A mostani németeket / oroszokat / akárkit miért divat dédapáik bűneiért hibáztatni, felelősségre vonni?
"Ha valaki annyit iszik, mint az alkoholista dédnagyapja, akkor joggal tartom őt is alkoholistának, nem?"
A mostani oroszok miben hasonlítanak komcsi őseikre ? Vagy a mostani németek a náci németekre ? Igaz, úgy tenni, hogy akkoriban az összes orosz / német kommunista vagy náci lett volna, az is nagyon gyerekes felfogás.
Bűntudatkeltés. Azt pedig kihasználva elérik mögöttes céljaikat. Ennyi a lényeg.
Elhiszed,hogy kompenzálnod kell. És megróható vagy valamiért lyoggal.
"A mostani oroszok miben hasonlítanak komcsi őseikre ?"
Mondjuk még mindig pont ugyanolyan állatok, mint azok voltak.
Nálam ez nem divatból jött. Gyerekkoromtól kezdve folyamatosan azt hallottam a környezetemben lévő idős emberektől, hogy az oroszok mennyi szörnyűséget csináltak Magyarországon. Természetes, hogy ezáltal nem épp egy pozitív kép alakult ki bennem, és nagyon sokáig távolságtartó voltam e néppel szemben.
Nagyon közhelyesen fog hangzani, de a véleményem a zenének köszönhetően változott meg. YouTube-os kalandozásaim során ráakadtam egy orosz dalra, ami nagyon megtetszett. Innentől kezdve szép lassan kezdtem "megbarátkozni" az oroszokkal. Ez olyannyira sikerült, hogy jelenleg autodidakta módon tanulom az orosz nyelvet.
Nekem sikerült túllépnem a berögzött sztereotípiákon, de nem biztos, hogy ez mindenkinek megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!