Mit kell tennem ha nagykövetségnél szeretnék dolgozni?
Figyelt kérdés
Keresgéltem de semmit nem találtam az adott témával kapcsolatban. Munkakörben jelen esetben nem recepcióra gondoltam, hanem kicsit fontosabb, magasabb pozíciót. Jelenleg az egyetemen pénzügyet tanulok. Ezzel a szakmával lenne esélyem? Igazából senki nem tudta meg mondani nekem, hogy egy ilyen helyre milyen végzettség kell. Így diploma után a pénzügyi jogászon gondolkodtam vagy a nemzetközi pénzügyeken. De lehet, hogy teljesen rossz irány.
Tudtok valamiben segíteni a témával kapcsolatban? Nem a fizetésre vagyok kíváncsi elsősorban hanem, hogy milyen végzettség kell, illetve, hogy van-e kor limit.
Köszönöm :)
2015. dec. 2. 21:05
2/5 anonim válasza:
Én (és több kollégám) sima érettségivel dolgoztam ott. A hagyományos, itthon oktatott pénzügy nem igazán használatos bár az alapok hasonlóak, de teljesen speciális könyvelés folyik. Egyszerű újsághirdetést pályáztam meg, nem kellett hozzá semmiféle diplomáciai kapcsolat. Érdemes az adott nagykövetségek honlapját is böngészni, ott is kiteszik az álláshirdetéseket.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Esetleg érdeklődhetek, hogy milyen volt ott dolgozni? Körülmények, mivel foglalkoztál ott, átlag vagy átlagon felüli volt a fizetés?
2015. dec. 2. 21:23
4/5 anonim válasza:
Viszonylag régen volt (9 éve jöttem el onnan), szóval a teljesen friss viszonyokat nem ismerem. Jó hangulat, nemzetközi csapat, külföldi (diplomata) főnökök. Pénzügyi részleg, könyvelés volt a munka. A fizetés eléggé átlagon felülinek számított már akkor is.
5/5 A kérdező kommentje:
Szóval számvitel spec.-el többet érnék ott mint pénzüggyel?
2015. dec. 3. 22:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!