Mindenki akit ismerek és kiment külföldre, megszívta. Ráment a fiatalkora a nagy semmire. Mit tegyek? Szerintetek se ringassam magam álomba?
Sokan kimentek hegesztőnek, mosogatónak, takarítónak, pincérnek stb. Csupa olyan munkára amit a németek/angolok nem hajlandóak elvégezni. Nyilván sokan dobálóznak a számokkal, hogy forintosítással mennyivel többet keresnek odakint, de tény, hogy szinte mindegyik garzonban nyomorog, esetleg még többen is egy garzonba. Életük = a nullával, mivel egyrészt a nyugati nők mélyen lenézik a keleti vendégmunkásokat, ráadásul még egzotikus sem vagy, mint egy afrikai vagy ázsiai férfi, csak csóró nincstelen kelet-Európai. Néhányan összegyűjtöttek évek kuporgatásával pénzt egy használt 10 éves BMW-re, esetleg még egy itthoni lakásra is, de egyszer nem mentek el szórakozni, mert igaz, hogy az ottani bolti árak olcsók, de már egy sör is 5 euro a legolcsóbb csövi kocsmában.
Egy szó mint száz, mindenki akit ismerek és kint égette el a fiatal éveit, befásult, társadalomból/szociálisan teljesen kirekesztetté és depresszióssá vált. Ti is ismertek ilyeneket? Tapasztalatok?
Összességében tehát nem érdemes azzal áltatnom magam, amikor olyan rosszakat hallani az itthoni gazdaságról, meg hogy szétlopják az országot a politikusok, hogy nem baj majd kimegyek külföldre. Szerintetek is ez csak egy ábránd? Lehet egy életen át kirekesztett idegenként élni?
Én csak 1 példát tudok: ismerõs orvos Németországban € 5000. Természetesen normális háromszobás lakásban, igaz, nem saját, bérlakás. Igaz, szakorvosival és két év gyakorlattal ment ki és már tudott németül.
Szóval szépen összeraktad a cöfös propagandaszöveget, de csak az eszi meg, aki nem ért semmihez. :)
Nálam meg mindenki, aki otthon mard Magyarországon, az megszívta.
Na?
11.
Tudom, tudom, hát te magad fizetted ki neki azt a 600 ezret, hát te hogy ne tudnád
Amit itt leírtál, egyáltalán nem rossz, csak rossz oldalról közelítik meg az emberek. Dolgozni mindenhol kell keményen. Az nem mindegy, mit kapsz érte.
Az én ismerőseim Magyarországon szintén sohase járnak el szórakozni, mert 1) napi 10-12 órát dolgoznak és nincs rá erejük/idejük, 2) nem telik rá abból a minimálbérből, amit heti 50-60 óra munkára kapnak, pedig Magyarországon egy átlag kocsmában nem 5 euró a sör, hanem ennek a töredéke. Emellett még házra, kocsira való se gyűlik, mert félretenni se tudnak, hiába dolgozzák zombivá magukat. Azok a kivándorlók, akikről te a kérdésedben írtál, ennél sokkal jobban jártak.
A szórakozás meg amúgy nem csak sörből áll. Akinek igen, az így járt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!