Globalizáció vagy nemzeti értékek?
nemzeti érdekek ez egyértelmű
ez elmúlt 20 év a globalizációról szólt
idáig is jutottunk
Szerintem a globalizáció elkerülhetetlen, csak tompítani lehet a hatásait. Ha egy nép nem kíván globalizálódni, az úgy jár, mint Észak Korea, elszigetelődik és éhezni fog.
A globalizáció és a kapitalizmus nem túl népszerű ma Magyarországon. De ha megnézzük, hogy élt az átlag magyar 1989-ben és hogy él ma, ég és föld a különbség, a mai helyzet javára.
Nemzeti érdek a gobalizációban való részvétel.
Aki úgy teszi fel a kérdést, hogy "globalizáció VAGY nemzeti érdek", az vagy nem érti, mit jelent a globalizáció, vagy nem tudja, mi a nemzeti érdek, vagy egyiket sem tudja.
tegnap 22:17
A globalizáció hol ellentétes a "nemzetek fennmaradásával"? Agyrém.
Ha túl bonyolult neked a politika és a gazdaság, akkor gondolj a magánéletedre. Szerinted te akkor vagy boldog és akkor vagy önmagad, ha elszigetelődsz? Ha másokkal sok kapcsolatod van, ha másokkal időt töltesz együtt, ha másokkal beszélgetsz, kicseréled a gondolataidat stb., akkor meg megsemmisülsz? Ha a nemzetek kereskednek egymással, akkor belehalnak?
Nagyon jót tenne egyeseknek, ha megpróbálnák értelmesen kifejteni, artikulálni ezeket az ösztönös rettegéseiket. Van egy Globalizáció nevű rémséges szörnyeteg, amelyik lekaszálja a nemzeteket, ezért rettegni kell tőle. OK, ezt tudom. De mi lenne, ha egyszer feltennétek magatoknak a kérdést, hogy mit jelent ez a globalizáció? Hogy néz ki a gyakorlatban? Mi történik a hatására a hétköznapi szinten? És mindez hogyan öli meg a nemzeteket? Tehát meg kellene FOGALMAZNI. Ki kellene fejteni. Végig kellene gondolni. Nem leragadni az első rettegésnél. És akkor lehet, hogy rájönnétek, hogy nem is kell rettegni.
"De ha megnézzük, hogy élt az átlag magyar 1989-ben és hogy él ma, ég és föld a különbség, a mai helyzet javára."
Azért ezzel vitatkoznék, én csak annyi különbséget látok, hogy elterjedt a mobiltelefon, szebbek az autók, van lapos tévé, internet, ilyesmi, illetve más a divat (hajviselet, öltözködés). De ennek semmiköze az elmúlt húsz év "nagyszerű" teljesítményéhez. Ez nem a csodálatos globalizáció, hanem a technológia fejlődésének érdeme.
Akkoriban több időm, több pénzem volt, kevesebbet dolgoztam és főleg kevesebbet stresszeltem.
"De mi lenne, ha egyszer feltennétek magatoknak a kérdést, hogy mit jelent ez a globalizáció? Hogy néz ki a gyakorlatban? Mi történik a hatására a hétköznapi szinten? És mindez hogyan öli meg a nemzeteket? Tehát meg kellene FOGALMAZNI. Ki kellene fejteni. Végig kellene gondolni. Nem leragadni az első rettegésnél. És akkor lehet, hogy rájönnétek, hogy nem is kell rettegni."
Ezek szerint neked fogalmad sincs, hogy mit jelen:)
Sajnos nem lehet elmondani, mi az a Globalizátrix. A saját szemeddel kell látnod.:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!