Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Nem szomorú, hogy néhány...

Nem szomorú, hogy néhány nagymagyarnak a francia terrortámadások kapcsán is csak trianon jár a fejében?

Figyelt kérdés

Na ezért nem fog soha a jobbik, vagy egyéb más szélsőjobbos párt választást nyerni, mert az értelmes többségnek ettől a hozzáállástól hányingere van.

[link]

2015. nov. 15. 14:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem egy jobbikos ismerősöm megváltoztatta a profilképét, de gondolom ők "nem férnek bele" a jobbikosokról alkotott rémképedbe.

2015. nov. 15. 14:56
 12/20 anonim ***** válasza:
91%

A franciák az egész történelmük során gennyládák voltak, de a most történt eseményeknek semmi köze ahhoz.

Jelenleg meghalt 150 ember, akár Budapesten is történhetett volna ez a terrortámadás.

2015. nov. 15. 14:58
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd el! A macskám (pedig alapjábanvéve egészen rendes macska!) a kajájáért miákol.
2015. nov. 15. 15:22
 14/20 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem azok is szánalmasok, akik trianonoznak, meg azok is, akik szidják azokat, akik trianonoznak.. Egyik kutya másik eb, csak az hajtja, hogy szapulhasson valakit. Miközben szülők gyászolják a gyerekeiket, szeretteiket. Mi magyarok meg csak azzal foglalkozunk, hogy szidjuk a másikat mert a libsi vagy náci vagy sapka van rajta vagy nincs. Ahelyett, hogy hálát adnánk, hogy mi nem voltunk ott, hogy nekünk még élnek a szeretteink avgy, hoyg mi magunk élünk és csendben emlékeznénk, azokra, kik már nem. Ettől ez a világ még nem lesz biztonságosabb, ettől még ugyanúgy terror veszély van, de legalább büszkék lehetnénk magunkra, hogy megőriztük azt ami minden ember sajátja (csak nehéz időben elfelejtik) a jóság és az emberségesség, vallástól, nemzettől, rassztól függetlenül.
2015. nov. 15. 15:37
 15/20 anonim ***** válasza:
40%
Közel száz éve történt a trianoni béke ideje lenne rajta túllépni. Felesleges ennyi évtized elteltével még mindig emiatt gyűlölködni. Az tény, hogy igazságtalan volt a béke (ez enyhe kifejezés), de attól, nem lesz jobb, hogy még mindig ezen rágódunk, úgy se lehet visszacsinálni. Az ilyen "nagymagyarmegmondóemberek" általában buta, nagyon durván hiányos történelmi ismeretekkel rendelkező, fogalomzavaros tahók. Azt hiszik attól lesnek igazi magyarok, hogy mindenhol a hülyeségüket írogatják, pedig a hazaszeretet nem ebből áll.
2015. nov. 15. 16:00
 16/20 anonim ***** válasza:
84%

Azért csúcs, hogy a kerítés építésének idején a II. világháborús múltat nem győzték emlegetni ellenünk (pl: Bicske-Auschwitz párhuzam) a nyugati sajtóban, pedig azon is túl kellett volna lépni.

Nem nagyon van olyan, amin "túl lép mindenki" ezért szerintem, ha valaki nem tud, attól nem kellene, a ő aztán ....(pár negatív jelző) aki túllépet az pedig .... (pár pozitív jelző) fordítva szintúgy nem kellene elítélni.

Egyébiránt Elzász-Lotaringia miatt a Németek és a Franciák több, mint 1000 évig vitatkoztak és háborúztak.(Nem volt ott sem "elévülési" idő)

2015. nov. 15. 16:39
 17/20 anonim ***** válasza:
32%
#16 Hány németet vagy franciát látsz olyan undorító hangnemben szidni egymást Elzász-Lotaringia miatt mint, ahogy sok ősmagyar bunkó mocskolja a nyugatot Trianon miatt??? Az igaz, hogy a 2 ország között sok évszázadon át ellentétek voltak Elzász miatt, de ezt ne ide keverjük, most nem erről szólt a válaszom. Hanem arról, hogy emiatt nem kéne mocskolódni, a túllépni alatt is azt értem, hogy nem kéne emiatt bunkónak lenni, nem azt, hogy felejtsük el az egészet. A kerítés és a koncentrációs táborok kerítése közötti párhuzam, meg szintén szánalmas dolog, de az meg egy tipikus szélső liberális baromság (am a liberalizmussal nincs bajom sőt(!), csak a szélsőséges liberalizmust tartom veszélyesnek és undorítónak)
2015. nov. 15. 16:52
 18/20 anonim ***** válasza:
97%

"A jobbik szavazóbázisa ilyen álláspontot képvisel. Efelől ne legyen kétséged."

Én a Jobbik szavazóbázisát képviselem, és eszembe sem jutott Trianon, vagy a múltban más kapcsán a francia politika bűnei, amikről az elhunyt áldozatok semmilyen szinten nem tehetnek.

Ti liberálisok olyan büszkék vagytok a nyitottságotokra és arra, hogy nem kategorizáltok. Az általánosítás a beszűkült gondolkodásmód egyik alapvető ismérve...

2015. nov. 15. 17:33
 19/20 anonim ***** válasza:
54%
Nem szomorú.
2015. nov. 15. 20:03
 20/20 anonim ***** válasza:

Én ugyan úgy együtt érzek bármilyen nemzetiségű emberrel. Sokan pl. az oroszt hozzák fel. Legyen az orosz, vagy francia, akkor is. Egyformán. Emberek, ráadásul ártatlanok!

Nem hiszem, hogy egy szervezett terror támadást egy békeszerződéssel össze lehetne hasonlítani.

Ráadásul már nagyon rég történt. Vesztettünk (még ha bele is kényszerítettek; még hadat is üzentünk Amerikának xD) Igen, nem volt fair, de ezen már változtatni nem lehet. Akkoriban így találták jónak, illetve az újabb háborúkat akarták megelőzni, idáig sikerrel.

Nekem eszembe se jutott a trianon. Csak az, hogy akár én is lehettem volna a helyükbe (igaz hogy Magyarországon élek, stb, de remélem értitek a lényeget) ugyan úgy szórakozóhelyen megölhettek volna, hisz pont a hétvégén voltam. Nem is beszélve a szülőkről, haverokról, szerelmükről, stb. Aki épségben túlélte és minden hozzátartozója azok sem éppen egészségesek, mármint szellemileg. Az azért hatással van az emberre.

Nem változtattam meg a profilképen, de aki igen azzal sincs problémám. Mindenki máshogy emlékezik meg a történtekre. Viszont most felhozni trianont...

(de nem értem miért pont ez, hisz más terror támadásokat is felhozhatnánk, ráadásul Trianon még csak nem is terror támadás...)

2015. nov. 16. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!