobb erővel "ütöttek vissza".Az amerikai elnök az amerikai életekért,a brit elnök a brit életekért,a német nyilván a német életekért tartozik elsősorban felelőséggel.És még ha ezt nyilván soha,senki nem fogja így kimondani, inkább párszázezerrel több civil áldozat az ellenség oldalán,mint párszázezerrel több halott katona a saját oldalon,"csak" azért,hogy kíméljék a civil lakosságot.Arról nem beszélve,hogy az amerikai,brit,stb. hadseregek,"katonaruhába öltöztetett civilekkel" volt tele, nem hivatásos katonákkal.Szerintem törvényszerű,hogy mindenki a saját veszteségeit próbálja minimalizálni,nem az ellenségét.Tetszik,vagy sem,ez mindkét oldalra igaz.
2015. dec. 4. 19:51
 29/32 anonim ***** válasza:
72%
Hitler tomeggyilkos volt, pont.
2015. dec. 4. 20:29
 30/32 Samsuadad válasza:
60%

Első válaszolónak: én nem KÉTELKEDNI kezdek, ha bizonyítékot mutatnak Hitler bűnösségével/gonoszságával kapcsolatban, hanem elhiszem...

Hitler a történelem egyik leggonoszabb személyisége volt ( és ne, ne hozza ide senki teszem azt Sztálint, Pol Potot, Mussolinit, etc. A kérdés Hitlerre vonatkozik, nem másra! ). Minden bizonyíték erre utal. Emberek millióit küldte halálba - vagy a rémületes "fajelmélet", vagy a nevetséges "katonai szaktudása" alapján. Pusztán azért, mert felhatalmazva érezte magát erre. Az az ember, aki azt gondolja magáról, dönthet népek, országok sorsáról pusztán ERŐSZAK által, nos, az az ember nem épelméjű.

NEM IGAZ, HOGY A VILÁG TETTE OLYANNÁ, AMILYENNEK LÁTJUK. Sajnos ő ilyen volt - minden, amit róla, vele kapcsolatban tudunk, leírtak a történészek-pszichológusok, IGAZ! Ezt tessék tudomásul venni.

2015. dec. 27. 13:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!