Tulajdonképpen milyen jogon létezik a "családegyesítés"?
Most mondták a híradóban, hogy Magyarországnak elvileg 1700 menekültet kéne befogadnia a kvóta szerint, de a családegyesítéssel ez akár a 10ezret is elérheti.
MILYEN JOGON hozhatja valaki ide a pereputtyát úgy, hogy ő maga is illegálisan átment fél Európán, a tranzitországok törvényeit és a regisztrációs kötelességet magasról lesz@rva?
Ha én valahova kivándorlok, akkor ha hozni akarom magammal később a családot, akkor természetes, hogy elvárják, hogy ők is feleljenek meg a befogadás/letelepedés feltételeinek. Ők meg csak úgy idehozhatják a 10 gyereküket az asszonnyal?
Bocsánat, egyáltalán nem provokálásnak szánom a kérdést, de komolyan nem értem, hogy illegális bevándorlóknál mégis hogyan jöhet szóba a családegyesítés, mert hiába háborús menekült valaki, akkor is illegálisan végigment fél Európán, ráadásul a családja sincs veszélyben, mert menekülttáborból jöttek (vagy olyan országból ahol alapba háború sincs).
Milyen jogon akarja Németország és az EU a többi tagállamra rákényszeríteni, hogy nem csak X ezer menekültet kell befogadniuk, hanem még azoknak a családját is?
Valamelyik szóvivő Magyarországon elmondta, hogy 1 darab menekült havi költsége 130.000 forintba kerül. Az átlag magyar alig keres meg ennyit!
Én ezt komolyan nem értem.
Csak én nem értek ezzel egyet? Miért lehetséges ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!