Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A Hitlerrel kapcsolatos...

DeMoR kérdése:

A Hitlerrel kapcsolatos dolgok mindegyike úgy volt, ahogy?

Figyelt kérdés

Helló!

Nem akarom azt mondani hogy Hitler egy ártatlan kis kutya volt ... de hallottam, olvastam oldalakon hogy valójába csak a világ tette olyanná amilyenek most látjuk .. mert "általában mindig úgy alakul a történelem ahogy azt a győztes fél akarja!" szokták mondani .. egyáltalán nem akarok nagy vitákat kelteni hatalmas naplókat olvasni hogy igenis az volt meg hogy hogy gondolom azt hogy ilyet írok ki ... mivel csak hallottam, láttam valahol .. és csak kíváncsi vagyok hogy mások nem e tudnak erről többet .. és főként azért is hogy tisztába lehessek mindenképp ezzel kapcsolatban!

Az Értelmes Rendes Válaszokat Előre Is Köszönöm !!! :)

2015. dec. 3. 18:53
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
51%

Semmi sem fekete vagy fehér.

Hitler nem volt se patás ördög, se ártatlan bárány.

Persze aki a világot Sithekre és Jedikre osztja, annak sokkal egyszerűbb így szemlélni a világot, mint utánaolvasni és árnyalni a képet.

Egy példával illusztrálom.

Hitler rajongott a kutyákért, a saját németjuhászát, Blondit annyira szerette, hogy még a Sasfészekbe és legvégül a Führer-bunkerbe is magával vitte. A szobájában kölykezett meg a kutya.

Ugyanakkor a korabeli, Hitler és Blondit megörökítő videofelvételeken látszik, hogy amíg Hitler mosolyogva nyúl a kutya felé, az behúzza fülét-farkát, fél tőle, holott Hitler sose bántotta.

Az állatok a legjobb emberismerők. Ösztönösen megérzik, ki a jó és ki a rossz ember.

2015. dec. 3. 22:04
 12/32 anonim ***** válasza:
81%

Alább a kutyás videó:

https://www.youtube.com/watch?v=gLnPamdtI1A

Az ominózus rész: 0:54-től.

Bár lehet, hogy csak fázott a hóban a kutya, vagy valami más oka volt, hogy összehúzta magát. Passz...

2015. dec. 3. 22:11
 13/32 anonim ***** válasza:
56%

"Persze,a győztes fél sokmindent megtehet,de ilyen szinten azért,nem hiszem,hogy képes lenne manipulálni a történelmet"

Jó példa erre a katiny mészárlás. 40-ben a szovjetek halomra ölték a lágerbe hurcolt lengyel tiszteket, később 43-ban a németek ekezdték feltárni és dokumentálni a tömegsírokat. Ahogy a front megfordult, onnantól kezdve már a gonosz németek ölték halomra a lengyel tiszteket. És ezt így tanították 90-ig, mikor is a szovjetek bejelentették, hogy "bocs, mi voltunk..." Bár mondhatták volna azt is, hogy "bocs, ezek is mi voltunk.." És addig milliónyian biztosan tudták, hogy a németek mészároltak, hisz évtizedeken át ezt tanították. És a németek amúgy is az ördögtől való gonosz népség nem igaz? Hisz ezt sulykolják még most is.

Mert ez a legendás mondat, hogy "a győztesek írják a történelmet", ez nem valami romantikus, múlt ködébe tűnő antik filozófia, hanem folyamatosan, ebben a percben is az élet minden szegmensét átható kőkemény gyakorlat. Könyv, film, újság, semmi sem hirdethet mást, csak a győztesek világnézetét. Mert még a végén kiderülne, hogy a győztesek semmivel sem jobbak, mint a vesztesek.

2015. dec. 3. 22:16
 14/32 anonim ***** válasza:
32%

Tisztában sosem lehetsz vele, hogy hogy volt, mert nem voltál ott. Annyit tehetsz, hogy eldöntöd, hogy a revizionistáknak hiszel vagy a nem-revizionistáknak.

Van ezerféle narratíva, vannak akik szerint Hitler csupán jóval kevesebb embert ölt meg és azt is jogosan, vannak akik odáig mennek, hogy a zsidók irtották a németeket a két világháború között, de Hitler ennek ellenére sem utálta őket, sőt jót akart nekik mert munkára akarta nevelni őket.

2015. dec. 3. 22:17
 15/32 anonim ***** válasza:
84%
Bár én is imádom a kutyákat,nem egészen értem,hogy ez mit bizonyítana.Attól,hogy szerette a kutyákat,még milliók pusztultak el miatta.Például a maffiafőnökök számára a család "szent",de ettől még minden további nélkül gyilkolnak.Szóval,szerintem azért közelebb van a "patás ördög"-höz.
2015. dec. 3. 22:20
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
#14:Én nem is azt mondom,hogy a győztesek nem tudnak a saját kedvük szerint alakítani "ezt-azt".De azért az,hogy Hitler kirobbantott egy világháborút melynek eredménye sokmillió halott,plusz zsidók millióit deportáltatta és pusztította el,más kategória szerintem.Én legalábbis nem hiszem,hogy csak a győztesek találták ki mindezt.Ez van. Ráadásul,még ha sok évvel később is,de a katyni mészárlás esetében is kiderült az igazság.
2015. dec. 3. 22:53
 17/32 anonim ***** válasza:
58%

15.

Már megint ez a fekete-fehér dolog.

"A revizionistáknak hiszel vagy a nem-revizionistáknak"

Olyan nincs,hogy mondjuk elolvasom mind két oldal forrásai és kialakítok belőlük magam egy képet Hitlerről?

Ezek szerint nem.

"Vagy ördög volt vagy megváltó. Válassz! Majd az alapján szidunk."

2015. dec. 4. 02:27
 18/32 anonim ***** válasza:

"Szóval,szerintem azért közelebb van a "patás ördög"-höz."

Így van, de nem volt az.

Tuti volt valami pszichés betegsége.

Nem tudom, hogy ez vele született vagy szerencsétlen környezeti hatások összjátéka miatt alakult ki nála. Esetleg is-is, mert a hajlam megvolt benne a pszichopátiára.

Azt mondják, Hitlert a világháború lövészárkai tették azzá, ami, és a Párizs-környéki békediktátumok "ültették" a kancellári székbe.

2015. dec. 4. 08:32
 19/32 anonim ***** válasza:
73%

Hitler egy nagyon szavatartó ember volt!Amikor ugyanis megválasztották,azt mondta adjanak neki 10évet és rá sem fognak ismerni Németországra!!!

Hát íme....betartotta az ígéretét:

[link]

2015. dec. 4. 08:55
 20/32 anonim ***** válasza:
46%

Ez most vicc akart lenni?

Mert annak nagyon szánalmas...

Nem Hitler hibája Németország városainak tönkretétele, ezt az angolok, amcsik, ruszkik csináltak.

A "szövetségesek" szánt szándékkal bombáztak nem katonai, "civil" célpontokat, ezekben a városokban a bombázások során több, mint félmillió ember halt meg.

A földeken dolgozó parasztemberekre (nőkre, gyerekekre) is géppuskatüzet nyitottak.

2015. dec. 4. 10:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!