Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szerintetek létezik a világ...

Szerintetek létezik a világ nagyrészét befolyása alatt tartó háttérhatalom?

Figyelt kérdés

Sokan az összeesküvés elméletek közé sorolják pedig ha csak a történelemből indulunk ki, akik gazdasági, pénzügyi hatalommal rendelkeztek, mindig is politikai hatalmat követeltek maguknak. Ezt megtehetnék törvényesen, és pártot alapitanak, indulnak a válsaztásokon stb, de ezzel egy gond van. Ha rosszul mennek a dolgok a nép haragja rájuk fog irányulni. Sokkal jobb a háttérből irányitani a dolgokat, mert igy élvezehetik minden előnyét anélkül hogy bárki számonkérne töllők bármit is. Probléma esetén hoznak egy másik embert az adott ország élére, aki persze ugyanugy az ő bábjuk.

Továbbá tudjuk azt hogy a jövedelem koncentráció nagyon nagy. A világ 100 leggazdagabb embere rendelkezik a világ jövedelmének egyharmadával és a legnagyobb multinacionális cégek néhány család kezében vannak.

2015. okt. 21. 13:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nagyon jó kérdés !
2015. okt. 21. 14:08
 2/15 anonim ***** válasza:

Nem.

Ha igaz lenne amit írsz (nem az) és létezne ilyen koncentrált hatalom, akkor annak nem lenne szüksége rá, h a "háttérben" működjön, mert a népharag egyébként sem tudna ellene mit tenni. A népharag (=forradalom) a történelem során mindig is csak meggyengült hatalom ellenében tudott sikeres lenni.

2015. okt. 21. 14:09
 3/15 anonim ***** válasza:
Kivitelezhetetlen.
2015. okt. 21. 14:31
 4/15 A kérdező kommentje:
Miért kivitelezhetettlen? Ha én gazdagabb vagyok mint a legtöbb ország miért ne szolhatnék bele azok irányitásába. Csinálok egy pártot a saját emberemmel, inditok egy nagy kampányt, beletolok sok milliot, többet mint mások mert megtehetem és végül az emberem nyer. Utána már állami pénzből is tudom finanszirozni a dolgokat mert enyém a törvényhozás, majd megveszem a többi pártot is, és a médiát, a nagyobb cégeket stb és enyém az ország. Ez lehetettlen?
2015. okt. 21. 15:03
 5/15 anonim ***** válasza:
Ez nem összeesküvés ez tény. Így működik a világ.
2015. okt. 21. 15:46
 6/15 anonim ***** válasza:
A dollár fedezete a szaúdi olaj ezért mentek háborúzni keletre. Khadafi aranyat kért a szolgálataiért ezért megbuktatták. A szaúdiakat meg hatalmon tartják amíg van olaj. Az eu tagállamai elkezdtek kilépéssel fenyegetni az angolok meg olaszok megakarták vásárolni az európai piacot egy szabadkereskedelmi egyezménnyel nem engedték. Jönnek a migránsok meg a wolswagen ellen eljárás.
2015. okt. 21. 15:50
 7/15 anonim ***** válasza:

A történelem során a gazdasági és a politikai hatalom mindig ugyanazoknak a kezében volt. Az új korban aztán a pénzemberek rájöttek, hogy nem kell nekik a napi szintű politikával bajlódni, meg tudnak fizetni olyan szolgákat (minisztereket), akik ezt helyettük megteszik, és ráadásul adják a frontot a nép felé.

[link]

2015. okt. 21. 16:08
 8/15 anonim ***** válasza:

c"entrált hatalom, akkor annak nem lenne szüksége rá, h a "háttérben" működjön, mert a népharag egyébként sem tudna ellene mit ten"

Esetleg arra gondoltál már, hogy egyszerűbb a háttérben maradni, mint a népharaggal viaskodni?

Én a munkahelyem soha nem adok a főnök előtt véleményt, mindig vannak az aktuális hülyék, akiknek el lehet ültetni a fülében ezt azt.

Majd ők vitáznak, én meg nyugtázom, hogy megint az lett, amit akartam és a főnök még mindig jófiúnak tart, aki nem megy szembe vele.

Szal teljesen egyértelmű, hogy aki(k) képes(ek) egy embert az USA élére finanszírozni, azok nem fognak megállni és hátradőlni, hanem már meg van előre a következő 10 lépés, hogy akkor máshol mit is lehetne kibulizni.

Ennyi.

Persze akik félnek a valóságtól azok úgy is belemagyarázzák, hogy nem, minden úgy van, ahogy Orbán Viktor mondta meg a híradó....

2015. okt. 21. 17:13
 9/15 anonim ***** válasza:

"Esetleg arra gondoltál már, hogy egyszerűbb a háttérben maradni, mint a népharaggal viaskodni?"

Miért, nem úgy van nálatok, a szélsőjobboldali kánonban, hogy ezek a zsidó illuminátusok felsőbbrendű, isteni erővel bíró lények, akiket lehetetlen legyőzni?

Akkor mitől is félnek?

2015. okt. 21. 20:11
 10/15 anonim ***** válasza:

Jó, megint sikerült belefutni a szokásos bagetellizálásba :)

Ezt úgy veszem, hogy egy kétségbeesett utolsó kapálózás, ha már érdemi hsz-re nem futotta.

Nyugi, mindig ez van, nem égtél olyan nagyot a zsidózásoddal.

2015. okt. 21. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!