A Hitlerrel kapcsolatos dolgok mindegyike úgy volt, ahogy?
Helló!
Nem akarom azt mondani hogy Hitler egy ártatlan kis kutya volt ... de hallottam, olvastam oldalakon hogy valójába csak a világ tette olyanná amilyenek most látjuk .. mert "általában mindig úgy alakul a történelem ahogy azt a győztes fél akarja!" szokták mondani .. egyáltalán nem akarok nagy vitákat kelteni hatalmas naplókat olvasni hogy igenis az volt meg hogy hogy gondolom azt hogy ilyet írok ki ... mivel csak hallottam, láttam valahol .. és csak kíváncsi vagyok hogy mások nem e tudnak erről többet .. és főként azért is hogy tisztába lehessek mindenképp ezzel kapcsolatban!
Az Értelmes Rendes Válaszokat Előre Is Köszönöm !!! :)
Imétlem, õrült tömeggyilkos volt.
+++++
"Nem csináltak belőlük többmilliót.A jelenleg "elfogadott" szám 1,1millió."
Nem tudom, ki fogadja ezt el, a NÉMET történészek NEM. Szerintük "5,6 Millionen". - [link]
21-es, nem, NEM az ő hibája.
Mindenki azért, és csakis azért a cselekményért felel, amit személyesen elkövet. Németország szétlövésére, felégetésére nem ő adta ki a parancsot. Ezt a logikai levezetést egy ötéves gyerek is megérti.
London bombázásáért Hitler, Berlin bombázásért Churchill, Hirosima és Nagasaki bombázásért Truman viseli a felelősséget.
Ez egy meddő vita, mert én logikusan érvelek, te pedig nem.
1. Kihagyod az ok-okozati láncolatból a legfontosabb láncszemet.
2. Kiforgatod a szavaimat. Én a parancs kiadását írtam, ezért nonszensz a bérgyilkosos példád.
3. Hitler nyilván felel a háború indításáért és felelősség terheli a vesztésért, de az ország felperzseléséért már nem.
A britek fegyvereket (gyújtóbombák) akartak kipróbálni élő célpontokon, ezt be is vetették Drezdában, ahol a pokoli hőtől elfolytak a sínek, ablakok, acél és embertelen kínok között haltak meg gyerekek, nők.
Ez semmilyen háborús indokkal nem magyarázható.
És még százszám voltak hasonló terrorcselekmények, háborús bűnök a szövetségesek részéről.
Persze szerinted ezekért is Hitler a felelős.
Felteszem a kérdés: a szövetségesek vajon felelősek valamiért? Vagy ők ártatlan bárányok?
És nem, Németország lerombolásáért csak az a felelős, aki a parancsot kiadta.
Mondok egy másik példát.
Józsi a szomszéd faluban a kocsmában megkéseli Pistát.
Pista testvére a haverjaival elmegy Józsi falujába bosszút állni és kiirtja Józsi családját és a falu teljes lakosságát.
Szerinted Józsi a felelős a falu kiirtásáért, nem Pisti testvére és a haverjai...
Tanulmányozd kicsit a büntetőjogot.
Ezzel az "érveléssel" kiröhögnének a bíróságon.
Első válaszolónak: én nem KÉTELKEDNI kezdek, ha bizonyítékot mutatnak Hitler bűnösségével/gonoszságával kapcsolatban, hanem elhiszem...
Hitler a történelem egyik leggonoszabb személyisége volt ( és ne, ne hozza ide senki teszem azt Sztálint, Pol Potot, Mussolinit, etc. A kérdés Hitlerre vonatkozik, nem másra! ). Minden bizonyíték erre utal. Emberek millióit küldte halálba - vagy a rémületes "fajelmélet", vagy a nevetséges "katonai szaktudása" alapján. Pusztán azért, mert felhatalmazva érezte magát erre. Az az ember, aki azt gondolja magáról, dönthet népek, országok sorsáról pusztán ERŐSZAK által, nos, az az ember nem épelméjű.
NEM IGAZ, HOGY A VILÁG TETTE OLYANNÁ, AMILYENNEK LÁTJUK. Sajnos ő ilyen volt - minden, amit róla, vele kapcsolatban tudunk, leírtak a történészek-pszichológusok, IGAZ! Ezt tessék tudomásul venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!